سیاسی

اعتراض عراق به تجاوز اسرائیل به حریم هوایی در دیدار مقام امریکایی

معاون وزیر امور خارجه عراق در دیدار معاون سفیر امریکا در بغداد بر مخالفت و رد قاطعانه هرگونه نقض حاکمیت عراق توسط رژیم صهیونیستی و استفاده از حریم هوایی این کشور در اجرای این تجاوز تاکید کرد.

میدل ایست نیوز: محمدحسین بحر العلوم، معاون وزیر امور خارجه عراق در امور روابط دوجانبه با امریکا، امروز با الیزابت ترودو، معاون سفیر امریکا در بغداد، دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، وزارت امور خارجه عراق باانتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: در این دیدار، تحولات خطرناک منطقه در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران و تشدید تنش‌ها و تهدید امنیت و ثبات منطقه در پی این حمله، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس بیانیه منتشر شده، بحرالعلوم در این دیدار تاکید کرد: جمهوری عراق این تجاوز را محکوم کرده و آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد می‌داند.

وی بر مخالفت و رد قاطعانه هرگونه نقض حاکمیت عراق توسط رژیم صهیونیستی و استفاده از حریم هوایی این کشور در اجرای این تجاوز و همچنین رد هرگونه عملیات نظامی یا لجستیکی از طریق حریم هوایی عراق تاکید کرد.

بحرالعلوم همچنین حملات نظامی علیه سایت‌های هسته‌ای ایران را محکوم کرد و آن را تهدیدی مستقیم برای سلامت عمومی و محیط زیست در منطقه و نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانست.

وی خاطرنشان کرد: عراق شکایت رسمی خود را به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکومیت نقض حریم هوایی خود ارائه کرده است و از جامعه بین المللی می خواهد به مسئولیت‌های خود در این زمینه عمل و فوراً جنگ را متوقف کند.

از سوی دیگر، معاون سفیر امریکا تاکید کرد: کشورش در هیچ عملیات نظامی شرکت نداشته و بر تعهد به حمایت از تلاش‌ها برای حفظ امنیت و ثبات عراق صحه گذاشته است.

وی خاطرنشان کرد: واشنگتن تلاش‌های فشرده‌ای برای توقف عملیات نظامی و تشدید تنش‌ها در منطقه و سوق دادن همه طرف‌ها به سمت آرامش و ترجیح راه‌حل‌های دیپلماتیک انجام می‌دهد.

دو طرف در این دیدار همچنین به بررسی اقدامات اخیر امریکا در کاهش تعداد کارکنان غیرضروری در سفارت امریکا در بغداد پرداختند ضمن آنکه معاون وزیر امور خارجه عراق اشاره کرد بازگرداندن هشدار امنیتی در عراق با واقعیت و بهبود شرایط امنیتی و تلاش‌های دولت عراق در این زمینه همخوانی ندارد.

هر دو طرف در پایان بر اهمیت ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش و جلوگیری از ورود منطقه به ورطه یک درگیری فراگیر تاکید کردند.

منبع
خبرگزاری رسمی عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفده =

دکمه بازگشت به بالا