رویترز: ریاض شروط خود را برای عادیسازی روابط با اسرائیل به واشنگتن ابلاغ کرد
منابع خبری در شورای همکاری در آستانه سفر قریب الوقوع ولیعهد عربستان به واشنگتن، خبر دادند، عربستان سعودی به طور رسمی به امریکا ابلاغ کرده است عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تنها در صورتی میسر خواهد شد که یک توافق صریح و روشن برای تأسیس کشور مستقل فلسطینی وجود داشته باشد.

میدل ایست نیوز: منابع خبری در کشورهای شورای همکاری به خبرگزاری رویترز تأکید کردند، ریاض از طریق کانالهای دیپلماتیک به واشنگتن اطلاع داده است، تنها در صورت دستیابی به توافقی واضح درباره تأسیس کشور فلسطین، با عادیسازی روابط با اسرائیل موافقت خواهد کرد و موضع این کشور در این زمینه تغییری نکرده است.
به گزارش الاخبار، این منابع تصریح کردند، ریاض تمایل دارد از هرگونه اشتباه دیپلماتیک جلوگیری کند و پیش از انتشار هرگونه بیانیه عمومی، از همسویی کامل مواضع عربستان و امریکا اطمینان حاصل کند.
در همین ارتباط،«جاناتان پانیکوف»، معاون سابق مدیر اطلاعات ملی امریکا در امور خاورمیانه، تصریح کرد: محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، بدون وجود مسیر معتبری به سوی تشکیل کشور فلسطین، در آینده نزدیک با عادیسازی روابط با اسرائیل موافقت نخواهد کرد.
پانیکوف افزود: بن سلمان ممکن است تلاش کند از روابط خود با دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، برای پیشبرد حمایت واضحتر و صریحتر از تأسیس یک کشور مستقل فلسطینی استفاده کند.
خبرگزاری رویترز به این مسئله نیز اشاره کرده است که در صورت ادامه بنبست سیاسی در پرونده عادیسازی با اسرائیل، ریاض ممکن است به دنبال پیشرفت در پرونده دفاعی با واشنگتن باشد چرا که توافق دفاعی مورد نظر عربستان، به سطح معاهده کاملی که ریاض در ازای عادیسازی روابط با اسرائیل به دنبال آن بود، نرسیده است.
این توافق شامل تقویت همکاری در زمینه فناوری پیشرفته و دفاعی و همچنین گسترش مانورهای نظامی مشترک بین ارتشهای عربستان و امریکا است.
گفتنی است محمد بن سلمان قرار است این ماه از کاخ سفید بازدید کند که این سفر در واقع اولین سفر او به امریکا از زمان قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد سعودی، در کنسولگری عربستان در استانبول در سال ۲۰۱۸ خواهد بود.



