اجتماعیخبر اولسیاسی

قیس الخزعلی و الحکیم شگفتی‌سازان انتخابات عراق؛ جهش تعداد کرسی‌های «صادقون» و «قوی الدوله الوطنیه»

انتخابات پارلمانی عراق با برخی نتایج غیرمنتظره همراه بود به طوری که از یک سو شماری از چهره‌های شاخص سیاسی نتوانستند به پارلمان جدید راه یابند ولی از سوی دیگر، برخی ائتلاف‌ها مثل «صادقون» و «قوی الدوله الوطنیه» نتایجی فراتر از انتظار کسب کردند و شگفتی‌ساز شدند.

میدل ایست نیوز: انتخابات پارلمانی 11 نوامبر عراق، علاوه بر مشارکت قابل توجه 56 درصدی مردم، با برخی نتایج غیرمنتظره همراه بود و همانطور که موجب شد شماری از رهبران ارشد سیاسی پس از سال‌ها حضور در صحنه سیاسی عراق نتوانند به پارلمان جدید راه یابند، موجب افزایش غیرمنتظره و شگفتی ساز تعداد کرسی‌های برخی جریان‌ها و ائتلاف‌های سیاسی شد.

همانطور که گفته شد برخی شخصیت‌های سیاسی عراقی مانند محمود المشهدانی رئیس کنونی پارلمان که در قالب ائتلاف «حاکمیت ملی» نامزد شده بود و سلیم الجبوری رئیس سابق پارلمان از ائتلاف «صقورنا»، به رغم جایگاه سیاسی خود نتوانستند آراء کافی برای راهیابی به پارلمان جدید را به دست آورند. از سرتیپ یحیی رسول سخنگوی سابق فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و حیان عبدالغنی وزیر نفت کنونی که در قالب فهرست ائتلاف «دولت قانون» در انتخابات شرکت کرده بودند نیز به عنوان بازندگان بزرگ این انتخابات یاد می‌شود.

اما این انتخابات همان طور که بازندگان سرشناسی داشت، برندگان بزرگ و شگفتی سازی هم داشت. برخی ائتلاف‌ها موفق شدند تعداد کرسی‌های خود را در پارلمان جدید به میزان قابل توجهی نسبت به پارلمان کنونی افزایش دهند.

در این راستا ائتلاف «صادقون» وابسته به «عصائب اهل الحق» به ریاست قیس الخزعلی در موفقیتی چشمگیر توانست تعداد کرسی‌های خود را در پارلمان جدید را به 27 کرسی برساند که البته تعداد کمی از آنها به شخصیت‌های سنی اختصاص دارد.

همچنین ائتلاف «قوی الدوله الوطنیه» (نیروهای حکومت ملی) به ریاست سیدعمار الحکیم نیز توانست کرسی‌های خود را از 4 کرسی در پارلمان قبلی به 20 کرسی در پارلمان جدید افزایش دهد.

آنچه موفقیت این دو ائتلاف را در مقایسه با موفقیت ائتلاف «سازندگی و توسعه» به ریاست نخست‌وزیر محمد شیاع السودانی برجسته می‌کند این است که دو ائتلاف یاد شده برخلاف ائتلاف السودانی که در جایگاه ریاست دولت قرار داشت، در زمان برگزاری انتخابات در مسند قدرت قرار نداشتند و طبعا از امتیاز حضور دائم در رسانه‌های رسمی و خصوصی داخلی و خارجی محروم بودند.

ائتلاف «بدر» به ریاست هادی العامری نیز در انتخابات یازدهم نوامبر توانست حضور خود در پارلمان جدید را به 18 کرسی ارتقاء دهد.

ائتلاف «دولت قانون» به ریاست نوری المالکی نیز در این انتخابات با سیر نزولی همراه شد و تعداد کرسی‌هایش از 33 کرسی در پارلمان پنجم به 29 کرسی در پارلمان جدید کاهش یافته است.

از طرف دیگر «جنبش حقوق» نزدیک به گردان‌های حزب‌الله نیز توانست شمار کرسی‌های خود را در پارلمان از 2 کرسی در دوره گذشته به 6 کرسی در ششمین انتخابات پارلمانی افزایش دهد تا شگفتی‌ساز دیگر این دوره لقب گیرد.

تکته قابل توجه این است که برخی از این ائتلاف‌ها از جمله ائتلاف «سازندگی و توسعه» و ائتلاف «دولت قانون» برخلاف «صادقون» و «قوی الدوله الوطنیه» از چندین حزب و گروه مختلف تشکیل شده‌اند و پس از تشکیل اولین جلسه پارلمان کارآیی خود را از دست می‌دهند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − شش =

دکمه بازگشت به بالا