خبر اولسیاسی

درگیری المشهدانی و المندلاوی بر سر ریاست پارلمان عراق/جلسه سه‌شنبه باطل اعلام شد

پارلمان عراق روز گذشته و پس از تشکیل جلسه به ریاست نائب رئیس اول و با وجود اینکه رئیس حضور داشت، شاهد تنش و درگیری بود و نهایتا از سوی رئیس پارلمان جلسه باطل اعلام شد.

میدل ایست نیوز: جلسه روز گذشته پارلمان عراق شاهد تنش شدید و درگیری میان محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق و محسن المندلاوی، نائب رئیس اول پارلمان بود.

به گزارش العالم الجدید، ماجرا از آنجا آغاز شد که المندلاوی بدون اختیار رسمی از سوی المشهدانی، جلسه را مدیریت کرد و المشهدانی نیز جلسه را باطل اعلام کرد.

این جلسه شامل تصمیمات حساسی بود که بحران در هیئت رئیسه پارلمان را پیچیده‌تر کرد.

المشهدانی در نامه‌ای به دو معاون خود و اعضای پارلمان گفت که این جلسه و اقدامات آن بنابر بخش دوم ماده 38 اساسنامه پارلمان که به رئیس پارلمان اختیار آغاز جلسه و ریاست آن را داده باطل است.

وی اشاره کرد که آغاز جلسه بدون حضور او بوده با اینکه او در پارلمان حضور داشته و عدم امکان حضور او و اختیار دادن به نائب رئیس اول برای آغاز جلسه ثابت نشده است.

المشهدانی تاکید کرد که در صورت حضور او یا عدم توانایی برای آغاز جلسه، برگزاری هر جلسه‌ای به غیر از ریاست او جائز نیست.

رئیس پارلمان عراق تصریح کرد که در زمان برگزاری جلسه، به طرفین ذی نفع کتبا اطلاع داده شد تا از هرگونه توجیه قانونی برای ریاست جلسات بدون اجازه او جلوگیری شود.

پیش از این پارلمان جلسه خود را ظهر سه‌شنبه با حضور 169 نماینده برگزار کرد و به رئیس و اعضای شورای خدمت فدرال و رئیس شورای حکومت رای داد.

منابع مطلع توضیح دادند که اختلافات در جلسه پارلمان به مدیریت جلسه توسط المندلاوی باز می‌گردد؛ امری که المشهدانی آن را تخلف توصیف و جلسه را به یکباره لغو کرد که این مساله موجب بحران اخیر در هیئت رئیسه پارلمان شد.

عملکرد پارلمان عراق هنوز محل بحث گسترده میان محافل نخبگان سیاسی در عراق است به ویژه پس از تاخیر در برگزاری جلسات و در سایه نبود انسجام سیاسی و تداوم تحریم جلسات از سوی برخی اعضای پارلمان.

محمد الصهیود، رئیس فراکسیون پارلمانی اجیال نیز روز گذشته گفته بود که در پارلمان انسجامی از جمله در سطوح سیاسی میان احزاب و درخصوص ریاست پارلمان و به طور مشخص میان رئیس پارلمان و نائب رئیس اول پارلمان وجود ندارد، این مساله برای همه اعضای پارلمان واضح است و بخشی از مانع تراشی‌ها برای برگزاری جلسات و تصویب قوانین به شمار می‌رود.

هیثم الفهد، نماینده مستقل پارلمان نیز اخیرا دولت را مسئول تاخیر در برگزاری جلسات دانسته و تاکید کرده است که به تاخیر افتادن جلسات برای جلوگیری از در حرج قرار گرفتن درخصوص برخی قوانین از جمله قانون بازنشستگی الحشد الشعبی و جدول حقوق است.

از زمان آغاز پارلمان کنونی در ژانویه 2022، تنها 132 جلسه برگزار شده در حالی که براساس اساسنامه پارلمان در سال باید 256 جلسه برگزار کند. همچنین براساس اساسنامه پارلمان، 8 جلسه در ماه یعنی 32 جلسه در هر فصل باید برگزار شود.

این در حالی است که برخی مشکلات نیز منجر به تاخیر در فرآیند انتخابات شده که بارزترین آن وضعیت بین‌المللی، درگیری اسرائیل و ایران، تهدیدهای امریکا برای انحلال الحشد الشعبی و خلع سلاح گروه‌های مسلح علاوه بر اختلافات داخلی از جمله میان بغداد و اربیل است.

منبع
العالم الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا