اجتماعی

بیکاری گسترده زنان در عراق؛ تهدیدی جدی برای ثبات اجتماعی جامعه

نرخ بالای بیکاری در میان زنان عراقی، به ویژه جوانان، به یک بحران اجتماعی و روانی تبدیل شده و زنگ خطر را برای ثبات خانواده و جامعه این کشور به صدا در آورده است.

میدل ایست نیوز: بر اساس گزارش‌های سازمان ملل، بیش از 60 درصد زنان جوان در عراق بیکار هستند و این وضعیت، آن‌ها را با ناامیدی، مشکلات روحی و فشارهای اجتماعی فزاینده‌ای روبرو کرده است.

به گزارش العربی الجدید، بیکاری در میان زنان عراقی به یک معضل عمیق اجتماعی و روانی تبدیل شده و نه تنها زندگی فردی آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده، بلکه ثبات خانواده و جامعه را نیز به خطر انداخته است.

بر اساس گزارش مشترکی که توسط دفتر منطقه‌ای نهاد زنان سازمان ملل متحد و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای غرب آسیا (اسکوا) منتشر شده است، نرخ بیکاری در میان زنان بالای 15 سال در عراق به حدود 28.3 درصد می‌رسد اما این آمار در میان زنان جوان بین 15 تا 24 سال به مرز هشداردهنده 62.2 درصد رسیده و همین آمار و ارقام باعث شده است، این کشور در زمره کشورهایی با بالاترین نرخ بیکاری زنان در منطقه عربی قرار گیرد.

این منبع افزود: داستان‌های متعددی پشت درهای بسته خانه‌ها در عراق نهفته است؛ جایی که ده‌ها هزار زن و دختر جوان، پس از ناکامی در تبدیل سال‌های طولانی تحصیل به شغل یا منبع درآمد، در واقعیتی خفقان‌آور از انتظار، نگرانی و یأس زندگی می‌کنند. این مسئله نه به تنبلی یا کمبود مهارت مربوط می‌شود، بلکه به ضعف برنامه‌های دولتی و نبود محیط کاری که ویژگی‌های خاص زنان را در نظر بگیرد، بازمی‌گردد.

این در حالی است که افزایش مسئولیت‌ها و نیازهای خانوادگی، بسیاری از زنان خانه‌دار را وادار می‌کند تا برای یافتن شغل و کاهش بار مالی از دوش همسرانشان تلاش کنند، اما آن‌ها علی‌رغم اینکه دارای مهارت‌ها و مدارک تحصیلی هستند با کمبود فرصت‌ها مواجه می‌شوند.

در همین ارتباط، مهند الطائی، پژوهشگر مسائل اجتماعی تصریح کرد: بیکاری زنان در عراق از یک پدیده اقتصادی به یک مشکل روانی و اجتماعی عمیق تبدیل شده است که بر ساختار و ثبات خانواده تأثیر می‌گذارد.

وی افزود: آنچه ما مشاهده می‌کنیم این است که زنان بیکار بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب و گاهی انزوای اجتماعی قرار دارند؛ زیرا وقتی از تحقق خواسته‌های خود محروم می‌شوند، تعادل خود را از دست می‌دهند.

الطائی تاکید کرد: بسیاری از پرونده‌هایی که ما پیگیری می‌کنیم مربوط به زنانی است که کاملاً امید خود را از دست داده‌اند و برخی از آن‌ها ازدارای افکاری بسیار تاریک هستند و چه بسا که بیکاری یکی از دلایل افزایش آمار خودکشی زنان در عراق است.

این کارشناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی اظهار داشت: فشار اجتماعی عظیمی بر دختران جوان برای ازدواج به منظور رهایی از بیکاری وجود دارد و این اغلب منجر به ازدواج‌های نامتعادل می‌شود که با شکست یا خشونت خانگی پایان می‌یابد ضمن آنکه راه حل تنها به ایجاد فرصت‌های شغلی محدود نمی‌شود، بلکه باید حمایت‌های روانی و اجتماعی در برنامه‌های اشتغال ادغام شود.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا