میدل ایست نیوز: کارشناسان سازمان ملل و فعالان حقوقی بر این باورند واژه نسلکشی برای توصیف جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان فلسطینی در غزه که حدود 70 درصد از قربانیان را تشکیل میدهند، دیگر واژهای رسا نیست و از همین رو آنان واژه «نسلکشی جنسیتی» را برای توصیف جنایات علیه زنان فلسطینی طی بیش از ۱۵ ماه گذشته برگزیدهاند.
به گزارش الجزیره، بر اساس اطلاعات و آمارهای وزارت بهداشت فلسطین در غزه، حملات اسرائیل به شهادت 17 هزار و 841 کودک و 12 هزار و 298 زن منجر شده است که این آمار و ارقام گویای آن است که زنان و کودکان بیشترین بهای تخریب روشمند این رژیم را پرداختهاند.
این جنایات فعالان حقوق بشر را بر آن داشته است که به منظور توصیف واقعی و دقیقتر جنایات اسرائیل از واژه نسلکشی زنان یا نسلکشی جنسیتی استفاده کنند.
در همین زمینه «ریم السالم»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مسائل خشونت علیه زنان و دختران، گفت: اوضاع غزه به ابعادی رسیده که تاریخ معاصر نمیتوان مشابهی برای آن پیدا کرد.
وی تاکید کرد: حملات اسرائیل علیه زنان فلسطینی بخشی از یک راهبرد نسلکشی روشمند است و کشتار آنها به دلیل زن بودن، یک جنایت جنگی و جنایت ضد بشری به شمار میآید.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: رژیم اسرائیل از قتل زنان و هدف قرار دادن سلامت باروری آنان بهعنوان ابزاری برای نسلکشی در غزه استفاده کرده است.
السالم تصریح کرد نابودی سامانه بهداشتی، بیسرپناه شدن نوزادان، و ایجاد شرایط وحشتناک برای زنان باردار و شیرده، همگی ابزارهایی هستند که این رژیم برای اجرای نسلکشی علیه فلسطینیان به کار گرفته است.
وی با استناد به دادههای صندوق جمعیت سازمان ملل درباره تأثیرات ویرانگر حملات اسرائیل بر زنان و کودکان، تصریح کرد:۸۰۰ هزار زن فلسطینی به اجبار از خانههای خود آواره شدهاند و حدود یک میلیون زن و دختر با ناامنی شدید غذایی روبرو هستند.
بر اساس این گزارش، ۷۰۰ هزار زن در سن باروری از سوءتغذیه شدید رنج میبرند و دسترسی به محصولات بهداشتی اولیه برای آنها ممکن نیست ضمن آنکه نرخ سقط جنین به دلیل نبود مراقبتهای پزشکی، شوکهای روحی، و حملات هوایی، ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: حملات اسرائیل در غزه باعث از بین رفتن دستکم هزار و 410 خانوار فلسطینی از فهرست جمعیتی شده است که در یک مورد آن ۱۳۸ نفر از اعضای یک خانوار پرجعمیت در غزه از جمله ۳۵ زن و ۶۲ کودک جان باختند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل تاکید کرد: بمباران تنها کلینیک لقاح مصنوعی در غزه، ممانعت از دسترسی زنان باردار به مراقبتهای فوری زایمان، تخریب زیرساختهای بهداشتی و قطع آب، سوخت، برق و تجهیزات پزشکی، همگی شواهدی بر تلاش اسرائیل برای از بین بردن توانایی باروری زنان فلسطینی است.
«روب هاوس»، استاد حقوق بینالملل در دانشگاه نیویورک، در این باره تاکید کرد: چارچوبهای قانونی فعلی قادر به توضیح این سطح از خشونت نیستند چرا که موضوع صرفا نسلکشی نیست بلکه قتل عمدی و تخریب کامل مرزهای قانونی در جنگ نیز مطرح است.
گزارشگر حقوق بشر در ادامه خاطر نشان کرد: اسرائیل با انجام چنین جنایاتی در غزه، مفهوم اصل حمایت از غیرنظامیان در جنگ و بسیاری از موازین حقوقی را بهویژه در رابطه با زنان، کودکان و اسرای جنگی نقض کرده است.
وی در پایان افزود: حتی اصطلاح «زن کشی» نیز دیگر برای توصیف جنایات اسرائیل علیه زنان کفایت نمی کند و بهتر است از واژه دقیق تر «نسلکشی جنسیتی» استفاده کرد زیرا زنان فلسطینی بخاطر زن بودن و با هدف نابود کردن جزئی یا کلی نسلهای بعدی هدف قرار میگیرند.