اجتماعیخبر اولسیاسی

آمادگی کامل عراق برای اربعین ۲۰۲۵؛ طرح جامع ایمنی و خدمات‌رسانی به زائران

همزمان با نزدیک شدن به مراسم اربعین حسینی، مقامات عراقی جزئیات طرحی جامع برای تأمین امنیت و ارائه خدمات به زائران را تشریح کردند.

میدل ایست نیوز: مقامات عراقی از تدوین طرحی جامع با مشارکت وزارتخانه‌های دفاع مدنی، کشور و حمل‌ونقل و با هدف تضمین سلامت و رفاه میلیون‌ها زائری خبر دادند که از سراسر جهان راهی کربلای معلی می‌شوند.

به گزارش الصباح، وزارت کشور عراق با اختصاص ۳۷۵ دستگاه خودروی آتش‌نشانی و تیم‌های نجات متخصص، تدابیر ویژه‌ای را برای تأمین امنیت مراسم اربعین امام حسین (ع) اندیشیده و برای کاهش حوادث، دوربین‌های نظارتی و رادار در طول جاده‌های خارجی منتهی به کربلای معلی نصب کرده است.

وزارت حمل و نقل عراق همچنین اقدامات مربوط به حمل‌ونقل آبی بین عراق و ایران را در طول این ایام با هدف تسهیل رفت‌وآمد زائران و کاهش بار ترافیکی از مسیرهای زمینی فعال کرده است.

«نؤاس صباح»، مدیر رسانه‌ای دفاع مدنی، اعلام کرد: این اداره با بهره‌گیری از تجربه عملیات محرم، اجرای واقعی طرح اربعین را آغاز کرده است به طوری که این طرح شامل استقرار تیم‌های اطفاء حریق، نجات و احیا در تمام مسیرهای تردد زائران است تا به مواردی مانند خفگی و ازدحام، به‌ویژه در مناطق نزدیک به حرم‌های مطهر، رسیدگی کنند.

وی اظهار داشت: این طرح همچنین شامل ادامه دوره‌های آموزشی برای افزایش آمادگی جسمانی و توانایی کارکنان دفاع مدنی در واکنش سریع به حوادث اضطراری است و در آن بر هماهنگی با عتبات مقدسه برای بازرسی میدانی سیستم‌های اطفاء حریق و نیز اعمال اقدامات ایمنی بر موکب‌های حسینی تأکید شده است.

نؤاس صباح بر تشدید نظارت بر موکب‌هایی که از وسایل پخت‌وپز یا منابع سوخت، به‌ویژه گاز، استفاده می‌کنند خبر داد و گفت: کارکنان موکب‌ها برای تماس سریع با شماره اضطراری ۹۱۱ دفاع مدنی آموزش می‌بینند و خودروهای واکنش سریع که قادر به مانور در بین جمعیت هستند، در مکان های مختلف مستقر خواهند شد ضمن آنکه تیم‌های دفاع مدنی در نزدیکی هتل‌ها، بازارها و مناطق پرتردد حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه موفقیت مراسم اربعین حسینی نیازمند همکاری همگانی است، تاکید کرد: افزایش آگاهی، بخش مهمی از طرح امسال است تا زائران به دستورالعمل‌های ایمنی مانند عدم پرتاب ته سیگار و خودداری از هرگونه اقدامی که مانع حرکت خودروهای دفاع مدنی شود، پایبند باشند.

مدیر رسانه‌ای دفاع مدنی گفت: تعداد خودروهای اختصاص یافته برای طرح اربعین امسال شامل ۳۰۰ دستگاه خودروی اطفاء حریق و نجات و ۷۵ دستگاه دیگر از نوع «سیلورادو» است که این خودروها نقشی محوری در رسیدن فوری به محل حوادث دارند و واکنش سریع اولیه را تا رسیدن تیم‌های تخصصی فراهم می‌کنند.

وی با اشاره به توسعه طرح ها بر اساس ارزیابی‌های میدانی، اعلام کرد: سازوکار پشتیبانی متقابل نیز در این طرح دیده شده است بگونه ای که بر اساس آن امکان اعزام تیم‌های ذخیره از استان‌هایی که با ازدحام کمتری مواجه هستند، به سمت استان‌های مرکزی و جنوبی فراهم خواهد شد ضمن آنکه تیم‌های میدانی با هماهنگی دستگاه‌های امنیتی، عتبات و نهادهای پشتیبان، اقدام به چیدمان مکان‌های استقرار خودروها و پرسنل کرده‌اند.

از سوی دیگر سرهنگ عباس البهادلی، سخنگوی رسمی وزارت کشور عراق نیز در گفتگو با الصباح تاکید کرد: طرح آتی زیارت اربعین به شدت بر تلاش‌های اطلاعاتی متکی است ضمن آنکه نمادها و مظاهر مسلحانه در داخل شهرها ممنوع خواهد بود.

وی افزود : وزارت کشور دوربین‌های نظارتی و رادارها را در طول جاده‌های خارجی منتهی به استان کربلای معلی نصب خواهد کرد تا حوادث کاهش یابد و علاوه بر آن گشت‌های امدادی در قالب یک طرح پیشگیرانه برای تأمین امنیت تمام محورهای حیاتی مستقر خواهند شد.

از سوی دیگر میثم الزیدی، فرمانده یگان رزمی العباس، نیز در گفتگو با این روزنامه گفت: ۱۵ هزار نفر از نیروهای این یگان، شامل ۱۵۰۰ داوطلب، تحت نظارت بخش حفظ نظم عتبه مقدس عباسی ، از گذرگاه‌های مرزی تا داخل شهر کربلای معلی فعالیت خواهند کرد.

وی اظهار داشت: این یگان در محورهای کربلا به سمت بغداد، بابل و نجف اشرف مستقر خواهد شد و از طریق کمربندهای امنیتی در عملیات بازرسی و هماهنگی با پلیس کربلا مشارکت خواهد کرد.

الزیدی تأکید کرد: این یگان ایستگاه‌های پزشکی و یک بیمارستان صحرایی سیار را با پشتیبانی کادری از استان‌های مختلف از جمله بابل، کرکوک و کربلا برای ارائه خدمات بهداشتی به زائران فعال خواهد کرد.

در همین راستا میثم الصافی، مدیر دفتر رسانه‌ای وزارت حمل‌ونقل عراق نیز در گفتگو با الصباح گفت:وزارت حمل و نقل در راستای آمادگی‌های ویژه خود برای زیارت اربعین امام حسین (ع)، با طرف ایرانی برای فعال‌سازی حمل‌ونقل آبی جهت خدمات‌رسانی به زائران اربعین که وارد کشور می‌شوند، هماهنگی های لازم را به عمل آورده است. این اقدام با استفاده از وسایل نقلیه رودخانه‌ای، برای کاهش ازدحام در گذرگاه‌های زمینی و فراهم کردن گزینه‌های حمل‌ونقل ایمن و آسان برای زائران صورت می‌گیرد ضمن آنکه در این فرآیند قایق‌های توریستی مدرن و کادر دریایی متخصص برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند.

الصافی با اشاره به طرح جامع برای تأمین حمل‌ونقل و جابجایی زائران از تمام کشورها از طریق گذرگاه‌های مرزی و فرودگاه‌ها برای تضمین روان بودن حرکت آنها تاکید کرد: یک اتاق عملیات نیز برای اطمینان از سیر مراحل حمل‌ونقل در تمام بخش‌ها تشکیل شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا