اجتماعیخبر اولسیاسی

تحقیقات و گزارش تکان‌دهنده رویترز از ابعاد جدید قتل عام علویان سوریه

تحقیقات و گزارش جدید خبرگزاری رویترز از جزئیات تکان‌دهنده کشتار حدود ۱۵۰۰ نفر از علویان سوریه در موجی از حملات انتقام‌جویانه توسط جنگجویان سنی در مناطق علوی‌نشین سواحل مدیترانه، نشان می‌دهد سلسله مراتب فرماندهی این قتل‌ها به افرادی در دمشق می‌رسد که در کنار حاکمان جدید سوریه فعالیت می‌کنند.

میدل ایست نیوز: تحقیقات جدید خبرگزاری رویترز درباره کشتار علویان در سوریه حکایت از آن دارد که حدود ۱۵۰۰ نفر از علویان این کشور در موجی از کشتارها که از هفتم تا نهم ماه مارس ۲۰۲۵ توسط جنگجویان سنی در مناطق علوی‌نشین در سواحل مدیترانه صورت گرفت، قتل عام شده‌اند.

به گزارش القدس العربی، تحقیقات رویترز جزئیات این کشتارها را فاش کرده و سلسله مراتب فرماندهی مسئولان این قتل‌ها را از مهاجمان تا افرادی که دوشادوش حاکمان جدید سوریه در دمشق کار می‌کنند، مشخص کرده و نتیجه‌گیری کرده است که تقریباً ۱۵۰۰ نفر از علویان سوریه در این حملات کشته شده‌اند و ده‌ها نفر نیز مفقود هستند.

این در حالی است که گفته شده است این خشونت‌ها پس از یک شورش یک‌روزه توسط نظامیان سابق وفادار به بشار اسد رئیس‌جمهور مخلوع سوریه رخ داد که به گفته دولت جدید، صدها نفر از نیروهای امنیتی در آن کشته شدند.

در این گزارش ضمن اشاره به جزئیات تکان دهنده برخی قتل عام‌ها آمده است، یکی از قربانیان این فجایع، سلیمان رشید سعد ۲۵ ساله بود که پس از کشته شدن، سینه‌اش شکافته شد، قلبش از بدنش بیرون آورده شد و روی جسدش گذاشته شد.

سپس قاتلان با تلفن همراه سلیمان با پدرش تماس گرفتند و او را به چالش کشیدند تا جسد پسرش را که در نزدیکی یک آرایشگاه افتاده بود، بردارد.

این در حالی است که نام سلیمان پنجاه و ششمین نام در فهرستی دست‌نویس شامل ۶۰ کشته از جمله پسرعموها، همسایگان و حداقل شش کودک از روستای ساحلی آنها بوده است. پدر سلیمان، رشید سعد، نیز در این باره گفت: سینه او را شکافتند و قلبش را بیرون آوردند و آن را روی سینه‌اش گذاشتند.

به نوشته القدس العربی، تحقیقات رویترز نشان می‌دهد این قتل‌ها در ۴۰ مکان مختلف اتفاق افتاده و حملات انتقام‌جویانه و غارت علیه اقلیت مذهبی علوی که مدت‌ها با نظام بشار اسد مرتبط بودند، صورت گرفته است.

این موج کشتار چند روزه، شکاف‌های عمیق در سوریه را که دولت جدید هنوز نتوانسته است بر آن غلبه کند، به شدت آکار ساخت.

رویترز در این گزارش تصریح کرده است، در حالی که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، تحریم‌های دوران اسد علیه سوریه را به‌تدریج لغو می‌کند، این نزدیکی واشنگتن را در تنگنا قرار خواهد داد چرا که دولت جدید سوریه تحت رهبری گروه اسلامی هیئت تحریر الشام که قبلاً شاخه‌ای از القاعده در سوریه به نام جبهه النصره بود و پس از سقوط اسد منحل شد؛ قرار دارد و احمد الشرع، که رهبر سابق این گروه بود، در ژانویه ریاست‌ دوره انتقالی را بر عهده گرفت.

در بخش دیگری از این گزارش تکان دهنده رویترز آمده است، حداقل ۱۰ گروه شبه‌نظامی از جمله خارجی‌ها که اکنون تحت کنترل دولت جدید هستند، در این قتل‌عام‌های ماه مارس دست داشته‌اند ضمن آنکه تقریباً نیمی از این گروه‌ها سال‌هاست که به دلیل نقض حقوق بشر از جمله قتل، آدم‌ربایی و تجاوزات جنسی، تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند.

این در حالی است که دولت سوریه، از جمله وزارت دفاع، دفتر رئیس‌جمهور و دستگاه امنیت عمومی، به درخواست‌های رویترز برای اظهار نظر درباره جزئیات این گزارش و نقش نیروهای دولتی در این قتل‌عام‌ها پاسخ نداده اند.

رویترز در ادامه این گزارش با اشاره به واکنش رئیس‌دوره انتقالی سوریه و تاکید بر انجام تحقیقات داخلی در این زمینه نوشت: پژوهش ها و تحقیقات صورت گرفته نشان می دهند سازمان امنیت عمومی به عنوان دستگاه اصلی اعمال قانون،«تیپ ۴۰۰» که متشکل از یگانی از نخبگان است و همچنین «تیپ عثمان» که قبلاً زیرمجموعه هیئت تحریر الشام بودند، در این قتل‌عام‌ها دست داشته اند.

از سوی دیگر، گروه‌های مسلح سنی که اخیراً به نیروهای دولتی پیوسته‌اند، از جمله یگان«سلطان سلیمان شاه» و « یگان حمزه» که هر دو توسط اتحادیه اروپا به دلیل دست داشتن در این قتل‌ها تحریم شده‌اند، نیز درگیر در این قتل عام ها بوده‌اند.

در همین حال شاهدان در روستاهای مختلف از جمله المختاریه و الصنوبر از روستاهای استان های ساحلی سوریه جزئیات تکان‌دهنده‌ای از قتل، شکنجه و تحقیر علویان توسط جنگجویان را روایت کرده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، عملیات کشتار علویان همچنان ادامه دارد به طوری که پائولو سرجیو پینیرو، رئیس کمیسیون مستقل بین‌المللی تحقیق درباره سوریه، وابسته به سازمان ملل متحد، در گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ۲۷ ژوئن اعلام کرد: مقامات مختلف به این سازمان اطلاع داده‌اند که ده‌ها نفر از مظنونین دستگیر شده‌اند اما با این حال، تعداد قربانیان که توسط دولت سوریه اعلام شده کمتر از تعداد واقعی است.

هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه جرم محسوب می‌شود و افسرانی که در جلوگیری یا مجازات مرتکبان چنین حملاتی کوتاهی می‌کنند، طبق اصل مسئولیت فرماندهی، مسئول شناخته می‌شوند.

منبع
القدس العربی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 7 =

دکمه بازگشت به بالا