خبر اولسیاسی

عراقچی: هیچ توافقی که دارای حق غنی سازی برای ایران نباشد نخواهیم داشت

وزیر خارجه ایران در دیدار با سفرا و کارداران و روسای نمایندگی‌های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران با اشاره به اینکه جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد، تاکید کرد: هیچ توافقی که حق غنی سازی برای ایران نداشته باشد نخواهیم داشت.

میدل ایست نیوز: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران با سفرا و کارداران و روسای نمایندگی‌های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران در ساختمان وزارت امور خارجه کشورش دیدار و در خصوص سیاست‌ خارجی ایران صحبت کرد.

بر اساس بیانیه منتشر شده در کانال تلگرامی وزیر خارجه ایران، عراقچی در نشست با سفرا و نمایندگان خارجی مقیم تهران گفت: من از همه کشورهایی که این تجاوز آشکار به خصوص حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کردند و از کشورهایی که ابراز همبستگی با مردم ایران کردند تشکر می‌کنم. ابراز تاسف می‌کنم از برخی کشورها که حاضر نشدند این تجاوز آشکار را محکوم ‌کنند و این تخلف روشن از حقوق بین‌الملل را محکوم نکردند.

وی در ادامه گفت: بیش از 120 کشور حملات امریکا و اسرائیل را محکوم کردند اما ما انتظار داشتیم سازمان ملل این حملات را محکوم می‌کرد که به دلیل جلوگیری امریکا و چند عضو دیگر این کار صورت نگرفت.

وزیر خارجه ایران اظهار داشت: ما جدا متاسفیم که شورای حکام آژانس حاضر نشد به این قضیه ورود کند و حتی مدیرکل آژانس که مسئولیت مستقیم دارد اقدام به محکومیت حملات نکردند. در این حملات تاسیسات ایران آسیب دید اما نظام عدم اشاعه و حقوق بین‌الملل بیشتر آسیب دید.

عراقچی افزود: اینکه نظام عدم اشاعه به این آسانی زیر پا گذاشته می‌شود، این قبل از اینکه خسارتی برای ایران باشد خسارت برای جامعه بین‌الملل و حقوق بین‌الملل است.

گزارش آژانس بهانه‌ای برای حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران شد

وی افزود: برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز بوده و باقی خواهند ماند. ما همواره عضو ان‌پی‌تی هستیم و خواهیم بود و به توافق پادمان پایبند هستیم. همکاری ما با آژانس متوقف نشده اما شکل جدیدی پیدا خواهد کرد.

وزیر خارجه ایران گفت: بر اساس قانون مجلس ایران همکاری‌های ما از طریق شورای عالی امنیت ملی مدیریت می‌شود و تقاضاهای آژانس برای همکاری مورد به مورد توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و تصمیم گیری خواهد شد.

عراقچی بیان کرد: تاسیسات هسته‌ای ما مورد حمله نظامی واقع شده و نزدیکی به این مراکز خطراتی را به همراه دارد. خطر انفجار مهمات باقی مانده خطر جدی است، و اینکه بازرسان بتوانند نزدیک بشوند برای ما جنبه امنیتی دارد.

وی در ادامه گفت: ما از عملکرد آژانس رضایت نداریم، گزارش آژانس منجر به قطعنامه سیاسی شد و آن گزارش بهانه‌ای برای حملات به تاسیسات هسته‌ای شد.

وزیر خارجه ایران گفت: بیش از 20 سال است که ایران دارد تلاش می‌کند صلح آمیز بودن برنامه خودش را ثابت کند و ما هر مسیری را بوده رفتیم تا ثابت کنیم برنامه ما صلح آمیز است. اگر قصدی برای تولید سلاح هسته‌ای داشتیم الان بهترین بهانه را داشتیم اما ما سلاح هسته‌ای را غیراسلامی و غیرانسانی می‌دانیم و در فتوای مقام معظم رهبری موجود است.

عراقچی اعلام کرد: ما همواره آماده گفت‌وگو بوده‌ایم ولی طبیعی است اطمینانی حاصل شود که اگر گفتگویی آغاز شد توسط امریکا و دیگران به جنگ منجر نمی‌شود.

امریکایی‌ها به میز مذاکره خیانت کردند

عراقچی گفت: امریکا از روز اول در این حملات شرکت داشته و وارد حمله شد. در حقیقت امریکایی‌ها به میز مذاکره خیانت کردند و اکنون اگر به دنبال ازسرگیری هستند باید اطمینان حاصل شود چنین تجاوزی صورت نخواهد گرفت.

وی افزود: امریکایی‌ها با حمله، رسیدن به راه حل از طریق مذاکره را سخت‌تر کردند. بعد از جنگ اخیر ثابت شد راه حل نظامی وجود ندارد و برنامه هسته‌ای ایران با بمباران از بین نمی‌رود زیرا این علم است که ایران به آن دسترسی پیدا کرده است و علم را نمی‌توان با بمباران از بین برد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه گفت: ما در سال 2015 به توافقی رسیدیم که بر اساس آن کشورهای 1+5 قانع شدند که برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است. این نتیجه دیپلماسی بود و همه پذیرفتند دیپلماسی می‌تواند کارساز باشد. آن بار هم امریکا بود که به دیپلماسی خیانت کرد و از توافق خارج شد.

راهی جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد

عراقچی تاکید کرد: هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد. ایران کماکان آمادگی دارد از مسیر دیپلماسی اطمینان ایجاد کند، اما قبل از آن طرف‌های مقابل باید اطمینان دهند که خواهان مذاکره هستند.

وی اظهار داشت: ما در حین مذاکره با امریکا، با 3 کشور اروپایی هم مذاکره کردیم. یک اشتباهی که اروپایی‌ها می‌کنند این است که ابزار اسنپ‌ بک به آنان قدرت بازیگری می‌دهد و این اشتباه است. اگر آنان به این سمت بروند حل موضوع هسته‌ای ایران پیچیده‌تر خواهند کرد و مذاکرات و دیپلماسی را سخت‌تر می‌کنند.

این دیپلمات ایرانی بیان کرد: اسنپ بک به معنای پایان نقش اروپا در موضوع هسته‌ای ایران است و شاید پایان روابط ایران با کشورهای اروپایی باشد. امیدواریم آنان به سمت دیپلماسی بازگردند و هیچ راهی جز مذاکره وجود ندارد.

هیچ توافقی که حق غنی سازی برای ایران نداشته باشد نخواهیم داشت

عراقچی گفت: در هر راه حل مذاکراتی حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای از جمله حق غنی سازی باید مورد احترام باشد. ما هیچ توافقی که حق غنی سازی برای ایران نداشته باشد نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: برای غنی سازی قربانی‌های زیادی داده شده و برای آن جنگ علیه ما تحمیل شد. اگر مذاکراتی شکل بگیرد موضوع مذاکره فقط هسته‌ای خواهد بود در مقابل رفع تحریم‌ها و هیچ موضوع دیگری مشمول مذاکره نخواهد شد. ایران توانمندی‌های نظامی و دفاعی خود را در هر شرایطی حفظ خواهد کرد و برای دفاع است و موضوع هیچ مذاکره‌ای نخواهد بود.

منبع
کانال تلگرامی وزیر خارجه ایران

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 5 =

دکمه بازگشت به بالا