خبر اولسیاسی

در پی حملات ترکیه
بیش از 600 روستای مرزی اقلیم کردستان عراق در معرض خطر تخلیه قرار دارند

یک سازمان امریکایی اعلام کرد که حملات و بمباران‌های ارتش ترکیه باعث شده است بیش از 600 روستای مرزی اقلیم کردستان عراق در معرض خطر تخلیه قرار بگیرند.

میدل ایست نیوز: سازمان امریکایی CPT اعلام کرد که حملات و بمباران‌های ارتش ترکیه باعث شده است بیش از 600 روستای مرزی اقلیم کردستان عراق در معرض خطر تخلیه قرار بگیرند.

به گزارش کردپرس، سازمان امریکایی CPT اعلام کرد که بمباران‌ها و حملات ارتش ترکیه به خاک اقلیم کردستان عراق باعث شده که بیش از 600 روستای مرزی در معرض خطر تخلیه قرار بگیرند.

به گفته‌ی این سازمان، تمام ساکنان این مناطق مرزی با تهدید جدی مواجه هستند و یک ناظر سیاسی نیز هشدار داده است که نباید این خطرات نادیده گرفته شوند و دولت اقلیم کردستان باید موضع روشنی اتخاذ کند.

183 روستا در اقلیم کردستان عراق به‌طور کامل تخلیه شده‌اند و 602 روستای دیگر در معرض تخلیه قرار دارند

کامران عثمان، مسئول حقوق بشر در سازمان CPT امریکا، در گفت‌وگویی با صدای امریکا اعلام کرد: به دلیل لشکرکشی و عملیات نظامی ترکیه در خاک اقلیم کردستان عراق از سال 1991 تاکنون، 183 روستا در اقلیم کردستان عراق به‌طور کامل تخلیه شده‌اند و 602 روستای دیگر نیز در معرض خطر تخلیه قرار دارند. حتی امکان بازسازی 400 روستا که پس از قیام 1991 و تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق تخلیه شدند، به دلیل ادامه جنگ و درگیری‌های مرزی فراهم نشده است. ‌

او افزود: این روستاهایی که به دلیل لشکرکشی‌های ترکیه تخلیه شده یا در معرض خطر تخلیه هستند یا بازسازی نشده‌اند، عمدتاً در مناطق مرزی استان دهوک و اربیل واقع شده‌اند که با ترکیه مرز مشترک دارند. تعداد کمی از این روستاها نیز در مناطق مرزی استان سلیمانیه قرار دارند که به دلیل عملیات نظامی ترکیه در معرض خطر هستند.

ناظران سیاسی: دولت اقلیم باید بر دولت عراق فشار بیاورد تا خاک اقلیم را از تهدیدات ترکیه محافظت کند

ناظران سیاسی بر این باورند که در چنین شرایط حساسی، دولت اقلیم کردستان باید دولت عراق را تحت فشار قرار دهد تا از خاک اقلیم در برابر گسترش عملیات نظامی ترکیه محافظت کند.

هیوا سید سلیم، تحلیلگر سیاسی درباره تهدیدات موجود بر خاک اقلیم و فقدان زندگی در روستاها گفت: هر ساله شاهد این هستیم که منطقه عملیاتی ترکیه در اقلیم گسترش پیدا می‌کند. در گذشته، ترکیه تا عمق 15 تا 20 کیلومتری خاک اقلیم پیشروی کرده بود، که این مربوط به توافقات دوران رژیم بعث بین عراق و ترکیه بود، اما در حال حاضر، ترکیه تا عمق 30 تا 40 کیلومتری خاک کردستان نفوذ کرده است.

او همچنین گفت: کاملاً روشن است که اگر جلوی ترکیه گرفته نشود، پیشروی بیشتری خواهد کرد و خود آن‌ها نیز تمایلی به عقب‌نشینی ندارند. از سوی دیگر، سکوت دولت عراق در برابر این تهدیدات، ترکیه را متقاعد کرده است که دولت اقلیم هیچ موضعی ندارد و در برابر این تهدیدات سکوت کرده است. بنابراین، اگر اقدامی صورت نگیرد، این تهدیدات بیشتر و خطرناک‌تر خواهند شد.

از سال 1991 تاکنون، 353 غیرنظامی در اقلیم کردستان کشته و 367 نفر دیگر زخمی شده‌اند

طبق آمار سازمان CPT، از سال 1991 تاکنون، 353 غیرنظامی در اقلیم کردستان بر اثر حملات و عملیات نظامی ترکیه کشته شده‌اند و 367 غیرنظامی دیگر نیز زخمی شده‌اند. همچنین، در سال 2023، ترکیه 1548 بار مناطق مرزی اقلیم کردستان را بمباران کرده است و تنها در 9 ماه نخست سال 2024، بیش از 1600 بار مناطق مرزی را هدف قرار داده است.

کامران عثمان در ادامه گفت: هر بار که روستایی قربانی این حملات می‌شود، ترس و نگرانی در میان روستاییان افزایش می‌یابد و در نهایت منجر به تخلیه روستاها می‌شود.

او افزود: برای مثال، در سال جاری، دو غیرنظامی که اهل روستای نپاخن در منطقه دینارتەی آکری بودند، هدف حمله قرار گرفتند. پس از این حادثه، ساکنان روستاهای منطقه دینارتە و نواحی اطراف کوه گاره در آکری به‌طور کامل روستاهای خود را تخلیه کردند و دیگر در آن مناطق حضور ندارند.

ترکیه دلیل حملات خود را حضور نیروهای پ. ک. ک و حفاظت از مرزهای خود عنوان می‌کند. در تاریخ 29 اکتبر 2023، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در جریان سخنرانی خود در تأسیسات هوافضای این کشور در آنکارا اعلام کرد: ترکیه به تلاش‌های خود برای متوقف کردن تمام تهدیدات علیه کشور، چه در داخل و چه در خارج، ادامه خواهد داد. همچنین، ما به عملیات خود علیه پ. ک. ک در عراق و سوریه ادامه خواهیم داد.

منبع
کردپرس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا