
میدل ایست نیوز: احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق تاکید کرد که آمادگیهای این وزارتخانه برای فصل تابستان با سرعت فزایندهای ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، وی گفت: وزارتخانه در حال حاضر مشغول نصب صدها ایستگاه ثابت و سیار در مراکز پرمصرف است و همچنین اقدام به راهاندازی خطوط تغذیه جدیدی کرده است. این اقدامات بخشی از بزرگترین کارزار در تاریخ وزارت برق برای حل مشکلات شبکههای توزیع به شمار میآید.
احمد موسی افزود: در راستای سیاست دولت برای تنوعبخشی به منابع انرژی، وزارت برق گامهای جدی برای کاهش وابستگی به گاز در راهاندازی نیروگاهها از جمله ساخت نیروگاههایی با سوخت بومی و همچنین نیروگاههایی با انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر برداشته است.
موسى ادامه داد: طبیعی است که در ساعات غیر اوج مصرف، شبکه در وضعیت پایداری باشد. در حال حاضر با معتدل شدن دمای هوا، کنترل بار مصرفی آسانتر شده و نیز با وارد شدن واحدهای تولیدی جدید به مدار، توان تولید برق و ساعات تأمین آن افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت برق عراق گفت: دولت از پروژههای انرژی خورشیدی حمایت آشکار کرده و ابتکارات بانک مرکزی در این زمینه را نیز فعال نموده است. پروژههای مهمی قرار است در ژوئن ماه وارد مدار شوند، از جمله سکوهای شناور، ایستگاههای جدید انرژی خورشیدی، و تقویت نیروگاههای حرارتی با ظرفیت ۱۵۰۰۰ مگاوات که با سیستم چرخه بسته کار میکنند.»
وی همچنین اشاره کرد: کار تکمیل نیروگاههایی که بیش از ۲۰ سال بلاتکلیف ماندهاند، مانند دبس، صلاحالدین و عکاز در جریان است و برخی از آنها وارد مدار شدهاند یا بهزودی وارد میشوند. همچنین واحدهایی از چرخه ترکیبی طبق برنامهریزی زمانی مشخص در حال تکمیل هستند، در کنار پروژههای خورشیدی از جمله قرارداد با شرکت توتال فرانسه برای تولید ۲۵۰ مگاوات تا پایان امسال که به تدریج به شبکه وارد خواهند شد.
موسى افزود: وزارت برق از پایان تابستان گذشته، اقدام به شناسایی نقاط ضعف شبکه کرده و محلهای گلوگاهی و توزیع نادرست بار را مشخص نموده است، و اکنون بازسازی گستردهای در شبکههای توزیع در حال انجام است تا تا پایان اردیبهشت آماده شوند.
او همچنین خبر داد: پروژهای بزرگ برای احداث صدها خط تغذیه جدید در مناطق با بار مصرفی بالا در حال اجراست، با همکاری نهادهای ذیربط و شهرداری بغداد، بهعلاوه کشیدن خطوط انتقال جدید برای تغذیه ایستگاههای ثانویه که انتظار میرود با آغاز ماه مه تکمیل شود.
در پایان، موسى گفت: اکنون شاهد اتصال سراسری میان استانها هستیم که اعتمادپذیری شبکه را افزایش داده است، و خطاهایی که پیشتر شناسایی شده بودند، هماکنون بهصورت واقعی و سیستماتیک در حال اصلاح هستند.