خبر اولسیاسی

اجرایی شدن توافق ادغام کامل نیروهای کُرد سوری با ارتش این کشور

با ورود نخستین گروه‌های نیروهای امنیتی سوریه به شهر الحسکه و استقرار در حومه عین‌العرب، توافق جامع میان دولت سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه «قسد» وارد فاز اجرایی شد.

میدل ایست نیوز: اجرای توافقی که هفته گذشته میان دولت سوریه و نیروهای «قسد» به امضا رسید و ناظر بر تعیین سرنوشت باقی‌مانده استان الحسکه و ادغام کامل نیروهای کُرد و تمامی نهادهای وابسته به آن‌ها در بدنه حاکمیت ملی سوریه است، از عصر روز گذشته اجرایی شد.

به گزارش العربی الجدید، نخستین گروه از نیروهای امنیتی دولت سوریه، شامل حدود ۱۰۰ نیرو، از سمت منطقه «الهول» تحت تدابیر شدید امنیتی و هم‌زمان با پرواز جنگنده‌های ائتلاف بین‌المللی وارد شهر الحسکه شدند.

در همین رابطه «فرهاد شامی»، مدیر مرکز رسانه‌ای قسد، ضمن تأیید این خبر اعلام کرد: گروه دوم نیز امروز سه‌شنبه وارد شهر «القامشلی» خواهند شد و این در حالی است که این نیروها که همگی از فرزندان استان «درعا» هستند، در نقاط مشخصی در مرکز شهر الحسکه مستقر می‌شوند و وظیفه نظارت بر فرآیند ادغام را بر عهده دارند.

در همین راستا، نیروهای امنیت داخلی کُرد سوریه با هدف تضمین انتقال امن و آرام قدرت، در شهرهای الحسکه و قامشلی مقررات منع آمد و شد وضع کردند هرچند منابع محلی معتقدند این اقدام برای جلوگیری از تجمع شهروندان و ابراز شادی آن‌ها از بازگشت نهادهای دولتی صورت گرفته است.

بر اساس جزییات فاش شده از این قرارداد که با حمایت امریکا به ثمر رسیده است، نیروهای کُرد در ارتش سوریه ادغام شده و تمامی گذرگاه‌ها، میادین نفتی و گازی و فرودگاه قامشلی به دولت واگذار می‌شود.

یک مقام مطلع کُرد فاش کرد: ساختار نظامی قسد منحل و به یک لشکر نظامی ۱۶ هزار نفری به نام نیروهای الجزیره تبدیل ‌می‌شود ضمن آنکه در شهر عین‌العرب (کوبانی) نیز تیپی با ۶ هزار مبارز تشکیل و به لشکر نظامی استان حلب ملحق می‌گردد.

از سوی دیگر ارتش سوریه در فاصله‌ای بین ۵ تا ۱۰ کیلومتری خارج از مراکز شهرها مستقر خواهد شد و امنیت داخلی شهرها بر عهده نیروهای محلی باقی می‌ماند.

ناظران تاکید دارند علیرغم آغاز اجرای توافق، پرسش‌های مهمی درباره سرنوشت سلاح‌های سنگینی که ائتلاف بین‌المللی در اختیار قسد قرار داده بود و همچنین وضعیت رهبران سیاسی حزب «اتحاد دموکراتیک» باقی مانده است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 15 =

دکمه بازگشت به بالا