خبر اولسیاسی

اعلام آمادگی بارزانی برای کمک به الشرع در حل بحران‌های سوریه

رئیس اقلیم کردستان عراق بر آمادگی مقامات اقلیم برای پیش‌برد گفتگوها و کمک به فرآیند سیاسی در سوریه تاکید کرد و از حزب کارگران کردستان «پ ک ک» خواست، سلاح‌های خود را بر زمین بگذارد و وارد مذاکره با آنکارا شود.

میدل ایست نیوز: نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، بر آمادگی این اقلیم برای کمک به احمدالشرع رئیس دوره انتقالی سوریه در تلاش‌هایش برای حل بحران این کشور و دستیابی به یک نظام فراگیر سیاسی شامل همه طیف‌ها و مؤلفه‌های جامعه سوریه تأکید کرد و از حزب کارگران کردستان خواست به منظور حل مسأله کرد‌ها در ترکیه مبارزه مسلحانه را کنار گذارد و با مقامات ترکیه وارد گفتگو شود.

به گزارش العرب، بارزانی در گفتگو با شبکه «رووداو» تصریح کرد: ما امسال گفتگو‌های زیادی درباره سوریه داشتیم و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات و اوضاع این کشور مطرح کردیم و با طرف‌های ذی‌ربط، چه کشورهای اروپایی، چه امریکایی‌ها یا کشورهای خاورمیانه، در خصوص مسائل منطقه با محوریت سوریه بحث و رایزنی‌های گسترده‌ای انجام دادیم.

نچیروان بارزانی گفت: در مذاکراتی که با اسعد الشیبانی وزیر خارجه سوریه، داشتم، بر این موضوع تأکید کردیم که سوریه جدید باید یک کشور مدنی و مبتنی بر تنوع قومی، زبانی و فرهنگی باشد و همه اقوام و مؤلفه‌های جمعیت سوریه از جمله کرد‌ها، عرب‌ها، مسیحیان، علویان و دروزی‌ها در آن از حقوق شهروندی بهره‌مند باشند.

رئیس اقلیم کردستان افزود: سوریه کشوری نیست که بتوان آن را با یک ایدئولوژی مشخص اداره کرد چرا که این کشور دارای تنوع قومی، زبانی و فرهنگی است و همه شهروندان آن باید احساس کنند متعلق به سوریه هستند.

وی با اشاره به دیدگاه‌های احمد الشرع رئیس دوره انتقالی سوریه و تلاش‌های وی برای یافتن راه حل‌های موثر و واقعی برای بحران سوریه تصریح کرد: اگر این واقعاً سیاست آن‌ها باشد که بر سوریه و حل مشکلات کشور تمرکز داشته باشند بدون تردید شایسته حمایت هستند و ما نباید صرفاً نظاره‌گر تحولات باشیم بلکه باید نقش کمک کننده را ایفا کنیم زیرا من معتقدم اگر فرصت بزرگ فراهم شده برای ملت سوریه از بین برود، دیگر مشخص نیست که جایگزین آن چه خواهد بود.

بارزانی در ادامه در خصوص نقش اقلیم کردستان در کاهش تنش‌ها در سوریه گفت: برای ما طبیعی بود که در اقلیم کردستان اقدام کنیم، به‌ویژه اینکه رخدادهای سوریه، ناگهانی و غافلگیرکننده بود و در نتیجه ما در ابتدا بر حفاظت از کرد‌های سوریه تمرکز و تماس‌های مستمری با ترکیه، امریکا و کشورهای اروپایی برقرار کردیم تا به این هدف دست یابیم و من تصور می‌کنم توانستیم به آرام کردن اوضاع در برخی مناطق کمک کنیم.

بارزانی خاطرنشان کرد: اکنون ما در مرحله دوم بر نحوه تضمین مشارکت کرد‌ها در ساختار سوریه متمرکز هستیم و اینکه چطور می‌توان آنان را به سمت و سوی دولت دمشق سوق داد تا بخشی از روند تشکیل دولت جدید در سوریه باشند. اقلیم کردستان در این راستا، به حمایت و کمک به هر تلاشی که به تثبیت صلح و ثبات و مشارکت همه مؤلفه‌های سوری در تعیین آینده کشور کمک کند، ادامه خواهد داد.

رئیس اقلیم کردستان در ادامه این مصاحبه از آغاز یک فرآیند سیاسی جدی در ترکیه خبر داد و گفت: ما در گذشته نشست‌های متعددی در آنکارا درباره این موضوع داشتیم و معتقدیم این روند جدی است و به نفع ترک‌ها، کرد‌ها و همه اقوام و مؤلفه‌ها و طیف‌هایی است که در ترکیه زندگی می‌کنند.

بارزانی با اشاره به پیام عبدالله اوجالان و تلاش‌ها برای آغاز فرآیند سیاسی خاطر نشان کرد: این روند روشن است و حزب کارگران کردستان باید سلاح خود را کنار بگذارد و البته کنار گذاشتن سلاح به معنای تسلیم شدن نیست، بلکه به این معناست که نیروی نظامی و نبرد‌های مسلحانه دیگر راه‌حل مشکلات کرد‌ها در ترکیه نخواهد بود و اگر کرد‌ها مشکلی دارند، این مشکل باید از طریق گفت‌ وگو در داخل ترکیه حل و فصل شود.

بارزانی اظهار داشت: ما از استقبال حزب کارگران کردستان از درخواست اوجالان حمایت خواهیم کرد و هر نقشی که به ما در اقلیم کردستان سپرده شود، آماده‌ایم آن را برای پیش‌برد این روند به خوبی ایفا کنیم.

گفتنی است العرب در حاشیه پوشش این مصاحبه نوشت، مواضع بارزانی در حمایت از دولت جدید سوریه با در تضاد با مواضع دولت فدرال عراق است که تحت تأثیر نیروهای چارچوب هماهنگی شیعی مورد حمایت ایران قرار دارد به طوری که محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، برای بهبود روابط با حاکمان جدید سوریه شروطی از جمله مبارزه با داعش و مقابله با نفوذ رژیم صهیونیستی در سوریه را مطرح کرده است.

این منبع افزود: تبریک نگفتن دولت عراق یا سازمان‌های رسمی این کشور به احمد الشرع به مناسبت انتصاب وی به عنوان رئیس دوره انتقالی، پرسش‌هایی را درباره ماهیت روابط آینده میان دو کشور همسایه ایجاد کرده است. این موضوع، همچنین این پرسش را بوجود آورده است که آیا موضع عراق در خصوص دولت سوریه با سیاست‌های ایران به عنوان متحد بشار اسد، همسو خواهد بود و اینکه این امر در نهایت چه تأثیری بر همکاری‌های امنیتی بین بغداد و دمشق خواهد داشت.

منبع
العرب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا