خبر اولسیاسی

دعوت نخست وزیر هند از عربستان برای سرمایه‌گذاری در بخش دفاعی هند

نخست وزیر هند، در سفر خود به ریاض پایتخت عربستان سعودی، از این کشور دعوت کرد تا با سرمایه‌گذاری در بخش دفاعیِ رو به رشد هند، نه تنها سود سرشاری به دست آورد بلکه نقشی کلیدی در آینده امنیتی منطقه ایفا کند.

میدل ایست نیوز:  نخست وزیر هند، در حاشیه سومین سفر خود به عربستان سعودی از سال ۲۰۱۶، از این کشور خواست تا در بخش صنایع دفاعی هند که پس از باز شدن برای سرمایه‌گذاری خصوصی، فرصت‌های رشد چشمگیری دارد، سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش الخلیج آنلاین، «نارندا مودی» نخست وزیر هند همزمان با سفر خود به ریاض ، سرمایه گذاری عربستان سعودی در بخش صنایع دفاعی هند را گامی در جهت تقویت همکاری نظامی بین دو کشور دانست و بر اهمیت شراکت دفاعی به عنوان رکن ثبات منطقه‌ای تاکید کرد.

نخست وزیر هند در مصاحبه با نشریه انگلیسی زبان «عرب نیوز»  با اشاره به توسعه یک مجتمع دفاعی مدرن در هند که قادر به تولید مهمات، سلاح‌های کوچک، خودروهای زرهی، پهپادها و حتی زیردریایی‌ها و ناوهای هواپیمابر است، خاطرنشان کرد: کشور هند به تامین‌کننده تجهیزات نظامی برای بیش از ۱۰۰ کشور از جمله عربستان سعودی تبدیل شده است و همکاری‌های دفاعی میان دو کشور نشان‌ از اعتماد متقابل عمیق میان آنها است.

این منبع نوشت، درخواست نخست وزیر هند برای سرمایه گذاری عربستان در بخش دفاعی، همزمان با رویکرد ریاض برای تقویت صنایع دفاعی خود صورت می‌گیرد به طوری که ریاض قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی خود را به ۹۵ میلیارد ریال چیزی معادل ۲۵.۳۲ میلیارد دلار برساند.

این کشور در بودجه سال ۲۰۲۵، چیزی حدود ۲۷۲ میلیارد ریال یعنی مبلغی حدود ۷۲.۴۹ میلیارد دلار معادل حدود ۲۱ درصد از کل هزینه‌ها را به بخش دفاع اختصاص داده است ضمن آنکه هدف عربستان سعودی بومی‌سازی ۵۰ درصد از هزینه‌های نظامی تا سال ۲۰۳۰ است.

«نارندا مودی» در ادامه گفت: شرکت‌های سعودی می‌توانند از فرصت‌های رشد عظیم در اقتصاد هند، از جمله «اقتصاد فضا» و «زنجیره‌های تامین و فناوری»بهره‌مند شوند.

وی همچنین از توافق قریب‌الوقوع بر سر معاهده سرمایه‌گذاری دوجانبه بین هند و عربستان سعودی و حمایت از توافقنامه تجارت آزاد بین هند و شورای همکاری خبر داد.

نخست وزیر هند با توصیف انرژی به عنوان رکن اصلی مشارکت دو کشور، تاکید کرد:ریاض همچنان شریک اساسی امنیت انرژی هند در گذار به سوی منابع پاک خواهد بود.

وی به پروژه‌های همکاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، هیدروژن سبز و اتصال الکتریکی بین دو کشور در چارچوب طرح گذرگاه اقتصادی بین هند، خاورمیانه و اروپا اشاره کرد و این طرح را «جاده ابریشم جدید قرن بیست و یکم» خواند که موجب تقویت یکپارچگی اقتصادی و ایجاد فرصت‌های گسترده برای رشد و اشتغال می‌شود.

مودی همچنین از جامعه هندی مقیم عربستان سعودی که بیش از ۲.۷ میلیون نفر برآورد شده اند به عنوان بخشی از خانواده عربستان سعودی یاد کرد و از حمایت مقامات سعودی از هندی های مقیم این کشور تقدیر کرد.

گفتنی است بر اساس داده‌های بلومبرگ، هند روزانه حدود ۱.۹۳ میلیون بشکه نفت از عربستان سعودی وارد می‌کند که معادل ۳۱.۵ درصد از صادرات نفت این کشور است.

سفیر هند در عربستان سعودی با مهم خواندن سفر مودی به عربستان تصریح کرده بود، در جریان این سفر، شمار زیادی یادداشت تفاهم امضا می‌شود و دو طرف مسائل دیگری درباره شراکت اقتصادی، دفاعی و روابط سیاسی عربستان و هند را بررسی خواهند کرد.

انتظار می‌رود توافقنامه‌هایی در زمینه‌های هوافضا، انرژی، بهداشت، علوم و پژوهش علمی، فرهنگ و فناوری پیشرفته امضا شود.

این سفر فرصتی برای بررسی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی دارای اهمیت مشترک نظیر وضعیت غرب آسیا، درگیری اسرائیلی و فلسطین و تهدیدهای امنیت دریایی است.

منبع
الخلیج آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا