تاکید کمیساریای عالی بر آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان عراق
در حالی که شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در نوامبر ۲۰۲۵ آغاز شده است، کمیساریای عالی انتخابات این کشور بار دیگر بر آمادگی همهجانبه خود و عزم این نهاد برای برگزاری این رویداد مهم در زمان تعیینشده تأکید کرد.

میدل ایست نیوز: کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق بار دیگر بر آمادگی فنی، اداری و لجستیکی خود برای برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر آن در ۱۱ نوامبر آینده تأکید کرد.
به گزارش الصباح، «عمر احمد محمد» رئیس شورای کمیسونرهای کمسیاریای عالی انتخابات تصریح کرد: نقش سازمان ملل متحد در انتخابات، طبق قانون، یک نقش فنی و مساعدتی است و این کمیساریا نظارت کامل بر فرآیند انتخابات را بر عهده دارد ضمن آنکه با یک شرکت آلمانی متخصص در فناوری نیز، برای بررسی دستگاههای رأیگیری و متعلقات آن قرارداد بسته شده است.
«عمر احمد محمد» در ادامه گفت: هیئت وزیران تصمیم شماره (۲۶۸) سال ۲۰۲۵ را مبنی بر تعیین تاریخ ۱۱/۱۱/۲۰۲۵ به عنوان موعد برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان عراق صادر کرد و کمیساریای عالی مستقل انتخابات نیز از نظر فنی برای برگزاری روند انتخابات در موعد مقرر آماده است.
وی افزود: کمیساریای عالی انتخابات، جدول زمانی عملیاتی برای برگزاری روند انتخابات را تهیه و شورای کمیسیونرها آن را تصویب کرده است در حالی که این جدول شامل زمانبندیهای تمام مراحل روند انتخابات به صورت تفصیلی است و کمیساریا برای برگزاری روند انتخابات در موعد مقرر خود در اوج آمادگی قرار دارد.
وی با اشاره به نافذ بودن قانون انتخابات مجلس نمایندگان مصوب سال ۲۰۱۸ برای انتخابات جدید درباره نقش سازمان ملل در این انتخابات نیز گفت: کمیساریا نهاد اجرایی است که طبق قانون مسئول اداره و سازماندهی روند انتخابات است. اما در مورد نقش سازمان ملل متحد، این سازمان از طریق کارشناسان خود به کمیساریا کمک و مشاوره فنی ارائه میدهد، زیرا ماده (۲۱) قانون کمیساریا و شماره (۳۱) سال ۲۰۱۹ تصریح میکند کمیساریا برایش این امکان فراهم است که در مراحل آمادهسازی، تدارکات و برگزاری انتخابات و همهپرسیها از کارشناسان دفتر کمک انتخاباتی سازمان ملل متحد استفاده کند.
رئیس شورای کمیسیونرها در خصوص استفاده از شرکتهای متخصص برای برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان نیز تصریح کرد: در مورد استفاده از شرکتهای متخصص، در ماده شماره ۱۰/سوم) قانون انتخابات آمده است که کمیسیون موظف است با یکی از شرکتهای معتبر فناوری جهانی برای بررسی نرمافزارهای دستگاههای رأیگیری و متعلقات آن قرارداد ببندد و کمیساریای عالی مستقل انتخابات هم در این راستا و در اجرای متن مذکور در قانون انتخابات، با یک شرکت آلمانی متخصص در زمینه فناوری قرارداد بسته است.
از سوی دیگر کمیساریای عالی مستقل انتخابات مسأله اعمال محدودیت بر هزینههای انتخاباتی را به دلیل نیازمندیهای اداری، مالی، فنی و قانونی آن دشوار توصیف کرد.
حسن سلمان، مشاور حقوقی این کمیسیاریا اظهار داشت: موضوع هزینههای انتخاباتی مطرح است و در دورههای قبلی نیز تعیین سقف برای هزینههای انتخاباتی وجود داشته است، اما اعمال آن در عمل دشوار است زیرا کمیساریا اقدامات مربوط به اجرای این جنبه را انجام داده است، اما نیازمند اقدامات اداری، مالی، فنی و قانونی است.
وی تاکید کرد: چنین امری مستلزم همافزایی تلاشها از تمام جنبههای مربوط به روند انتخابات، چه در سطح سازمانها، چه در سطح نظارت و پایش و چه تعهد احزاب به همه این موارد است.