اجتماعیخبر اولسیاسی

جمعیت شهرک صدر بعد از سرشماری آب رفت؛ ادعا ۵ میلیون نفر و واقعیت 945 هزار نفر

سال‌ها تصور عموم این بود که شهرک صدر بغداد به تنهایی 5 میلیون نفر یعنی معادل نیمی از ساکنان بغداد را در خود جای داده است ولی سرشماری اخیر نشان داد جمعیت این شهرک به یک میلیون نفر نیز نمی‌رسد و در واقع این عدد صحت نتایج انتخابات را هم تقویت می‌کند.

میدل ایست نیوز: اعلام نتایج سرشماری جمعیت در عراق، موجب بروز بسیاری از مشکلات فرعی و جزئیات بحث‌برانگیز از جمله ناعادلانه بودن توزیع کرسی‌های پارلمان میان استان‌های عراق نسبت به جمعیت آنها و همچنین ایجاد شوک عمومی درباره جمعیت واقعی شهرک صدر بغداد شد.

به گزارش السومریه نیوز، نتایج سرشماری اخیر نشان داد جمعیت شهرک صدر 945 هزار نفر است، یعنی حتی به یک میلیون نفر هم نمی‌رسد، در حالی که سال‌ها تصور می‌شد شهرک صدر به تنهایی ۵ میلیون نفر جمعیت دارد که شامل حدود نیمی از جمعیت پایتخت می‌شود.

همین باور عمومی موجب شد بسیاری از محافل مردمی، نتایج سرشماری را رد کنند و آن را زیر سئوال ببرند. برخی از شهروندان ساکن شهرک صدر نیز از مقایسه‌های عددی برای رد نتایج سرشماری استفاده کردند، اما این مقایسه‌های عددی در واقع صحت نتایج را تقویت می‌کند، نه این که آن‌ را تضعیف کند.

شهرک صدر حدود ۸۰ بخش دارد و هر بخش در بهترین حالت هزار خانه را شامل می‌شود. حتی با فرض تقسیم خانه‌ها به دو واحد، در هر بخش حدود دو هزار خانه وجود خواهد داشت.

بنابراین، شهرک صدر در بهترین حالت ۱۶۰ هزار واحد مسکونی دارد. اگر متوسط جمعیت هر خانواده ۶ نفر باشد -و حتی با در نظر گرفتن بالاترین میانگین ممکن در شهرک صدر، یعنی ۸ نفر  در هر نیم‌قطعه با مساحت ۷۰ متر- جمعیت کل شهرک در خوش‌بینانه‌ترین حالت و با تراکم بسیار بالا، کمی بیش از یک میلیون نفر خواهد بود. این رقم بزرگی است اما نه تا آن حد که ادعا شود در همه خانه‌ها با مساحت 70 متر، ۸ نفر زندگی می‌کنند.

روایت رایج یعنی زندگی کردن ۵ میلیون نفر در شهرک صدر، کاملا نامعقول و بسیار دور از واقعیت است زیرا چنین رقمی مستلزم آن است که در هر خانه ۷۰ متری، ۳۱ نفر زندگی کنند!

منبع
السومریه نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − نه =

دکمه بازگشت به بالا