خبر اولسیاسی

ترامپ بخش بزرگی از تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه سوریه را لغو کرد

رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا با امضای فرمانی اجرایی بسیاری از تحریم‌های اقتصادی دیرینه علیه سوریه را لغو کرد.

میدل ایست نیوز: دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه با امضای یک فرمان اجرایی، بسیاری از تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده علیه سوریه را که قدمت برخی از آنها به دهه ۷۰ میلادی برمی‌گشت، لغو کرد. دونالد ترامپ بدین ترتیب وعده‌ای که پیش‌تر به احمد الشرع، رئیس دوره انتقالی سوریه داده بود را عملی کرد.

به گزارش یورو نیوز، کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد که این کار با هدف حمایت از این کشور برای رسیدن به صلح و ثبات انجام شده است.

برد اسمیت، معاون وزارت خزانه‌داری امریکا نیز گفت که این فرمان اجرایی به انزوای سوریه از سیستم مالی بین‌المللی پایان می‌دهد، زمینه را برای فعالیت آن در عرصه تجارت جهانی فراهم می‌کند و باعث جذب سرمایه‌گذاری‌ها از کشورهای همسایه همچنین از ایالات متحده می‌شود.

با این وجود این فرمان اجرایی، تحریم‌های وضع شده علیه بشار اسد، رئیس جمهور پیشین این کشور همچنین دستیاران ارشدش، اعضای خانواده او و مقاماتی که مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند، در قاچاق مواد مخدر از این کشور یا برنامه سلاح‌های شیمیایی سوریه دست داشتند، لغو نمی‌کند.

این فرمان همچنین مجموعه بزرگی از تحریم‌های تصویب‌شده توسط کنگره را که اعلام می‌کرد هر کسی با ارتش، سازمان اطلاعات یا سایر نهادهای مشکوک سوریه تجارت یا از آنها حمایت کند، هدف قرار می‌گیرد لغو نکرد.

ایالات متحده پیش از این در ماه مه نیز بخشی از تحریم‌های سوریه را لغو کرده بود که اولین گام در راستای عمل به وعده ترامپ برای لغو مجازات‌ها علیه کشوری بود که در اثر ۱۳ سال جنگ داخلی، ویران شده است.

تحریم‌هایی که گروه‌های تروریستی و تولیدکنندگان و فروشندگان ماده مخدر کپتاگون را هدف قرار می‌دهند نیز همچنان پابرجا خواهند ماند.

ترامپ ماه مه در جریان سفرش به عربستان با احمد الشرع، رئیس دوره انتقالی سوریه دیدار کرد و به او قول داد که تحریم‌ها را لغو و موضوع عادی‌سازی روابط با دمشق را بررسی کند.

اتحادیه اروپا نیز تقریباً تمام تحریم‌های باقی‌مانده علیه سوریه را لغو کرده است.

با این حال، برخی از محدودیت‌ها همچنان پابرجا هستند؛ از جمله اینکه ایالات متحده هنوز سوریه را یک کشور حامی تروریسم و ​​گروه تحت رهبری احمد الشرع را یک سازمان تروریستی خارجی می‌داند.

وبسایت خبری اکسیوس به نقل از مقامات امریکایی و اسرائیلی نوشت که دولت ترامپ در حال برگزاری مذاکرات اولیه با اسرائیل و سوریه با هدف عقد یک توافق امنیتی بالقوه بین دو کشور همسایه است.

با توجه به دهه‌ها خصومت بین اسرائیل و سوریه تحت حکومت خانواده اسد، هرگونه پیشرفتی در این مذاکرات، یک دستاورد دیپلماتیک بزرگ برای دولت ترامپ خواهد بود.

اکسیوس همچنین می نویسد که در اوایل ماه ژوئن، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، به تام باراک، فرستاده ترامپ به سوریه از علاقمندی خود برای انجام مذاکرات با هدف رسیدن به یک توافق امنیتی با دولت جدید سوریه سخن گفته است.

پس از سرنگونی دولت اسد و روی کار آمدن دولت موقت سوریه، اسرائیل با آغاز موجی از حملات علیه این کشور از جمله حمله به مواضع ایران در خاک سوریه، سعی کرد امنیت مناطق مرزی خود را تامین کند. اسرائیل در حال حاضر کنترل منطقه حائل بین دو کشور را نیز در دست دارد.

تل آویو قصد دارد از این مناطق به عنوان اهرم اصلی خود در مذاکرات استفاده کند و می گوید که اسرائیل تنها در ازای صلح کامل و عادی‌سازی روابط با سوریه، حاضر به عقب‌نشینی از این مناطق است.

با این وجود گمان می رود موضوع کنترل اسرائیل بر بلندی های جولان، رسیدن به هر توافقی را با مشکل روبرو کند.

اسرائیل در جریان جنگ ۱۹۶۷ این ارتفاعات را به تصرف خود درآورد و در جریان مذاکراتی که پیش‌تر میان دو همسایه برگزار شده بود، رژیم اسد همواره در ازای صلح، خواستار خروج کامل یا تقریباً کامل اسرائیل از این مناطق شده بود.

ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، بلندی‌های جولان را به عنوان بخشی از خاک اسرائیل به رسمیت شناخت؛ تصمیمی که از سوی دولت بایدن لغو نشد.

گدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز روز دوشنبه گفت که اسرائیل پذیرای توافق با سوریه است، اما بلندی‌های جولان تحت هر توافقی همچنان بخشی از اسرائیل باقی خواهد ماند.

به نوشته اکسیوس، نتانیاهو در ۷ ژوئیه به کاخ سفید سفر خواهد کرد و انتظار می رود در کنار سایر مسائل منطقه‌ای، موضوع سوریه نیز یکی از محورهای گفتگوی او با ترامپ باشد.

منبع
یورو نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =

دکمه بازگشت به بالا