اجتماعیاقتصادیخبر اول

مرز سومار نزدیک‌ترین مسیر به بغداد در آستانه پذیرش زائران اربعین

مرز رسمی سومار در غرب ایران که تاکنون به عنوان گذرگاه اعزام مواکب اربعین حسینی به عراق شناخته می‌شد، این‌بار در آستانه پذیرش مستقیم زائران قرار گرفته است.

میدل ایست نیوز: مرز رسمی سومار در شهرستان گیلانغرب در غرب ایران در رویداد بین‌المللی اربعین گذرگاه مواکب به داخل خاک عراق است اما فرماندار این شهرستان پیشنهاد داده که باتوجه به مزیت این مرز و نزدیکی به شهرهای زیارتی کشور همسایه امکان ثبت و پذیرش زوار فراهم شود.

به گزارش ایرنا؛ علاوه بر کارکرد اقتصادی مرز سومار از زمان آغاز پذیرش زوار اربعین در استان کرمانشاه و از گذرگاه رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین، این مرز به عنوان محل اعزام مواکب ایرانی در نظر گرفته شده است.

هر ساله حدود یک میلیون زائر از مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین عازم کشور عراق شده و از همین مرز به کشورشان بازمی‌گردند؛ همچنین هر ساله حدود ۲ هزار و ۵۰۰ موکب نیز از طریق مرز سومار وارد کشور عراق می‌شود.

صادق خدادادی فرماندار گیلانغرب با بیان اینکه فاصله مرز سومار تا شهر بغداد ۱۶۰ کیلومتر است گفت که این مرز برای پذیرش زوار اربعین و اعزام آنها به عتبات عالیات آمادگی کامل دارد و انتظار داریم وزارت کشور برای مرز سومار سهمیه اربعین را مشخص کند.

وی به دیدار خود با فرماندار مندلی از توابع استان دیالی عراق در اواخر سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در این دیدار بر سر مهیا شدن و تسهیل تردد مسافر و زوار عتبات عالیات به ویژه زائران اربعین از مرز سومار، توافق کردیم و تفاهم‌نامه‌هایی نیز به امضا رسید.

او با بیان اینکه مرز رسمی سومار از نزدیک ترین مرزها به بغداد پایتخت عراق است است گفت: این مرز حتی پتانسیل بالایی در تسهیل تردد زائران دارد و در صورت بکارگیری این ظرفیت می‌تواند در حوزه گردشگری مذهبی هم فعال و رونق داشته باشد.

خدادادی ابراز امیدواری کرد با تلاش‌ صورت‌ گرفته مرز سومار به یکی از قطب‌های مهم تجاری و زیارتی تبدیل شود چون نزدیک‌ترین مسیر به بغداد (کاظمین) و عتبات عالیات هم محسوب می‌شود.

فرماندار گیلانغرب در این ارتباط با بیان اینکه طرح جامع بازارچه مرزی سومار برای ۱۶ هکتار تدوین شده است افزود: تکمیل زیرساخت این مرز هزینه محسوب نمی‌شود و سرمایه گذاری است چرا که میزان صادرات آن با مرز خسروی برابری می کند و لذا سازمان راهداری کشور باید به وظایف خود در قبال این مرز به درستی عمل و نسبت به تکمیل زیرساخت آن اقدام کند.

بر اساس اعلام سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه ایران، گمرک سومار در صادرات کالا به کشور عراق در سال ۱۴۰۳ شمسی با ۱۸ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۲ جایگاه دوم را در بین گمرکات استان کرمانشاه از نظر افزایش صادرات کالا به خود اختصاص داد.

رضا نیک‌ روش حجم صادرات از گمرک سومار در سال گذشته را ۸۷۰ میلیون و ۹۳۲ هزار دلار به وزن یک میلیون ۸۴۵ هزار تن اظهار کرد و افزود: این میزان صادرات کالا از گمرک سومار در مقایسه با سال ۱۴۰۲ از نظر ارزش ۱۸ درصد و از لحاظ وزن ۱۲ درصد رشد داشته است.

وی رشد صادرات کالا در گمرک خسروی در سال گذشته را از نظر ارزش ۱۱ درصد و از لحاظ وزن ۹ درصد عنوان و حجم صادرات کالا از این گمرک در سال ۱۴۰۳ را ۹۵۶ میلیون ۴۵۴ هزار دلار به وزن یک میلیون و ۹۹۸ تن بیان کرد.

منبع
ایرنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 20 =

دکمه بازگشت به بالا