خبر اولسیاسی

بن بست ترامپ در برخورد با انصار الله

تحلیل‌گران بر این باورند رئیس‌جمهور امریکا، در مواجهه با انصار الله یمن به بن‌بست رسیده است و احتمالاً پیش از سفر برنامه‌ریزی‌شده‌اش به منطقه، به دنبال کاهش تنش با آنها خواهد بود.

میدل ایست نیوز: پس از حدود شش هفته حملات هوایی گسترده امریکا به مناطق تحت کنترل انصار الله در یمن، این گروه همچنان تاکید دارد در صورتی به عملیات خود در دریای سرخ و علیه اهداف رژیم صهیونیستی پایان خواهد داد که  جنگ این رژیم در نوار غزه متوقف شود.

به گزارش الجزیره، یحیی سریع، سخنگوی نظامی انصار الله یمن روز گذشته، از هدف قرار دادن پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل در نقب با یک موشک بالستیک و دو مکان دیگر در منطقه تل‌آویو و منطقه عسقلان خبر داد. او همچنین از هدف قرار دادن یگان‌های جنگی در ناو هواپیمابر امریکایی «اس‌اس هری ترومن» در شمال دریای سرخ خبر داد ضمن آنکه هواپیماهای امریکایی شب گذشته دو حمله هوایی به بندر نفتی راس عیسی در استان ساحلی الحدیده انجام دادند، بندری که واشنگتن آن را منبع اصلی سوخت مورد استفاده برای تامین مالی فعالیت‌های گروه انصارالله می‌داند.

در همین زمینه، لقاء مکی، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات الجزیره، اعلام کرد: امریکا در حملات خود به انصار الله با شکست روبرو شده است به طوری که اعلام کرده قادر به انتقال به مرحله دوم نیست و از سناریوی جایگزین یعنی توقف کارزار نظامی علیه انصارالله سخن به میان آورده است.

وی بر این باور است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، به بن‌بست رسیده و مشخص شده که سقفی که برای انصار الله تعیین کرده بود غیرواقعی است و این کشور، علی‌رغم قدرت نظامی‌اش، در یمن و در نبرد با یک گروه نه یک کشور ناتوان بوده است.

الیاس حنا، کارشناس نظامی و راهبردی نیز در این خصوص اعلام کرد: هر دو طرف جنگ از نگاه من بازنده‌اند، اما تصویر و وجهه امریکا با توجه به حجم کارزار نظامی و ورود ترامپ به جنگ با انصار الله بیشتر آسیب دیده است چرا که او گفته بود از همه جنگ‌های جهان خارج خواهیم شد.

برخی گزارش‌ها تخمین زده‌اند که هزینه حملات هوایی ارتش امریکا به مواضع انصار الله تنها در سه هفته اول کارزار نظامی حدود یک میلیارد دلار بوده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داده بود، ارزش هفت پهپاد امریکایی سرنگون شده در یمن بیش از ۲۰۰ میلیون دلار است و خسارت مداوم پهپادهای این کشور، تعیین میزان دقیق آسیب به ذخایر تسلیحاتی انصار الله را برای فرماندهی امریکا دشوار می‌کند.

الیاس حنا تاکید کرد: واشنگتن فاقد یک استراتژی کلان در برخورد با انصار الله است و هدف سیاسی اعلام شده آن، یعنی بازگرداندن قدرت بازدارندگی و بازگشایی مسیرهای کشتیرانی، محقق نشده است.

الیاس حنا بر این باور است با توجه به ناتوانی واشنگتن در تحقق اهدافش علیه انصار الله، فشاری که بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در مورد ورود کمک‌ها به نوار غزه وارد می‌شود، در راستای راضی کردن انصار الله یمن برای توقف عملیاتشان در دریای سرخ و علیه اهداف اسرائیلی صورت می‌گیرد ضمن آنکه سفر قریب‌الوقوع ترامپ به منطقه مستلزم آرام‌سازی اوضاع است، زیرا امکان ندارد رئیس‌جمهور امریکا به منطقه بیاید و انصار الله همچنان به شلیک موشک بپردازند.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 17 =

دکمه بازگشت به بالا