
میدل ایست نیوز: محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و جوزف عون، رئیس جمهور لبنان تلفنی گفتوگو کردند.
بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق، السودانی و عون در این مکالمه تلفنی درباره روابط دوجانبه میان دو کشور برادر و راههای تقویت آن در راستای منافع مشترک رایزنی کردند.
عون در این گفتوگوی تلفنی، توضیحاتی درباره ماهیت و محتوای اظهارات اخیر خود ارائه داد و اشاره کرد که سخنان وی درباره الحشد الشعبی که با واکنش وزارت خارجه عراق همراه شده، در چه موقعیتی مطرح شده بود.
وی در ادامه بر افتخار و قدردانی لبنان نسبت به جایگاه عراق، نهادهای نظامی این کشور، و مواضع اصولی دولت عراق در حمایت از ملت لبنان در برابر بحرانها و چالشهای گوناگون تاکید کرد.
در این تماس تلفنی دو طرف بر عمق روابط تاریخی، فرهنگی و اجتماعی میان عراق و لبنان و اهمیت هماهنگی مشترک در مقابله با چالشهای منطقه تاکید کردند.
روز گذشته وزارت خارجه عراق سفیر لبنان در بغداد را برای ابراز ناخرسندی از اظهارات رئیس جمهور لبنان درباره الحشد الشعبی عراق احضار کرد.
عون در گفتوگو با العربی الجدید پیرامون تصور خود درباره نحوه ادغام نیروهای حزبالله در ارتش لبنان در آینده گفت: با قاطعیت میگویم که تجربه الحشدالشعبی عراق در لبنان تکرار نخواهد شد و همچنین یک یگان مستقل در ارتش که متشکل از نیروهای حزبالله باشد درکار نخواهد بود بلکه نیروهایی که شایستگیهای لازم را داشته و گواهیهای مربوطه را کسب کرده باشند و آزمونهای لازم برای پیوستن به نیروهای مسلح لبنان را پشت سر گذارند، به ارتش لبنان خواهند پیوست، «دقیقا همان ترتیبی که درباره نیروهای مسلح مشارکتکننده در جنگ داخلی لبنان در دهه 1990 اتخاذ شد».