خبر اولسیاسی

اوجالان: پ.ک.ک از پروژه دولت‌ ملت و جنگ مسلحانه دست برداشته است

رهبر حزب کارگران کردستان، همزمان با آغاز روند زمین گذاشتن سلاح توسط نیروهای پ.ک.ک در پیامی تأکید کرد که این حزب از استراتژی تشکیل دولت‌ملت و مبارزه مسلحانه دست برداشته و وارد مرحله‌ای نوین از «سیاست دموکراتیک» شده است.

میدل ایست نیوز: عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) صبح امروز چهارشنبه ۹ ژوئیه ۲۰۲۵، با انتشار یک پیام تصویری قبل از برگزاری مراسم اولین مرحله زمین گذاشتن سلاح توسط نیروهای آن، خواستار پیشبرد روند صلح شد.

در این پیام آمده است:

جنبش ما که بر پایه رفاقت سوسیالیستی است، در شرایط کنونی با برخی بحران‌ها روبه‌رو است.

به همین خاطر پیامی جامع و روشنی به عنوان راهی برای حل این بحران‌ها از سر وظیفه اخلاقی، ارسال می‌کنم.

در ۲۷ فوریه ندای صلح و جامعه دموکراتیک را سر دارد و همچنان از این فراخوان حمایت می‌کنم.

دوازدهمین کنگره انحلالی پ.ک.ک به فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک پاسخی مثبت داد، و از نظر من این موضع‌گیری، پاسخی تاریخی تلقی می‌شود. باید به وضعیت کنونی به عنوان نتیجه‌ای تاریخی و ارزشمند نگاه کرد. من از تمامی کسانی که در این مرحله تلاش و نقش موثری ایفا کردند قدردانی می‌کنم.

در نتیجه تحولات تاریخی اخیر، من مانیفست جامعه دموکراتیک را آماده کردم. این مانیفست به مثابه پیروزی مانیفست ‌۵۰ ساله راه انقلاب کردستان است. نه تنها برای جامعه تاریخی کرد، بلکه بر این باور هستم که برای منطقه و تمامی نیروهای جامعه جهانی نیز دارای همان محتوا است. هیچ شکی ندارم که این امر نمونه موفقی از سنت مانیفست تاریخی است.

می‌توانم صراحتا بیان کنم، این تحولات نتیجه دیدارهایی است که من در امرالی انجام داده‌ام. برای اینکه این ملاقات و دیدار‌ها بر اساس اراده آزاد عملی شوند، تلاش‌های سطح بالایی انجام شده است.

مرحله کنونی ما را ناچار به انجام برداشتن گام‌های عملی می‌کند. این مرحله و گام‌های الزامی آن دارای اهمیتی تاریخی هستند. باید این را با دقت فهمید، به الزامات آن پایبند بود و در مسیر آن گام برداشت.

جنبش پ.‌ک.ک که بر به پایان رساندن انکار هویت و تشکیل دولتی مستقل تکیه داشت، با پایان یافتن استراتژی جنگ رهایی بخش ملی و به رسمیت شناخته شدن هویت، هدف اصلی آن محقق شده است.

از این رو، این جنبش به عمر خود پایان داد. پ. ک. ک از تکرار رنج می‌برد و به سمت بحران پیش می‌رفت. بر این اساس روندی گسترده از نقد و خودانتقادی ادامه خواهد یافت.

از آنجایی که سیاست خلا را نمی‌پذیرد، استراتژی برنامه‌ای با عنوان صلح و جامعه دموکراتیک (سیاست دموکراتیک) به عنوان تاکتیکی اساسی باید توسط قانونی جامع تضمین شود. ما درباره مرحله‌ای تاریخی و سرنوشت ساز سخن می‌گوییم.

در حال حاضر کمیسیونی جامع و مسئول در پارلمان ترکیه برای به زمین گذاشتن داوطلبانه سلاح‌ها در چارچوب قانونی تشکیل می‌شود که از اهمیت زیادی برخوردار است. ضرورت دارد که اقدامات انجام شونده، با حساسیت اتخاذ شود. من اطمینان دارم این گام‌ها بی‌ثمر نخواهند بود. من این اقدام را نشانه حسن نیت می‌دانم و به آن باور دارم.

بدین صورت تلاش‌هایی می‌شود تا گام‌هایی عینی‌تر و گام‌های عملی مشخص برداشته شوند.

ایده‌هایی که به مثابه عنوان مطرح کردم به شرح زیر است:

 عمل به وظایف و تحقق هدف صلح و جامعه دموکراتیک تنها از طریق اتخاذ دیدگاهی مثبت و به هم پیوسته امکان پذیر است. از تمام مواردی که گفته شده است، می‌توان نتیجه گرفت پ‌.ک.ک از هدف ایجاد دولت‌ملت دست برداشته و در نتیجه از استراتژی جنگ نیز دست برداشته یعنی عملاً خود را منحل کرده است. در این مرحله تاریخی، امیدهایی برای دستیابی به پیشرفت بیشتر وجود دارد.

 برای اینکه ما کار و کنش‌های پارلمان و کمیسیون را معنادار کنیم، همچنین برای اینکه نگرانی‌های افکار عمومی را از بین ببریم، در چارچوب وعده و قول‌هایی که به آن پایبندیم، لازم است نهادهای مربوطه و افکار عمومی به روند خلع سلاح شما به صورت طبیعی و مثبت نگاه کنند.

ایجاد مکانیسمی برای از بین‌بردن سلاح‌ها تقش موثری در پیشبرد این فرایند ایفا خواهد کرد. پایان داوطلبانه مبارزه مسلحانه و گذار به مرحله قانونی و سیاست دموکراتیک، به معنی شکست نیست. بالعکس؛ باید آن را یک دستاورد تاریخی دانست. در خصوص تحویل سلاح، روش‌های مناسبی تعیین و اقدامات عملی و سریعی انجام خواهد شد.

حزب دموکراتیک خلق (HDP) که در پارلمان ترکیه حضور دارد، همراه با دیگر احزاب برای اینکه این روند پیروز شود، به وظایفی که برعهده‌اش می‌باشد عمل کند.

در این میان، برای موضوع آزادی من که به مثابه شرط در تمام متون حکمی مشخص شده است می‌گویم، شما می‌دانید که من هیچوقت آزادی شخصی‌ام را به موضوع بحث و مشکل مبدل نکرده‌ام. در معنای فلسفی نیز آزادی شخص را نمی‌توان از جامعه جداً دانست. با آزادی شخص، جامعه و با آزادی جامعه نیز شخص می‌توان آزاد شود. این امر با پایبندی به این حقیقت عملی خواهد شد.

اعتقاد من به سیاست و صلح جامعه می‌باشد، نه سلاح. من شما را فرا می‌خوانم که این اصل را عملی کنید.

تحولاتی که در روزهای اخیر در منطقه به ‌وجود می‌آیند، اهمیت و فوریت انجام این گام تاریخی را بصورتی آشکار نشان می‌دهند.

در رابطه با این روند، من با اشتیاق منتظر هرگونه انتقاد، پیشنهاد و حمایت شما هستم.

این گفت‌وگوها در سراسر جامعه، منطقه و در سطح جهانی به ما نشان می‌دهد که نیروهای مدرن دموکراتیک دارای برنامه‌ای نظری هستیم که به مرحله جدیدی از استراتژیک و تاکتیک‌ها رسیده است. از هم‌اکنون اعلام می‌کنم، من آماده هستم و خوشبینانه می‌توانم بگویم که بسیار مشتاق و مصمم می‌باشم.

فراخوان من برای دوره پیش‌رو این است:

بر اساس تصمیمات کنگره دوازدهم و نظرات و پیشنهادات اخیر که من در این نوشته بیان کرده‌ام، به پیش خواهیم رفت و نتایجی پیروزمندانه‌ای به دست خواهیم آورد.

۱۹ ژوئن ۲۰۲۵

عبدالله اوجالان

منبع
کردستان 24

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا