سیاسی

اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد؛
گفت‌وگوی السودانی و السیسی در بغداد درباره مسائل منطقه و فلسطین

نخست وزیر عراق و رئیس جمهور مصر در حاشیه سی و چهارمین اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد با یکدیگر دیدار و درباره روابط دو جانبه، تحولات منطقه از جمله مساله فلسطین رایزنی کردند.

میدل ایست نیوز: عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در حاشیه سی و چهارمین اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

بر اساس بیانیه دفتر نخست زیری عراق، در این دیدار بر تقویت همکاری دو جانبه و تداوم هماهنگی و گفت‌وگو درباره مسائل مختلف دارای اهتمام مشترک در راستای تحقق منافع دو کشور و دو ملت برادر به ویژه در شرایطی که عراق ریاست اجلاس سران اتحادیه عرب را بر عهده دارد، گفت‌وگو صورت گرفت.

السودانی بر ضرورت تقویت مفهوم اقدام مشترک و ایجاد راه حل‌های قاطع در خصوص مسائل عربی و در راس آن مسأله فلسطین تاکید و به اهمیت همکاری برای پیشبرد روند توسعه و ساخت ‌و ساز و بازسازی اشاره کرد.

از طرفی دیگر السیسی برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در بغداد و نتایج حاصل از آن که با هدف تقویت همکاری، هماهنگی و کار مشترک عربی انجام شده است و به روند توسعه و حمایت از تلاش‌ها برای تحقق صلح و ثبات خدمت می‌کند را تحسین کرد.

از طرفی دیگر ریاست جمهوری مصر با صدور بیانیه‌ای به جزئیات این دیدار اشاره کرد.

در این بیانیه آمده است السیسی در این دیدار به خاطر حسن استقبال و و مهمان نوازی سخاوتمندانه، از السودانی تشکر کرد و تلاش‌های عراق برای میزبانی از این اجلاس را ستود و بر اطمینان مصر به رهبری عراق در اقدام عربی مشترک در سال پیش‌رو تاکید کرد.

السودانی ضمن قدردانی از السیسی، بر نقش مرکزی مصر در چارچوب جهان عرب و در قبال تحولات منطقه تاکید کرد.

پیشرفت عراق مورد تحسین مصر قرار گرفت

در این دیدار رئیس جمهور مصر پیشرفت عراق در زمینه‌های مختلف را تحسین کرد و دو طرف راه‌های تقویت همکاری میان دو کشور به ویژه در زمینه‌های اقتصادی و بازرگانی و به طور خاص در بخش‌های زیرساختی و انرژی را بررسی کردند.

در این دیدار درباره نقشی که شرکت‌های مصری در راستای حمایت از برنامه‌های توسعه‌ای در عراق می‌توانند ایفا کنند رایزنی صورت گرفت و رئیس جمهور مصر و نخست وزیر عراق بر اهتمام خود به کشف افق‌های همکاری گسترده‌تر در راستای تحقق منافع مشترک دو ملت برادر اشاره کردند.

السیسی و السودانی همچنین درباره تحولات اوضاع خاورمیانه و راه‌های بازگرداندن ثبات منطقه‌ای رایزنی و بر ضرورت آتش بس فوری در نوار غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به عنوان تنها راه بازگرداندن امنیت منطقه‌ای تاکید کردند.

دو طرف همچنین مخالفت قاطع خود با نابود کردن آرمان فلسطین یا کوچاندن فلسطینی‌ها را اعلام و بر پایبندی خود به طرح عربی اسلامی برای بازسازی نوار غزه تاکید کردند. رئیس جمهور مصر و نخست وزیر عراق همچنین بر ضرورت جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه و اهمیت بازگرداندن ثبات در کشورهای عربی و احترام به حاکمیت آن‌ها و حفظ مرز‌ها و اراضی این کشورها تاکید کردند.

منبع
دفتر نخست وزیری عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 13 =

دکمه بازگشت به بالا