خبر اولسیاسی

پزشکیان در اجلاس اکو: ایران با قاطعیت از تمامیت ارضی خود دفاع می‌کند

رئیس‌جمهور ایران در هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که در جمهوری آذربایجان برگزار شد، بر دفاع قاطع ایران از تمامیت ارضی خود تأکید و چشم‌انداز روشنی برای همکاری‌های اقتصادی منطقه ترسیم کرد.

میدل ایست نیوز: مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران با اشاره به تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه کشورش گفت: در حالی که ایران در مسیر مذاکره قرار داشت، این رژیم حملات وحشیانه‌ای را علیه ما آغاز کرد که نقض آشکار اصول حقوق بین‌الملل، به‌ویژه بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد بود و متأسفانه با همراهی ارتش متجاوز آمریکا ادامه یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران، پزشکیان تصریح کرد، در طول ۱۲ روز حمله، اقدامات جنایت‌کارانه‌ای علیه نیروهای نظامی، اساتید دانشگاه، شهروندان غیرنظامی، تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای و زیرساخت‌های عمومی کشور ایران صورت گرفت که خسارات انسانی و مادی گسترده‌ای به همراه داشت.

وی خاطرنشان کرد: نیروهای مسلح ایران با استناد به ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در چارچوب حق دفاع مشروع، از مردم، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور دفاع کردند و با پاسخی قاطع، درسی فراموش‌نشدنی به متجاوزان دادند.

رئیس‌جمهور ایران همچنین از مواضع مسئولانه کشورهای منطقه به‌ویژه اعضای اکو در جریان این بحران قدردانی کرد و گفت: بسیاری از سازمان‌ها و بلوک‌های منطقه‌ای و جهانی، از جمله نشست اخیر وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی، به‌طور قاطع حملات علیه جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند و این اجلاس نیز فرصتی است تا بار دیگر بر محکومیت تجاوزات اخیر و تهدیدات ناشی از آن تأکید شود.

وی در ادامه به برنامه‌های توسعه‌ای اکو اشاره کرد و گفت: چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید افق‌هایی مشخص و دست‌یافتنی ترسیم کند. متأسفانه تجارت درون‌منطقه‌ای در حال حاضر تنها ۸ درصد است که قابل دفاع نیست، در حالی که تحقق تجارت آزاد یکی از اهداف چشم‌انداز ۲۰۲۵ بود که هنوز محقق نشده است.

رئیس‌جمهور ایران در بخش دیگری از سخنان خود افزود: گردشگری یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند تا سال ۲۰۳۵ متحول شود. ایران و سایر کشورهای عضو از طریق ترانزیت و ارائه ترجیحات و امتیازات جدید در بنادر می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.

مسعود پزشکیان اظهار داشت: اکو می‌تواند به یک مقصد گردشگری متنوع برای هر سلیقه‌ای تبدیل شود. در این مسیر، برقراری پروازهای مستقیم، تسهیل صدور روادید و هوشمندسازی خدمات گردشگری باید در اولویت قرار گیرد تا انسجام بیشتری میان ملت‌های عضو به وجود آید.

منبع
پاد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − چهارده =

دکمه بازگشت به بالا