
میدل ایست نیوز: نخستوزیر عراق در مراسم افتتاح کنفرانس اصلاح بخش بانکی عراق تاکید کرد دولت او پروژههای بلندپروازانهای را برای اصلاح سیستم بانکی دولتی آغاز کرده است که به افزایش توانایی ارائه خدمات مالی به افراد و شرکتها کمک خواهد کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی دفتر نخست وزیری عراق، محمد شیاع السودانی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس از ایدهها و دیدگاههایی که برای توسعه بخش بانکی عراق مطرح شده است قدردانی و بر لزوم دستیابی به توسعه پایدار و تقویت جایگاه اقتصادی عراق و نقش آن در سطح منطقهای و بینالمللی تأکید کرد.
وی همچنین از تلاشهای بانک مرکزی، بانکهای تجاری و تیمهای مشاوران داخلی و بینالمللی که برای تقویت و توسعه بخش مالی و بانکی عراق تلاش میکنند، قدردانی کرد.
نخست وزیر عراق با اشاره به این که دولت او مسئولیت را در شرایط اقتصادی پیچیدهای به عهده گرفته است که نیاز به اتخاذ تدابیری برای ایجاد ثبات و اطمینان از رشد دارد افزود، دولت به دستاوردهای مهمی در حوزههای مالی، بانکی و اقتصادی دست یافته و گامهای مثبتی به سوی ایجاد زیرساختهای پایدار برای توسعه برداشته است.
السودانی گفت، دولت کنونی لایحه بودجهای سه ساله برای کشور تهیه کرده است که شامل تخصیص منابع به بخشهای حیاتی مانند بهداشت، آموزش و زیرساختها میشود. تهیه بودجه سه ساله، امکان برنامهریزی مالی بلند مدت را فراهم کرده است که به دستیابی به اهداف توسعهای و استراتژیک کشور کمک میکند.
وی افزود، دولت تلاش کرده است درآمدها را از طریق بهبود سیستمهای مالیاتی و گمرکی و توسعه درآمدهای غیرنفتی، افزایش دهد و این اقدام باعث کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی شده است.
به گفته السودانی، درآمدهای گمرکی دولت حدود 128 درصد و درآمدهای مالیاتی نیز حدود 22 درصد رشد کرده است که نسبت به سالهای گذشته به مراتب بالاتر است.
وی افزود ما پروژههای بلندپروازانهای را برای اصلاح سیستم بانکی دولتی آغاز کردهایم که به افزایش توانایی ارائه خدمات مالی به افراد و شرکتها کمک میکند.
السودانی تصریح کرد: در دو سال گذشته، چندین تصمیم از سوی هیئت وزیران برای تجدید ساختار بانکهای «الرافدین»، «الرشید»، «الصناعی» (صنعت) و «الزراعی» (کشاورزی) اتخاذ شده و از مشاوران بینالمللی معتبر برای این کار کمک گرفته شده است.
وی ادامه داد: همچنین دولت عراق زیرساختهای پرداخت و تراکنشهای الکترونیکی را تقویت کرده و پروتکلها و سیستمها را برای تسهیل پرداختهای الکترونیکی در بخشهای مختلف بهبود داده است. به علاوه، قوانین مربوط به تجارت الکترونیکی و پرداختها بهروزرسانی شده است.
السودانی گفت، تلاش میکنیم از طریق راه حلهای ابتکاری، با چالشهای بخش بانکی مقابله کرده و توانایی رقابت آن را در سطح بینالمللی تقویت کنیم.
وی با اشاره به این که اصلاحات بانکی یکی از ارکان مهم اصلاحات اقتصادی است که در برنامه دولت گنجانده شده است افزو،د ما آمادهایم از تمامی نهادها، مؤسسات و شرکتهای داخلی و بینالمللی برای توسعه بخش بانکی، تقویت رشد اقتصادی و دستیابی به ثبات مالی حمایت کنیم.