اقتصادی

بازگشایی اسکله سیلو در ام‌قصر پس از 10 سال تعطیلی

وزارت بازرگانی امروز چهارشنبه اعلام کرد اسکله سیلوی بندر ام‌قصر پس از 10 سال تعطیلی، بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفت. 

میدل ایست نیوز: وزارت بازرگانی امروز چهارشنبه اعلام کرد اسکله سیلوی بندر ام‌قصر پس از 10 سال تعطیلی، بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفت.

به گزارش خبرگزاری عراق (واع)، حیدر الکرعاوی مدیرکل شرکت بازرگانی غلات عراق در مراسم افتتاح اسکله سیلوی ام‌قصر گفت، اسکله سیلوی ام‌قصر که در دهه 1980 ساخته شد، تنها اسکله دولتی اختصاص‌ یافته به تجارت غلات در داخل عراق است. این اسکله از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نخستین و مهم‌ترین مرکز واردات گندم به کشور به‌ شمار می‌رود و در صورت حرکت عراق به سمت صادرات در آینده، نقش بزرگی ایفا خواهد کرد.

وی افزود، این اسکله و سیلوهای آن از سال 2016 به دلیل اهمال گسترده از چرخه فعالیت خارج شده بود در حالی که تعمیرات مورد نیاز چندان پیچیده نبود، اما بی‌توجهی به آن‌ باعث شد با گذشت زمان آسیب‌ها افزایش یابد.

الکرعاوی با اشاره به تعمیرات انجام شده در اسکله و سیلوها افزود، یک کشتی حامل گندم رومانیایی متعلق به بخش خصوصی بدون توقف تخلیه شد. هزینه‌ تخلیه گندم در سیلو بیش از 630 میلیون دینار است که به خزانه دولت، وزارت دارایی و شرکت دولتی بازرگانی غلات واریز می‌شود. این نخستین کشتی‌ است که پس از 10 سال در این اسکله تخلیه بار انجام می‌دهد.

مدیرکل شرکت بازرگانی غلات تصریح کرد دستگاه‌های مکنده در حال حاضر با کارایی مطلوب فعالیت می‌کنند به ‌گونه‌ای که امکان تخلیه حدود 10 هزار تُن غله طی دو روز وجود دارد. یک کشتی با ظرفیت 30 هزار تُن طی سه تا چهار روز و کشتی 40 هزار تُنی طی پنج تا شش روز تخلیه می‌شود. به این ترتیب حداقل امکان پذیرش سه کشتی در ماه وجود دارد و درآمد حاصل از آن از هزینه بازسازی سیلوها که یک میلیارد و 900 میلیون دینار بوده، فراتر خواهد رفت.

الکرعاوی تأکید کرد اسکله و سیلو متعلق به دولت است نه بخش خصوصی، و از این درآمدها 35 درصد به حقوق کارکنان اسکله اختصاص می‌یابد و 65 درصد به‌عنوان درآمد عمومی به خزانه دولت واریز می‌شود.

منبع
واع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 17 =

دکمه بازگشت به بالا