کشف اثر انگشت یک انسان با قدمت 4 هزار سال در مصر
اثر انگشت کامل یک انسان که ۴ هزار سال پیش روی یک شیء سفالی در مصر باقی مانده، کشف شده و موجب شگفت زدگی باستان شناسان شده است.

میدل ایست نیوز: کشف اثر انگشت کامل یک انسان که ۴ هزار سال پیش روی یک شیء سفالی برای تدفین در مصر باقی مانده است، باستانشناسان را شگفتزده کرده است.
به گزارش اسکای نیوز، این کشف در جریان آمادهسازی برای نمایشگاهی در موزه فیتزویلیام در شهر کمبریج صورت گرفت.
خانم هلن استرودویک، مصرشناس و مسئول ارشد آثار مصری در این موزه، در اینباره گفت: این اثر انگشت کامل، کشفی نادر و هیجانانگیز است. به نظر میرسد متعلق به سازنده قطعه باشد که قبل از خشک شدن کامل گل، آن را لمس کرده است.
وی افزود: این اثر تاریخی بر روی بخش زیرین یک شیء به نام مسکن روح یافت شده؛ این نوع اشیا، مدلهای گِلی به شکل خانه یا ساختمان بودند که در داخل قبرهای مصری قرار میگرفتند.
این مصرشناس تصریح کرد: تاریخ ساخت این قطعه به بازه زمانی حدود ۲۰۵۵ تا ۱۶۵۰ پیش از میلاد بازمیگردد. این مدل دارای یک فضای باز در جلوی خود بود که در آن اقلامی مانند غذا قرار میگرفت. در نمونه مورد بررسی، قرصهای نان، کاهو و سر گاو در آن دیده میشوند.
استرودویک بیان کرد: تا پیش از این تنها آثاری از اثر انگشت روی تابوتها یا لعابهای تزئینی دیده بودیم، اما یافتن یک اثر دست کامل زیر چنین قطعهای بیسابقه است.
وی گفت: من هرگز پیشتر چنین اثر دست کاملی روی یک شیء مصر باستان ندیده بودم.