اقتصادیسیاسی

فؤاد حسین: توافق عراق و ترکیه تنها به کمبود آب مربوط نمی‌شود

وزیر خارجه و معاون نخست وزیر عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی به جزئیات توافق آبی امضا شده با ترکیه اشاره کرد و گفت این توافق موجب تقویت روابط دو کشور می‌شود و تنها به کمبود آب مربوط نمی‌شود.

میدل ایست نیوز: فؤاد حسین، وزیر خارجه و معاون نخست وزیر عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی که با حضور عون ذیاب عبدالله، وزیر منابع آبی و طورهان المفتی، مشاور نخست وزیر عراق برگزار شد، توضیحاتی درباره یادداشت تفاهم امضا شده با ترکیه ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، حسین در این خصوص اظهار داشت: روز یکشنبه گذشته سندی درباره مدیریت آب با ترکیه امضا کردیم که مبتنی بر توافق چارچوبی است و تنها به کمبود آب مربوط نمی‌شود بلکه شامل چالش‌های راهبردی از جمله تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن از جمله بیابان‌زایی و خشک شدن رودخانه‌ها نیز است.

وی افزود که ایجاد دریاچه پرورش ماهی نیز به این چالش‌ها اضافه شده است و همه اینها به علت کاهش سطح آب دجله و فرات ناشی از کاهش واردات و هدررفت آب، تهدیدی برای کشاورزی و اقتصاد به شمار می‌آیند.

وزیر خارجه عراق در ادامه اشاره کرد که اقدامات اولیه‌ای از جمله ایجاد پروژه‌های نمک‌زدایی و تصفیه آب و سدسازی برای مدیریت آب در این یادداشت تفاهم گنجانده شده است.

حسین افزود که توافق چارچوبی میان عراق و ترکیه شامل سازوکار تامین مالی و ابعاد سیاسی است که مانع از دامن زدن به بحران سیاسی می‌شود و راه حل‌های پایدار را ایجاد و روابط دوجانبه با ترکیه را تقویت می‌کند. این یادداشت تفاهم است و توافقنامه نیست و نیاز به موافقت پارلمان ندارد.

از طرفی دیگر وزیر منابع آبی عراق خبر داد که این یادداشت تفاهم موجب مدیریت آشکار آب می‌شود. پارلمان ترکیه این یادداشت تفاهم که شامل ارائه سهم معقول و عادلانه‌ای از آب به عراق می‌شود را به تصویب رساند.

عبدالله توضیح داد که در کشاورزی عراق بیش از ۷۰ درصد از آب رود‌های دجله و فرات مصرف می‌شود و شرکت‌های ترکیه‌ای بر اساس این یادداشت تفاهم و مطابق با قوانین عراق بر سر پروژه‌ها رقابت خواهند کرد و ما بهترین پیشنهادی که برای اجرای پروژه‌ها مطرح شود را انتخاب خواهیم کرد.

از طرفی دیگر المفتی بیان کرد که این یادداشت تفاهم پس از مذاکراتی به امضا رسید که از سال گذشته انجام شده و بارزترین نکته آن پایداری جریان آب به رود‌های دجله و فرات است.

در دوم ماه جاری عراق و ترکیه سازوکار ویژه اجرای چارچوب همکاری در حوزه آب را امضا کردند؛ توافقی که هدف آن اجرای پروژه‌های راهبردی مشترک برای بهبود مدیریت منابع آب، توسعه روش‌های نوین آبیاری و احیای اراضی کشاورزی است.

انتشار مفاد توافق عراق و ترکیه بر سر پرونده آب

منبع
واع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا