آمار تازه از ترکیب جمعیتی عراق: 68 درصد زیر 30 سال و 40 درصد زیر 15 سال
وزیر برنامه ریزی عراق گفت که بیش از 68 درصد جمعیت عراق زیر 30 سال دارند و کودکان زیر 15 سال 40 درصد جمعیت عراق را تشکیل میدهند.

میدل ایست نیوز: «خالد بتال النجم» وزیر برنامهریزی عراق، آمار تازهای از ترکیب جمعیتی عراق ارائه کرد.
به گزارش نشریه رسمی «الصباح» عراق، النجم در سخنانی در کارگاه مشترک وزارت برنامهریزی عراق و صندوق جمعیت سازمان ملل که با شعار «سیاستگذاری جمعیتی، تقویت توسعه پایدار» برگزار شد آمارهایی درباره جمعیت عراق ارائه کرد.
او گفت که بیش از 68 درصد جمعیت عراق زیر 30 سال دارند و کودکان زیر 15 سال 40 درصد جمعیت عراق را تشکیل میدهند.
وی افزود که شاخصههای جمعیتشناختی نشاندهنده رشد شدید جمعیت در عراق است که موجب ناتوانی دولت در تأمین نیازهای شهروندان به خصوص جوانان به لحاظ فرصتهای شغلی و افزایش کیفیت زندگی میشود.
النجم تأکید کرد که عراق با چالشهای جمعیتشناختی جدی روبهروست که یکی از مهمترین آنها توزیع نامتناسب جمعیت به لحاظ جغرافیایی میان مناطق شهری و روستایی و روند رو به رشد مهاجرت از روستا به شهر به علت شرایط اقتصادی و اجتماعی و همچنین نسبت بالای مهاجرت میان شهرهای کشور به علت ناآرامیهای ناشی از تروریسم است.
او گفت که وزارت برنامهریزی عراق میکوشد که با تنظیم سیاستهایی موضوع نسبت بالای جوانان در جمعیت کشور را به یک فرصت برای توسعه تبدیل کند چون ترکیب جمعیتی نشان میدهد که 57 درصد ساکنان کشور میتواند در به راه انداختن چرخهای توسعه کشور سهیم شوند.
وزیر برنامهریزی عراق تأکید کرد که در این کشور از 1997 سرشماری سراسری برگزار نشده اما برآوردهای دستگاه آمار مرکزی نشان میدهد که جمعیت عراق در پایان سال 2020 از مرز 40 میلیون تن گذشته است.
براساس آمارهای رسمی جمعیت عراق سالانه 850 هزار نفر افزایش مییابد و جمعیت عراق که در سال 1997 معادل 22 میلیون نفر بود اکنون از مرز 40 میلیون گذشته است.
روز گذشته «عبدالزهره الهنداوی»، سخنگوی رسمی وزارت برنامهریزی عراق، گفت که این وزارتخانه برنامهای برای کنترل جمعیت ندارد چون چنین برنامههایی معمولا در مرحله اجرا با مشکلاتی مواجه خواهند بود.
او گفت که وزارت برنامهریزی میکوشد که با فرهنگسازی و افزایش آگاهی مردم برای کاهش روند افزایش جمعیت تلاش کند ضمن آنکه تمرکز اصلی را بر تحقق توسعه و برنامهریزی مناسب برای تبدیل شدن جمعیت جوان به ابزار قدرت کشور و رشد و توسعه قرار داده است.
الهنداوی افزود که اکثر کشورهایی که سیاستهای کنترل جمعیت را اجرا کردند با مشکلاتی همچون گسست نسلی و کمبود نیروی کار جوان و پیر شدن جمعیت مواجه شدند.
سخنگوی وزارت برنامهریزی عراق تأکید کرد که مشکل عراق در اصل افزایش جمعیت نیست بلکه نامتناسب بودن آن با توسعه و رشد کشور است و افزود که رشد جمعیت عراق نسبت به یک دهه پیش کاهش یافته است.