سیاسی

بقائی: دشمنان از هر ابزاری برای شکاف بین ایران و کشورهای منطقه استفاده می‌کنند

سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به اینکه دشمنان از هر ابزاری برای شکاف بین ایران و کشورهای منطقه استفاده می‌کنند، تاکید کرد: ایران خصومتی با کشورهای منطقه ندارد.

میدل ایست نیوز: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: تنگه هرمز بسته نیست و به دلیل شرایط خاصی تحمیلی و ناامنی که آمریکا ایجاد کرده، تردد کشتی در این منطقه تحت شرایط خاصی انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، اسماعیل بقائی در آخرین نشست هفتگی خود در سال ۱۴۰۴ در پاسخ به سوالی در مورد استفاده آمریکا و رژیم صهیونسیتی از حریم هوایی و زمینی برخی از کشورهای همسایه و منطقه برای حمله به ایران با تاکید بر اینکه «ما در این زمینه تردید نداریم» گفت: ما از ماه‌ها قبل به این کشورها هشدار داده بودیم که اجازه ندهند قلمرو دریایی و سرزمینی آنها علیه ایران مورد سوءاستفاده قرار بگیرد و آنها به ما اطمینان داده بودند که این اتفاق نمی‌افتد.

وی خاطرنشان کرد که «استفاده مستمر آمریکا از پایگاه‌های نظامی خود و دیگر ظرفیت‌های این کشور در منطقه جهت تجاوز به ایران قابل کتمان نیست.»

بقائی با بیان اینکه «ایران خصومتی با کشورهای منطقه ندارد» اظهار کرد: ما بر اساس حقوق بین‌الملل و حق ذاتی خود از کشورمان دفاع می‌کنیم. هرآنچه که در منطقه هدف قرار داده‌ایم پایگاه‌های نظامی و متعلقات آمریکا در منطقه بوده است و این به معنای نقض حاکمیت کشورهای منطقه قلمداد نمی‌شود.

وی گفت: استفاده آمریکا از قلمرو کشورهای منطقه برای حمله به ایران را برای ارائه به جامعه بین‌الملل مستندسازی می‌کنیم، گرچه اعتمادی به آنها نداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران اشاره کرد و افزود: این قطعنامه بار دیگر نشان داد که این شورا تبدیل به ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های آمریکا و هم پیمانانش علیه کشورهای مستقل شده است.

وی در مورد ادعاهای ویتکاف مبنی بر این‌که ایران در مذاکرات، آمریکایی‌ها را تهدید به ساخت ۱۱ بمب اتم کرده است، گفت: ما با یک کارزار دروغ و فریبکاری مواجه هستیم و آنچه که نماینده ویژه آمریکا بیان کرده مطلقا درست نیست و مضحک است.

بقایی با بیان این‌که داشتن اورانیوم 60 درصد به معنای داشتن بمب نیست، اظهار کرد: این ادعاهای متناقضی که از سوی مقامات آمریکا مطرح می‌شود برای توجیه جنایت‌هایشان است و مردم آمریکا باید آگاه باشند که مقامات آنها هیچ حسن‌نیتی در مذاکرات نداشتند و آنچه مطرح می‌کنند توجیه برای حملات است.

وی تاکید کرد: تنها عامل این وضعیت تصمیم گیرندگان آمریکایی هستند که در کنار اسرائیل این تجاوز آشکار را آغاز کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در پاسخ به این سوال که در روزهای اخیر شاهد بودیم که برخی از حملات به کشورهای همسایه انجام شده در حالی که این حملات از سوی ایران نبوده است و ایران تاکید کرده است که دشمنان به دنبال پیشبرد عملیات «پرچم دروغین» هستند، به نظر شما این عملیات از سوی دشمنان ادامه خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: دشمنان ما از هر ابزاری استفاده کرده و می‌کنند تا فضا را پیچیده‌تر کنند و بین ایران و کشورهای منطقه شکاف ایجاد کنند.

بقایی ادامه داد: باید کشورهای منطقه و افکار عمومی دنیا با هوشمندی این تحولات را پیگیری کنند و آنچه که ما از آن به عنوان پرچم دروغین یاد کردیم یک واقعیت است.

وی با بیان این که آنها برخی از ابزارهای دفاعی ایران را کپی کرده‌اند خاطرنشان کرد: این‌که فلان نهاد امنیتی آمریکا ادعا می‌کند ممکن است پهپادهای ایرانی به سواحل غربی این کشور برسد در همین راستاست. آیا آنها اصلا اطلاع دارند که برد پهپادهای ایران چقدر است و به غرب آمریکا نمی‌رسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان این‌که نیروهای مسلح ما شجاعانه و شرافتمندانه هر هدفی را که مورد حمله قرار می‌دهند بیان می‌کنند و ابایی از بیان آن ندارند، ادامه داد: مواردی را که انجام نداده‌اند به صورت صریح اعلام کرد اند که هیچ پرتابه‌ای از سوی ایران پرتاب نشده است.

بقایی تاکید کرد: با توجه به وضعیت جنگ و ادامه آن کشورهای منطقه باید در مورد این نوع حملات هوشیار باشند و باید از قضاوت و پیش داوری عجولانه خودداری کنند.

بقایی در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر همکاری رئیس‌جمهور اوکراین با دشمنان ایران در جنگ رمضان و اظهاراتی که او در این ارتباط بیان کرده است، با ابراز تاسف از اینکه مردم اوکراین دچار فردی شده‌اند که چهار سال است این کشور را درگیر جنگی قابل اجتناب کرده و مدام بر این مسیر غلط اصرار می‌کند، گفت: او با توجه به این‌که در این جنگ به اهداف خود نرسیده سعی می‌کند کشورهای دیگر را در این بحران دخیل کند. ما از اول گفتیم که هیچ نقشی در بحران اوکراین نداریم و معتقدیم که رئیس جمهور اوکراین با اقدامات و موضع‌گیری‌های خود مشکل را پیچیده‌تر می‌کند. اقدامات او در جنگ اخیر و حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران همدستی با کشورهای متجاوزگر است. اقدامی خلاف حقوق بین‌الملل و ما این اقدامات را فراموش نمی‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در ارتباط با صحبت‌های صدراعظم آلمان مبنی بر این‌که ایران باید هرچه زودتر این جنگ را پایان دهد، اظهار کرد: مگر ما این جنگ را شروع کرده‌ایم. دشمنان این جنگ را به ما تحمیل کرده‌اند و عقل و منطق طلب می‌کند کسانی سرزنش شوند که باعث این وضعیت شده‌اند.

بقایی تاکید کرد: ایران مصمم است از تمام توان خود برای دفاع از خود در این جنگ استفاده کند.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آمریکا درخواست کرده با توجه به بسته‌ بودن تنگه هرمز، برخی دیگر از کشورها از جمله کشورهای عضو شورای همکاری در جنگ علیه ایران شرکت کنند، تصریح کرد: تنگه هرمز بسته نشده است، بلکه به دلیل شرایطی که به آن تحمیل شده و ناامنی‌هایی که آمریکایی‌ها ایجاد کردند تردد کشتی‌ها تحت شرایط خاصی انجام می‌شود.

بقایی ادامه داد: آمریکا و حامیان آن در این جنگ نباید بتوانند از تنگه هرمز برای ضربه زدن به ایران استفاده کنند. این یک اصل منطقی مطابق با حقوق بین الملل است.

وی با تاکید بر این‌که نیروهای مسلح ما رفت و آمد در تنگه هرمز را مدیریت می‌کنند، تصریح کرد: طرف‌هایی که در این جنگ مشارکت ندارند و طرف جنگ ما نیستند با مجوز نیروهای مسلح ما می‌توانند از این تنگه عبور کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین اظهار کرد: کشورهای عربی و مسلمان حتما نمی‌پذیرند که در این جنگ همراه و حامی رژیمی شوند که چندی پیش یک نسل‌کشی آشکار در سرزمین‌های اشغالی به راه انداخت و این نسل‌کشی کماکان ادامه دارد. دولت و ملت‌های منطقه مراقب هستند که در جنگ تحمیلی علیه یک کشور مسلمان دخالت نکنند و اگر قرار است ورودی پیدا کنند ورود آنها علیه متجاوزان و رژیم صهیونیستی خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات ترامپ در مورد حمله مجدد آمریکا به جزیره خارک برای «تفریح» گفت: دنیا و مردم دارند این‌گونه رفتارها و اظهارات را می بینند و مشاهده می‌کنند آنها به بهانه دروغین تهدید قریب‌الوقوع از سوی ایران این جنگ را شروع کرده‌اند. مردم آمریکا و افکار عمومی دنیا باید هوشیار باشند و بدانند که مقامات آمریکایی در مورد این جنگ در چه سردرگمی فاجعه‌باری قرار دارند و دنبال توجیه تجاوزات خود هستند.

وی ادامه داد: این حرف‌های مضحک که از سوی مقامات آمریکایی بیان می‌شود نشان دهنده این است که ما با یک جنگ ظالمانه روبه رو هستیم و آنها در حال انجام جنایت شنیع علیه ملت ایران هستند.

وی در پاسخ به این سوال که شرایط ایده‌آل ایران برای پایان جنگ چیست، با تاکید بر اینکه «ما این جنگ را شروع نکردیم» گفت: ما با جدیت و حسن‌نیت در حال رایزنی و مذاکره بودیم و آنها به ایران حمله کردند. ما 9 ماه پیش نیز این موضوع را شاهد بودیم. ملت ما این را نمی‌پذیرد که آنها جنگی را شروع کنند و هر وقت در تامین تجهیزات و در دفاع از خود دچار مشکل شدند، ژست آتش‌بس بگیرند و بعد از مدتی دوباره شروع کنند. طرف مقابل باید پاسخگو باشد و این اطمینان حاصل شود که این جنگ‌ها مجددا به منطقه ما تحمیل نمی‌شود.

بقایی ادامه داد: با توجه به تجربه جنگ خردادماه، نیروهای مسلح ما، مردم و حاکمیت ما تا زمانی که لازم باشد، مصمم به دفاع هستند و اینکه دشمن به این نتیجه برسد که نمی‌تواند هرگاه که خواست تجاوزی را علیه ایران و منطقه شروع کند و هرگاه که خواست پایان آن جنگ را اعلام کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات متناقض ترامپ در ارتباط با فاجعه حمله به مدرسه میناب اظهار کرد: داستان حمله به دبستان «شجره طیبه» در میناب یک جنایت شنیع و فجیع بود که در آن تعداد زیادی از دانش‌آموزان و معلمان شهید شدند و ملت ایران این جنایت بزرگ را فراموش نمی‌کند. ما هر روز قصاوت و جنایتی که آنها علیه کودکان شهیدمان انجام دادند را به یاد می‌آوریم. البته فاجعه میناب نباید باعث شود جنایت‌های دیگری را که متجاوزان در این چند روز علیه ایران انجام دادند، فراموش شود از جمله حمله آنها به ناوچه دنا، حمله به پلیس دیپلماتیک و اتفاقی که در لامرد استان فارس اتفاق افتاد و کشتار شهروندان‌مان در روستاها و نقاط دوردست. اینها همه باید مستندسازی و به آن توجه شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با رایزنی‌های مقامات روس در روزهای اخیر با همتایان ایرانی خود به ویژه گفت‌وگوی پوتین با ترامپ، درباره اینکه ممکن است روسیه به عنوان میانجی در این جنگ عمل کند؟ اظهار کرد: این‌که طرف‌های مختلف با یکدیگر صحبت کنند و بعد با ما صحبت کنند، به خودشان مربوط است، آنچه که در حال حاضر برای ما اولویت دارد تمرکز برای دفاع از کیان ایران است. در نظر داشته باشیم که مردم ایران مورد جنگ تحمیلی قرار گرفتند و در این شرایط آیا جز دفاع می‌توانیم در مورد چیز دیگری صحبت کنیم؟ همان طور که بارها گفتم ما جنگ را شروع نکردیم، بلکه در حال دفاع از خود هستیم و تا زمانی که تصمیم‌گیران در کشور تشخیص دهند با قوت از خود دفاع می‌کنیم.

بقایی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد: مشارکت هر کشور دیگری در این جنگ یک اقدام خلاف بین‌الملل و اقدامی بر ضد روابط دوجانبه است. هیچ دلیلی برای ورود کشورهای دیگر به این درگیری وجود ندارد و هرگونه اقدام در این رابطه قطعا با واکنش ایران رو به رو می‌شود.

منبع
ایسنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

دکمه بازگشت به بالا