سیاسی

کاخ سفید به اتخاذ تصمیم نهایی درباره حمله به ایران نزدیک می‌شود

روزنامه «اسرائیل هیوم» به نقل از یک مسئول سیاسی نوشت، کاخ سفید به تصمیم‌گیری نهایی درباره احتمال حمله به ایران نزدیک شده است.

میدل ایست نیوز: یک مسئول سیاسی به روزنامه اسرائیلی «اسرائیل هیوم» گفت، پیشرفت سریع برنامه هسته‌ای ایران و بازسازی سامانه موشکی این کشور موجب شده است کاخ سفید به تصمیم‌گیری نهایی درباره احتمال حمله به ایران نزدیک شود.

به گزارش وبسایت مصراوی، به گفته این مقام سیاسی، آمادگی‌ها برای انجام چنین حمله‌ای تکمیل شده و هماهنگی کاملی میان امریکا و شرکای آن در منطقه، به ویژه اسرائیل، صورت گرفته است. با این حال، به‌دلیل تلاش‌ها برای ازسرگیری مذاکرات با ایران و دستیابی به راه‌حلی دیپلماتیک، همچنان درباره اجرای این حمله تردیدهایی وجود دارد.

این مقام سیاسی خاطرنشان کرد که اختلاف دیدگاه میان طرف‌های درگیر همچنان بسیار زیاد است و به همین دلیل، احتمال حمله افزایش یافته است. با این حال، هنوز مشخص نیست که حتی در صورت اتخاذ تصمیم نهایی، حمله بلافاصله انجام شود؛ چراکه ممکن است اجرای آن تا پایان ماه به تعویق بیفتد.

بر اساس گزارش روزنامه «وال‌استریت ژورنال»، در گفت‌وگوی دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا، با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، ترامپ سناریوهای احتمالی مختلفی را مطرح کرده و او را در جریان تلاش‌های قطر، پاکستان و ترکیه برای جلوگیری از آغاز مجدد جنگ در شرایط کنونی از طریق مذاکره قرار داده است.

در همین راستا، پیشنهادهایی برای برگزاری مذاکرات با میانجی‌گری این کشورها با هدف دستیابی به آتش‌بسی چند هفته‌ای مطرح شده است که طی آن محاصره اقتصادی ایران لغو شود. با این حال، امریکایی‌ها حاضر نیستند پیش از اجرای تعهدات ایران، هیچ‌گونه اقدام مقدماتی؛ چه در ارتباط با تنگه هرمز و چه درباره پرونده هسته‌ای انجام دهند.

بر اساس گزارش این روزنامه، ایرانی‌ها امیدوارند پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات کنگره امریکا بتواند اقدامات ترامپ را محدود کند و باعث شود او علاقه خود را به ازسرگیری جنگ از دست بدهد هرچند کاخ سفید این احتمال را رد می‌کند. ترامپ شخصا اعلام کرده است که حتی پس از انتخابات میان‌دوره‌ای نیز رئیس جمهور خواهد بود و با تمام توان به تحقق اهداف جنگ ادامه خواهد داد.

با این حال کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس معتقدند جنگ تنها در صورتی باید ازسرگرفته شود که اطمینان بالایی از سرنگونی نظام ایران وجود داشته باشد یا دست‌کم خطر نظامی ناشی از آن تا مدت زیادی خنثی شود.

منبع
مصراوی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =

دکمه بازگشت به بالا