تدابیر بسیار سختگیرانه و جریمههای کمرشکن عربستان برای متخلفان حج
در آستانه موسم حج، وزارت کشور عربستان با اعلام مجازاتهای سنگین از جمله جریمههای نقدی دهها هزار دلاری، اخراج و ممنوعیت ورود ده ساله به این کشور، هشدار داد با افرادی که بدون مجوز اقدام به انجام مناسک حج کنند، به شدت برخورد خواهد کرد.

میدل ایست نیوز: وزارت کشور عربستان از اعمال مجازاتهای بسیار سنگین علیه متخلفان از دستورالعملهای مربوط به دریافت مجوز برای انجام مراسم حج خبر داد.
به گزارش روسیا الیوم، بر اساس دستور العملهای جدید وزارت کشور عربستان، مجازات اول شامل جریمه نقدی تا سقف ۲۰ هزار ریال سعودی چیزی معادل پنج هزار و 330 دلار امریکا برای موارد زیر اعمال خواهد شد و بر موارد ذیل اعمال خواهد شد.
— هر کسی که بدون مجوز در حال انجام یا تلاش برای انجام حج بازداشت شود.
— هر کسی که دارای روادید زیارت (از انواع مختلف آن) باشد و از اول ذیالقعده تا پایان چهاردهم ذیالحجه، وارد شهر مکه مکرمه و مشاعر مقدس شود یا در آنجا بماند یا بخواهد برای انجام این کار تلاش کند.
این منبع افزود: مجازات دوم شامل جریمه نقدی تا سقف ۱۰۰ هزار ریال سعودی معادل 26 هزار و 660 دلار امریکا است که برای موارد زیر اعمال خواهد شد:
— هر کس برای فردی درخواست صدور روادید زیارت کند که بدون مجوز حج انجام داده یا تلاش برای انجام آن داشته است یا اینکه در بازه زمانی مشخص شده وارد مکه مکرمه و مشاعر مقدس شده باشد یا در آنجا مانده باشد، ضمن آنکه این جریمه به ازای هر فردی که برای او روادید خلاف مقررات صادر شده، تکرار خواهد شد.
–هر کسی که در بازه زمانی ذکر شده، دارندگان روادید زیارت را به مکه مکرمه و مشاعر مقدس منتقل یا برای این کار تلاش کند.
— هر کسی که در همان بازه زمانی، دارندگان روادید زیارت را اسکان دهد یا در این خصوص پنهان کاری کند یا هرگونه کمکی به آنها ارائه دهد که امکان ماندنشان در مکه مکرمه و مشاعر مقدس را فراهم کند. این جریمه شامل همه افراد متخلفی خواهد شد که در اسکان دادن یا پنهان کردن افراد یا کمک به آنها دخیل بوده اند، خواهد شد.
وزارت کشور عربستان مجازات سوم را شامل اخراج متخلفان حج به کشورهایشان اعم از افراد مقیم یا کسانی که مدت روادید آنها منقضی شده دانسته از ممنوعیت ورود آنها به پادشاهی سعودی به مدت ۱۰ سال خبر داده است.
بر اساس اعلام وزارت کشور عربستان، مجازات چهارم شامل درخواست از دادگاه ذیصلاح برای مصادره وسیله نقلیه زمینی است که برای انتقال دارندگان روادید زیارت به مکه مکرمه و مشاعر مقدس در بازه زمانی تعیین شده، از این وسیله نقلیه استفاده شده است البته در صورتی که که وسیله نقلیه متعلق به راننده، شریک یا همدست او باشد.
این اقدام در تلاش برای جلوگیری از هرج و مرجی صورت میگیرد که سال گذشته منجر به ازدحام و فوت بیش از ۱۳۰۰ نفر شد که بیشتر آنها مجوز انجام مناسک حج را نداشتند.