سیاسی

در گفت‌وگو با شبکه CBS عنوان شد؛
رئیس جمهور عراق: ما می‌خواهیم کشور خالی از نیروهای خارجی باشد

رئیس جمهور عراق در گفت‌وگو با شبکه CBS با اشاره به توانایی نیروهای امنیتی کشورش برای دفاع از عراق در برابر تهدیدات تروریستی، اظهار داشت بغداد خواهان خروج نیروهای خارجی از خاک عراق است.

میدل ایست نیوز: عبداللطیف جمال رشید، رئیس جمهور عراق در گفت‌وگو با شبکه CBS در خصوص وضعیت آبی کشور گفت: گاهی اوقات ما سهمابه خود از رود‌های دجله و فرات و شاخه‌های آن را دریافت نمی‌کنیم. اگر عراق به طور عادلانه سهمابه خود را دریافت کند ما با مشکل کمبود آب مواجه نخواهیم شد.

بر اساس بیانیه ریاست جمهوری عراق، رشید در ادامه به وضعیت کنونی کشورش اشاره کرد و گفت: وضعیت شهرها و مناطق مختلف عراق امروزه امن و با ثبات است و تعداد زیادی گردشگر به این کشور سفر می‌کنند.

وی گفت: نظام دیکتاتوری سابق موجب بروز شماری از درگیری‌ها میان عراق و کشورهای همسایه ما شد. این درگیری‌ها به جنگ و اشغال کویت ختم شد و موجب بی‌ثباتی برای عراقی‌ها گردید.

وی افزود: پس از رهایی از دیکتاتوری، با تروریسم روبرو شدیم و توانستیم با کمک دوستانمان در جامعه جهانی آن را شکست دهیم. امروز بر بهبود اقتصاد، خدمات و زیرساخت تمرکز کردیم.

تهدیدی از جانب داعش در عراق وجود ندارد

رئیس جمهور عراق اظهار داشت: تهدیدی از جانب داعش در عراق وجود ندارد و آن‌ها نابود شدند اما ما باید آمادگی داشتیم باشیم تا تحرکات داعش را نه تنها در عراق بلکه در مناطق دیگر تحت نظر داشته باشیم.

رشید در خصوص خروج یا عدم خروج نیروهای امریکایی از عراق گفت: این امر به دولت و مجلس نمایندگان واگذار شده و مذاکراتی میان دولت عراق و دولت امریکا در این باره در حال انجام است.

وی با تاکید بر خواسته عراق برای عدم حضور نیروهای خارجی در این کشور گفت: نیروهای امنیتی عراق می‌توانند از کشور در برابر تهدیدات تروریستی در منطقه دفاع کنند.

رئیس جمهور عراق درباره تلاش‌های همتای امریکایی خود پیرامون پایان دادن به جنگ‌ها بیان کرد: امیدواریم ترامپ آنچه که هنگام روی کار آمدن به‌ عنوان رئیس جمهور امریکا درباره پایان دادن به تمامی جنگ‌ها در جهان گفته است، محقق کند.

رشید در ادامه تداوم جنگ در غزه را فاجعه بار دانست و بر ضرورت متوقف ساختن آن، رساندن کمک‌های بشردوستانه، اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل و توصیه‌های آن به ویژه آنچه که اخیراً توسط اتحادیه اروپا تصویب شده است، تاکید کرد.

وی در ادامه درباره برگزاری انتخابات پارلمان عراق اشاره کرد: ما خوشبین هستم که انتخابات پیش‌رو مانند انتخابات گذشته همراه با آرامش و به صورت دموکراتیک برگزار شود. ما اقدامات زیادی را انجام دادیم تا آزاد و دموکراتیک بودن آن را تضمین کنیم.

روابط دوجانبه عراق و ایران خوب است

رئیس جمهور عراق در ادامه اظهار داشت ایران کشور همسایه ماست و طول مرز ما به هزار و 400 کیلومتر می‌رسد. روابط دو جانبه ما در زمینه‌های مختلف خوب است.

رشید با استقبال از خلع سلاح حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، ابراز امیدواری کرد که راه حل مسالمت آمیزی برای این مشکل نظامی و سیاسی وجود داشته باشد و توافق با دولت ترکیه محقق شود.

وی در خصوص روابط بغداد و واشنگتن گفت: روابط ما با امریکا خوب است. امیدواریم روابط تجاری قوی‌تری میان ما در زمینه‌های مختلف شکل بگیرد و در زمینه انرژی، زیرساخت، جاده، پل و کشاورزی همکاری کنیم.

رئیس جمهور عراق اظهار داشت مشکل آب تنها مشکل عراق نیست. بلکه مشکل سراسر خاورمیانه، افریقا و خاور دور و حتی در برخی مناطق اروپایی است.

رشید تاکید کرد: ما باید تا جایی که امکان دارد آب باران بیشتری را با ساخت سد‌ها جمع‌آوری کنیم و مذاکرات خوب و سازنده‌ای را با کشورهای همسایه برای اعطای سهم عادلانه داشته باشیم و مدیریت آب را بهبود ببخشیم.

منبع
ریاست جمهوری عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + یازده =

دکمه بازگشت به بالا