اقتصادی

مشاور السودانی: عراق می‌تواند مرکز مالی منطقه‌ای باشد

مشاور مالی نخست وزیر عراق چهار عامل را تشریح کرد که عراق با تکیه بر آنها می‌تواند به یک مرکز مالی منطقه‌ای تبدیل شود.

میدل ایست نیوز: مظهر محمد صالح مشاور مالی نخست وزیر عراق امروز یکشنبه چهار عامل را که عراق را به یک مرکز مالی منطقه‌ای تبدیل می‌کند، مشخص و تأکید کرد عراق دارای ذخایر ارزی بیش از 100 میلیارد دلار است.

صالح در مصاحبه‌ با خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت: چهار عامل قدرت وجود دارد که می‌تواند عراق را به یک مرکز مالی منطقه‌ای تبدیل کند. نخست این که عراق دومین تولید کننده بزرگ نفت خام در منطقه خاورمیانه و صاحب چهارمین ذخایر بزرگ نفتی جهان است. این امر به عراق این امکان را می‌دهد که در بازار جهانی انرژی پیشرو باشد و از طریق افزایش تولید و جذب جریان‌های مالی، به یک محور مالی و اقتصادی در جغرافیای اقتصادی خاورمیانه تبدیل شود. این مسئله به عراق این امکان را می‌دهد که با تحقق مازاد مالی چشمگیر، این منابع را برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مالی کشور به کار گیرد.

وی افزود: عراق دارای بیش از 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی است که فضای مالی امنی برای عراق ایجاد می‌کند و اعتماد به ثبات پولی و جذابیت سرمایه‌گذاری در کشور را بالا می‌برد.

صالح گفت: عامل دوم موقعیت جغرافیایی- اقتصادی ویژه عراق است که به عنوان یک گذرگاه حیاتی میان شمال و جنوب جهان عمل می‌کند. این موقعیت، فضایی اقتصادی و باز در میان بازارهای جهانی و تعاملات مالی و تجاری آن فراهم می‌آورد و روابطی ایجاد می‌کند که زمینه‌های لازم برای متمرکز شدن بازارهای مالی منطقه‌ای را فراهم می‌کند.

صالح در ادامه توضیح داد: عامل سوم، عامل جمعیت یا نیروی انسانی است. نرخ جمعیت زیر سی سال در عراق به سرعت در حال رشد است، به طوری که جمعیت جوان کشور به بیش از 60 درصد می‌رسد. این امر باعث می‌شود عراق به یکی از کشورهای جوان تبدیل شود. این جمعیت جوان می‌تواند یک پایه انسانی انعطاف‌پذیر برای آموزش در زمینه فناوری مالی، نوآوری بانکی، فناوری دیجیتال و هوش مصنوعی فراهم آورد.

صالح افزود: عامل چهارم، به‌روزرسانی بانک‌های دولتی و بازسازی آن‌ها است، چرا که این بانک‌ها در حال حاضر بیش از 80 درصد فعالیت‌های بانکی را در اختیار دارند. وی تأکید کرد برنامه اصلاحی که دولت در حال اجرای آن برای این بانک‌ها است، هدفش تبدیل عراق به یک مرکز مالی جهانی با عبور از بوروکراسی و ناکارآمدی است که از دهه‌ها پیش به ارث مانده است.

منبع
واع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

دکمه بازگشت به بالا