خبر اولسیاسی

وزیر خارجه ترکیه:
انتظارات اسرائیل از اعتراضات در ایران تحقق نخواهد یافت

وزیر امور خارجه ترکیه، در مصاحبه با شبکه رسمی این کشور گفت که اعتراضات در ایران همزمان از خارج و توسط دشمنان ایران مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد و افزود که موساد این موضوع را پنهان نمی‌کند.

میدل ایست نیوز: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، در مصاحبه با شبکه رسمی این کشور گفت که اعتراضات در ایران همزمان از خارج و توسط دشمنان ایران مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد و افزود که موساد این موضوع را پنهان نمی‌کند.

به گزارش «آناتولی»، فیدان توضیح داد که اعتراضات در ایران همزمان از خارج و توسط دشمنان ایران مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد؛ وی خاطرنشان کرد که سرویس اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) این موضوع را پنهان نمی‌کند و صراحتاً از طریق حساب‌های کاربری خود در اینترنت، مردم ایران را به انقلاب فراخوانده است.

فیدان اشاره کرد که فراخوان‌های مشابهی در گذشته نیز صادر شده بود، اما ملت ایران در آن دوران اختلافات را کنار گذاشته و در برابر هجوم دشمن متحد می‌شدند.

وی افزود: «اما اینجا، در غیاب جنگ و با وجود مشکلات واقعی دیگری که باعث بروز واکنش‌ها شده است، می‌بینیم که اسرائیل تلاش می‌کند از این وضعیت بهره‌برداری کند. این موضوع مسلماً پیام بسیار قدرتمندی برای نظام دارد و من اطمینان دارم که نظام به آن گوش فرا خواهد داد.»

فیدان با اشاره به اینکه مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران نیز اظهاراتی در این چارچوب داشته است، افزود: «اما من به طور قطع می‌بینم که نتیجه‌ای که اسرائیل منتظر آن است محقق نخواهد شد؛ زیرا ملت ایران به خوبی می‌داند که برای چه موضوعی، به نفع چه کسی و تا چه اندازه باید واکنش خود را نشان دهد.»

فیدان تأکید کرد که ایران اکنون نیاز دارد تا وارد «مصالحه و همکاری واقعی با کشورهای منطقه» شود.

وی در ادامه گفت: «ایران واقعاً نیاز دارد که در این زمینه تلاشی صادقانه و واقعی به کار بندد؛ باید این واقعیت‌ها را درک کند. درست نیست که تصور شود تمام دنیا تنها به دیدگاه شما توجه خواهد کرد؛ هر طرفی واقعیت‌های خود را دارد و ما باید بتوانیم در یک نقطه مشترک میان این واقعیت‌ها با هم دیدار کنیم.»

فیدان از ایران خواست تا از این فرصت پیش‌آمده که ممکن است دیگر تکرار نشود، استفاده کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال اینکه اسرائیل حوادث ایران را فرصتی شمرده و حمله جدیدی علیه آن انجام دهد، گفت: «همه می‌دانند که اسرائیل و به ویژه (بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل) در این زمینه تمایل دارند؛ یعنی این یک راز نیست.»

او ادامه داد: «اما می‌بینیم که او از ورود به جنگی که ممکن است مجازات‌ها و نتایج متفاوتی در پی داشته باشد، بدون کسب تضمین‌های قبلی از برخی متحدان و در رأس آن‌ها ایالات متحده، اجتناب می‌کند.»

وی افزود: «اکنون او از دیدگاه خود مشغول فعالیت‌های لابی‌گری است تا این کشورها را به سمت خود جذب کند و به تعبیری، چراغ سبز آن‌ها را برای اجرای یک عملیات نظامی دریافت نماید.»

فیدان تأکید کرد که ترکیه خواهان آن است که ملت ایران به هیچ شکلی آسیب نبینند و مورد حمله قرار نگیرند. وی به ضرورت حل مشکلات موجود، به ویژه با ایالات متحده و غرب، در اسرع وقت از طریق مذاکره اشاره کرد.

وی افزود: «نگرانی دیگری که دارم این است که وقتی ایران وارد فرآیند مذاکره می‌شود، گاهی شرایطی بر آن تحمیل می‌شود که برایش غیرقابل قبول است و این موضوع به نوعی ایران را به سمت عدم دستیابی به توافق سوق می‌دهد.»

فیدان بر اهمیت وجود نیت واقعی برای دستیابی به توافق تأکید کرد و افزود: «ما از هرگونه توافقی با ایران که بتواند برای هر دو طرف دستاوردی داشته باشد، به ویژه در سطح بازیگران اصلی و در مقدمه آن‌ها آمریکایی‌ها، حمایت می‌کنیم؛ چرا که ثبات منطقه از این مسیر می‌گذرد.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + ده =

دکمه بازگشت به بالا