اجتماعیسیاسی

محرومیت عراقی‌های مقیم خارج از شرکت در انتخابات مجلس و واکنش‌ها

همزمان با داغ شدن بحث برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان عراق، کمیساریای عالی مستقل انتخابات این کشور اعلام کرد: حدود ۶ میلیون عراقی مقیم خارج از حق رای محروم هستند که این موضوع، با واکنش‌های مختلف فعالان سیاسی مواجه شده است.

میدل ایست نیوز: بر اساس گزارش‌های منتشر شده، عراقی‌های مقیم خارج برای دومین بار متوالی از حق شرکت در انتخابات پارلمانی عراق که قرار است در ۱۱ نوامبر ۲۰۲۵ برگزار شود، محروم خواهند بود.

به گزارش العربی الجدید، در حالی که بر اساس نتایج سرشماری اخیر در عراق، حدود ۶ میلیون عراقی در خارج از این کشور زندگی می‌کنند، کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد: رای‌گیری برای انتخابات مجلس نمایندگان در خارج از کشور انجام نخواهد شد و عراقی‌های مقیم خارج برای شرکت در انتخابات باید در روز انتخابات در عراق حضور داشته و کارت رای‌دهی الکترونیکی به همراه داشته باشند.

«عماد جمیل»، رئیس تیم رسانه‌ای کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق در گفتگو با العربی الجدید اعلام کرد: دلیل محرومیت عراقی‌های مقیم خارج در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ شرایط جهانی و به ویژه همه‌گیری کرونا بود اما در انتخابات پیش رو، موضوع متفاوت است و به قانون انتخابات مربوط می‌شود که داشتن کارت بیومتریک را شرط رای دادن تعیین کرده و این کارت فقط در داخل عراق صادر می‌شود.

در همین ارتباط یک منبع در کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اظهار داشت: دولت و احزاب حامی آن به دلایل مختلفی از جمله دشواری کنترل روند انتخابات در خارج از کشور و هزینه‌های مالی آن، ترجیح داده‌اند عراقی‌های مقیم خارج در انتخابات شرکت نکنند.

این منبع خاطرنشان کرد: درصد مشارکت عراقی‌های خارج از کشور در انتخابات چندان بالا نیست به طوری که در برخی کشورها، مشارکت آن‌ها از ۱۰ درصدِ کل واجدین شرایط رای دادن تجاوز نمی‌کند و به همین دلیل، احزاب عراقی دلیلی برای برگزاری انتخابات در خارج از کشور نیافتند.

از سوی دیگر، «برکات علی حمودی»، فعال سیاسی بر این باور است که احزاب عراقی می‌دانند در خارج از کشور پایگاه مردمی چندانی ندارند و به همین دلیل می‌خواهند از صندوق رای خارج از کشور خلاص شوند.

در همین زمینه، عمر الجنابی، پژوهشگر مسائل عراق نیز محرومیت از حق رای را نوعی به حاشیه راندن عراقی‌های مقیم خارج دانست و تصریح کرد این امر نه تنها بر مشارکت سیاسی آن‌ها تاثیر می‌گذارد، بلکه حس تعلق خاطر آن‌ها به کشور را نیز تضعیف می‌کند و عراق را از بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و تجربیات آن‌ها محروم می‌سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 9 =

دکمه بازگشت به بالا