سیاسی

مخالفت قاطع جبهه اهل سنت با بازگشت نوری المالکی به قدرت

جبهه متحد قدرت‌های عربی اهل تسنن موسوم به «شورای سیاسی ملی» به توافقی دست یافته‌اند که بر اساس آن، تحت هیچ شرایطی با سپردن سکان دولت به المالکی موافقت نخواهند کرد.

میدل ایست نیوز: منابع آگاه سیاسی اعلام کردند، پس از کناره‌گیری محمد شیاع السودانی از تلاش برای دور دوم نخست‌وزیری به نفع نوری المالکی، جبهه متحد قدرت‌های عربی اهل تسنن موسوم به «شورای سیاسی ملی» به توافقی دست یافته‌اند که بر اساس آن، تحت هیچ شرایطی با سپردن سکان دولت به المالکی موافقت نخواهند کرد.

به گزارش العربی الجدید، سه منبع آگاه سیاسی در بغداد فاش کردند: در صورت معرفی رسمی نوری المالکی از سوی ائتلاف چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعی برای تصدی پست نخست‌وزیری، جریان‌های عرب سُنی با آن موافقت نخواهند کرد.

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که طی روزهای اخیر، در پی انتشار خبرهایی مبنی بر کناره‌گیری محمد شیاع السودانی از تلاش برای کسب کرسی نخست‌وزیری به نفع المالکی، شایعه شده برخی نمایندگان و چهره‌های داخل این ائتلاف، نام او را برای ریاست دولت جدید پیشنهاد داده‌اند.

این منبع نوشت: مخالفت تند جریان‌های سنی به سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ بازمی‌گردد که از آن به عنوان یکی از تاریک‌ترین ادوار تاریخ مدرن عراق یاد می‌شود چرا که نام المالکی یادآور سیاست ترویج خشونت‌های فرقه‌ای و سرکوب سیستماتیک رقبای سیاسی، فروش مناصب نظامی و قراردادهای تسلیحاتی فاسد است که منجر به فروپاشی ارتش و ایجاد خلاء در نهادهای دولتی شد و این سیاست‌ها در نهایت منجر به اشغال یک‌سوم خاک عراق توسط داعش در سال ۲۰۱۴ گردید.

این در حالی است که گفته می شود، قرار است ائتلاف «چارچوب هماهنگی» روز شنبه نشستی را برای نهایی کردن نامزد خود برگزار کند.

کارشناسان سیاسی معتقدند حتی اگر المالکی اکثریت عددی را در پارلمان داشته باشد، طبق عرف سیاسی پس از ۲۰۰۳، بدون موافقت کردها و اهل سنت امکان تشکیل دولت وجود نخواهد داشت.

افزون بر این، نوری المالکی در سطح منطقه‌ای نیز با مخالفت‌های جدی از سوی کشورهایی چون عربستان سعودی، ترکیه و اردن روبروست که بازگشت او را عامل بی‌ثباتی دوباره در منطقه می‌دانند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا