اقتصادیسیاسی

عراق و امریکا در حوزه نفت دو توافقنامه اولیه امضا کردند

مراسم امضای دو توافقنامه اولیه میان شرکت‌های نفت بصره، ذی قار و شمال و شرکت امریکایی شورون با حضور ست وزیر عراق به امضا رسید.

میدل ایست نیوز: مراسم امضای دو توافقنامه اولیه میان شرکت‌های نفت بصره، ذی قار و شمال و شرکت امریکایی شورون با حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به امضا رسید.

بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیری عراق، السودانی نظارت مراسم امضای یک توافقنامه اولیه میان شرکت نفت بصره و شرکت امریکایی شورون برای انتقال اداره میدان غرب القرنه ۲ و توافقنامه اولیه دیگر با شرکت‌های نفت ذی قار و شمال برای توسعه میدان‌های الناصریه و چهار بلوک اکتشافی در استان ذی قار و همچنین توسعه میدان بلد در صلاح‌الدین، که شامل اصلاح توافق قبلی با افزودن میدان الناصریه به آن بود را بر عهده داشت.

این مراسم با حضور توماس باراک فرستاده ویژه امریکا به عراق و جاشوا هریس کاردار سفارت امریکا در بغداد برگزار شد.

السودانی در ادامه به اهمیت این توافقنامه‌ها در تکمیل اصلاحات بخش نفتی و تاثیر مثبت در ارتقای سطح اقتصادی و معیشتی در استان‌های ذی قار و صلاح الدین اشاره کرد.

شرکت نفت بصره و شرکت اوک اویل برای تسویه حساب توافقنامه‌ای را امضا کردند که از طریق آن قرارداد موجود به طور موقت به شرکت نفت بصره منتقل و تمامی بدهی‌های مالی میان دو طرف تسویه می‌شود. این امر از تاریخ تصویب توسط هیئت دولت لازم الاجرا است.

همچنین یک توافقنامه چارچوبی میان شرکت‌های نفت بصره و شرکت لوک اویل و شرکت شورون به امضا رسید که بر اساس آن امکان انتقال موقت قرارداد به شرکت نفت بصره را فراهم می‌کند و شرکت نفت بصره پس از تکمیل مذاکرات و توافق بر سر مفاد قرارداد جدید، آن را به شرکت شورون منتقل خواهد کرد. این توافقنامه طبق معیارهای مورد توافق میان دو طرف، حق مذاکره انحصاری به مدت یک سال را به شرکت شورون اعطا می‌کند.

منبع
دفتر نخست وزیری عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 8 =

دکمه بازگشت به بالا