به رسمیت شناختن سومالیلند توسط اسرائیل با واکنش کشورهای اسلامی مواجه شد
مقامات سومالی، مصر، ترکیه و جیبوتی به رسمیت شناخته شدن سومالیلند به عنوان کشور مستقل توسط اسرائیل را محکوم کردند.

میدل ایست نیوز: وزارت خارجه مصر اعلام کرد وزیران امور خارجه سومالی، مصر، ترکیه و جیبوتی، به رسمیت شناخته شدن سومالیلند به عنوان کشور مستقل توسط اسرائیل را محکوم کردند.
به گزارش النشره، وزارت امور خارجه مصر با صدور بیانیهای پس از تماس تلفنی بین وزیران خارجه چهار کشور یاد شده اعلام کرد، وزیران خارجه این چهار کشور بر حمایت کامل خود از یکپارچگی و حاکمیت و تمامیت ارضی سومالی تاکید و مخالفت کامل خود را با هرگونه اقدام یکجانبه که حاکمیت سوریه را خدشهدار کند یا به مبانی ثبات در این کشور آسیب برساند، اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است، وزیران یاد شده بر حمایت از نهادهای قانونی کشور سومالی تاکید و با هرگونه تلاش برای تحمیل تشکیلات موازی بر این کشور که در تعارض با یکپارچگی سومالی باشد، مخالفت کردند.
به رسمیت شناخته شدن سومالیلند به عنوان کشور مستقل توسط اسرائیل همچنین با محکومیت اتحادیه عرب و شورای همکاری مواجه شد. شورای همکاری این اقدام را زیرپا گذاشتن جدی اصول قانون بینالملل و نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی کشور سومالی توصیف کرد.
پیش از این بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل اعلام کرده بود اسرائیل «سومالیلند» را به عنوان کشور مستقل و برخوردار از حاکمیت به رسمیت میشناسد. وی افزود، در دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا، تمایل سومالیلند به امضای توافقات ابراهیم را به او اطلاع خواهد داد.



