مهمترین علل ناکامی ارتش رژیم صهیونیستی در برابر عملیات «طوفان الاقصی»
ارتش رژیم صهیونیستی در گزارشی، علل ناکامی خود در پیشبینی و مقابله با عملیات «طوفان الاقصی» را تشریح کرد.

میدل ایست نیوز: ارتش رژیم صهیونیستی در گزارشی، علل ناکامی خود در پیشبینی و مقابله با عملیات «طوفان الاقصی» را تشریح کرد.
به گزارش روسیا الیوم، «دورون کادوش» گزارشگر نظامی در رادیو ارتش رژیم صهیونیستی مهمترین نتایج به دست آمده در تحقیقات در خصوص عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر 2023 را این گونه دسته بندی کرد:
1-پیشبینی نکردن حمله گسترده و ناگهانی از غزه: ارتش اسرائیل سناریوی حمله گسترده از غزه را غیرواقعبینانه در نظر گرفته و حتی به سناریویی مشابه آن فکر نکرده بود. این مسئله یکی از نقاط ضعف اصلی ارتش بود که برای آن آمادگی نداشت.
2-کنترل نداشتن بر منطقه طوق غزه: بین ساعت 6:30 صبح تا 12:30 ظهر، ارتش کنترل منطقه طوق غزه را از دست داده بود. در این بازه زمانی، بیشتر تلفات و آدمرباییها رخ داد. ارتش حدود 10 ساعت زمان نیاز داشت تا کنترل عملیاتی را بازپس بگیرد. پس از آن اکثر مهاجمان یا کشته شدند یا به غزه بازگشتند.
3-غافلگیری از وسعت و شدت حمله: ارتش اسرائیل نه تنها از اصل حمله غافلگیر شد، بلکه از تعداد زیاد مهاجمان، سرعت پیشروی آنها و میزان خشونتی که حماس با دقت برنامهریزی کرده بود، نیز حیرتزده شد.
4-اعتماد به باورهای اشتباه: ارتش تصور میکرد که غزه یک «دشمن درجه دوم» است و نیاز به توجه ویژهای ندارد. همچنین باور داشت که حماس مهار شده و به دنبال آرامش و مزایای اقتصادی است و میتوان با آن به تفاهماتی دست یافت. افزون بر این، ارتش بر این باور بود که میتوان بین حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین تمایز قائل شد.
5-نقصهای امنیتی در مرزها: ارتش تهدیدات مرزی را نادیده گرفته و بیش از حد روی حصار امنیتی حساب کرده بود. این در حالی بود که تدابیر دفاعی در مرزیدچار ضعفهای جدی، از جمله کمبود نیروهای نظامی، بود.
6-توهم برتری اطلاعاتی: ارتش اسرائیل باور داشت که پیش از هر حملهای هشدارهای اطلاعاتی کافی دریافت خواهد کرد و کنترل کاملی بر وضعیت امنیتی دارد، اما این فرضیه کاملاً اشتباه بود.