خبر اولسیاسی

اردوغان خواهان حفظ امنیت دریای سیاه و اجرای توافقنامه صلح غزه شد

رئیس‌جمهور ترکیه، ضمن هشدار درباره تبدیل شدن دریای سیاه به میدان تسویه‌حساب‌ها، تأکید کرد: توافق 10 مارس (درباره لزوم حل مناقشه سوریه و نیروی دمکراتیک این کشور) یک مسیر حیاتی برای آینده سوریه است.

میدل ایست نیوز: رجب طیب اردوغان،رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد نباید به دریای سیاه به عنوان میدانی برای تسویه‌حساب‌ها نگریسته شود چرا که همگان به دریانوردی امن نیاز دارند.

به گزارش آناتولی، رجب طیب اردوغان با اشاره به مسائل کردهای سوریه تصریح کرد: تفاهم ۱۰ مارس راهی حیاتی برای آینده منطقه است و سوریه بیشترین بهره را از آن خواهد برد.

وی گفت: ما شکوفایی و رفاه همه سوری‌ها را بدون هیچ تفاوتی میان ترکمن‌ها، عرب‌ها، کردها، اهل سنت و علوی‌ها خواستاریم و معتقدیم توافق ۱۰ مارس این اراده را تقویت می‌کند.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به تحولات نوار غزه نیز گفت: شورای صلح در غزه باید مشکل امنیتی را که اسرائیل مسبب آن شده است، حل کند و ترکیه هرگز از مسئولیت‌های خود در این زمینه شانه خالی نخواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: ضروری است که اسرائیل به وعده‌های خود عمل کند و به‌طور کامل به آتش‌بس پایبند باشد و اجازه دهد زندگی در غزه به حالت عادی بازگردد.

اردوغان در بخشی از سخنان خود درباره دیدارش با ولادیمیر پوتین همتای روس خود نیز گفت: ما به‌طور عمده درباره جنگ و تلاش‌های صلح گفت‌وگو کردیم و رئیس‌جمهور روسیه، مانند همه طرف‌های ذی‌ربط، به خوبی از موضع ترکیه در این قضیه آگاه است.

رئیس جمهور ترکیه درباره تلاش‌ها برای عضویت کشورش در اتحادیه اروپا نیز خاطر نشان کرد: برای اروپا سودمند است که به رابطه ما با دیدگاهی راهبردی نگاه کند و بر این اساس به عضویت ترکیه در این اتحادیه بنگرد چرا که گام‌های اروپا در شکل‌دهی به مرحله آینده مؤثر خواهد بود.

منبع
آناتولی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا