
میدل ایست نیوز: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد پنج شنبه تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردند.
به گزارش کانال عراقچی، در این گفتوگوی تلفنی آخرین وضعیت منطقه و پیامدهای امنیتی و انسانی ناشی از تجاوز نظامی امریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
عراقچی در این تماس بر عزم و اراده راسخ ایران برای تداوم دفاع مشروع از امنیت و حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران تاکید کرد.
وی با اشاره به حملات وحشيانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به اهداف غیرنظامی از جمله مدارس، بیمارستانها، ابنیه فرهنگی و تاریخی، اماکن عمومی و مناطق مسکونی، مسئولیت سازمان ملل متحد و شخص دبیر کل برای پیگیری نقض فاحش منشور سازمان ملل متحد و حقوق بینالملل از جمله حقوق بشر و حقوق بشردوستانه از سوی متجاوزان را خاطرنشان کرد.
عراقچی با انتقاد از مواضع و درخواستهای یکسویه برخی طرفها از ایران برای خویشتنداری و توقف جنگ، تاکید کرد نباید این واقعیت آشکار نادیده گرفته شود که این امریکا بود که همراه با رژیم صهیونیستی و با خیانت مجدد به دیپلماسی و به مخاطره انداختن امنیت و منافع همه کشورهای منطقه، اقدام به تجاوز نظامی علیه ایران کرد و جنگ را بر منطقه و جهان تحمیل نمود.
وزیر امور خارجه ایران ناامنی موجود در تنگه هرمز را نتیجه مستقیم قانون شکنی و تجاوز امریکا و رژیم صهیونیستی دانست و تصریح کرد: ممانعت از تردد شناورهای متعلق یا مرتبط با دشمن و متحدین آنها حق قانونی ایران به عنوان کشور ساحلی است.
دبیر کل سازمان ملل متحد نیز با تاکید بر موضع اصولی سازمان ملل مبنی بر لزوم احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشورها، نگرانی شدید سازمان ملل از ادامه جنگ و کشتار در منطقه را ابراز کرد.
آنتونیو گوترش از انتصاب آقای ژان آرنو به عنوان نماینده دبیرکل در امور خاورمیانه خبر داد و هدف از انتصاب وی را ارتباط مستقیم با مقامهای ایرانی و مشورت با جمهوری اسلامی ایران برای کمک به حل بحران عنوان کرد.



