اجتماعیسیاسی

هفته شوم عربستان در بروکسل

اتحادیه اروپا با 517 رأی مثبت قطع نامه ای علیه وضعیت حقوق بشری اتحادیه اروپا صادر کرد.

میدل ایست نیوز: در 14 فوریه (پنجشنبه) پارلمان اروپا قطع نامه تازه ای علیه عربستان سعودی بابت بازداشت و شکنجه فعالان حقوق بشر زن صادر کرد.

این قطع نامه با 517 رأی مثبت و 10 رأی منفی و 70 رأی ممتنع رکورد تازه ای در رأی بالا در پارلمان اروپا ثبت و کم کاری نظام سیاسی عربستان سعودی در عرصه حقوق بشر و حقوق زنان را محکوم کرد.

به نظر اعضای پارلمان اروپا حکومت عربستان «اهل تبعیض است و زنان را شهروندان درجه دوم می داند و اجازه آزادی دینی یا اجتماعی را نمی دهد ضمن اینکه تبعیض های شدید و خطرناکی علیه کارگران خارجی در کشور پیش گرفته است و هر گونه سخن مخالف را به شدت سرکوب می کند».

فشارهای بی حاصل

این قطع نامه نشان تازه ای از شکست تلاش های پر هزینه عربستان سعودی برای تبلیغ این کشور به عنوان نیروی اعتدال و تجدد در خاورمیانه است.

دیده بان شرکت های اروپایی، که شرکتی فعال در عرصه شفافیت اداری و مقر آن در بروکسل است، چندی پیش در گزارشی اعلام کرد که عربستان ماهانه 110 هزار یورو به شرکت «ام ال اس بروکسل» می پردازد تا به بهبود وجهه عربستان سعودی در جهان کمک کند.

بر اساس این گزارش یکی از اصلی ترین اهداف این برنامه کاهش از فشارهای پارلمان اروپا بر عربستان سعودی است. در این چارچوب هیئت هایی از زنان عربستانی اخیرا به بروکسل سفر کردند و متقابلا گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا از عربستان سعودی بازدید کردند. این تلاش ها همه برای آن است که احساسات مثبت درباره اصلاحات جاری در دوره «محمد بن سلمان» در عربستان سعودی شکل بگیرد.

با این همه نمایندگان اتحادیه اروپا همچنان موضع خود را تغییر نداده اند. پیش از قطع نامه 14 فوریه، سه قطع نامه نیز در سال گذشته ازسوی همین نهاد علیه عربستان سعودی منتشر شد.

پارلمان اروپا همچنین از اعضای سازمان ملل خواسته بود که عضویت عربستان سعودی در کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل را بررسی کنند.

این نهاد اروپایی همچنین از اتحادیه اروپا خواست که صادرات سامانه های دفاعی و نظامی را که ممکن است عربستان برای سرکوب شهروندان خود از آنها استفاده کند متوقف کنند.

ضربه های پی در پی

این قطع نامه اتحادیه اروپا تکمیل کننده هفته ای شوم برای عربستان در بروکسل بود. روز سه شنبه هفته گذشته نیز کمیساریای عالی اتحادیه اروپا از دریافت پیشنهاد درج نام عربستان در لیست سیاه کشورهایی که به صورت استراتژیک در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم کوتاهی می کنند خبر داد.

کمیته مستقل اتحادیه اروپا تأکید کرد که عربستان «خطری بزرگ بر نظام مالی اتحادیه اروپا» است.

این در عمل به معنای نظارت شدید بر مبادلات مالی میان اتحادیه اروپا و عربستان سعودی است. البته هنوز کشورهای عضو اتحادیه و پارلمان اروپا باید این پیشنهاد را بررسی کنند، اما طرح موضوع به خودی خود ضربه ای کاری بر اعتبار عربستان سعودی است.

البته پارلمان اروپا در قطع نامه اخیر از «آمادگی برای آغاز گفت وگوی سازنده با عربستان سعودی در موضوع حقوق بشر و نقش منطقه ای نامناسب این کشور» نیز خبر داده است.

عربستان سعودی بازیگری اساسی در خاورمیانه و شریک اقتصادی مهمی برای اروپاست. این اقدامات اروپا البته به معنای به حاشیه راندن عربستان نیست، زیرا چنین چیزی کمکی به بهبود اوضاع منطقه نخواهد کرد.

با این همه این اتفاقات نشان می دهد که عربستان باید به جای هزینه کردن اموال برای بهبود وجهه خود، دست به اصلاحات واقعی در کشور بزند.

منبع
لوبلاگ

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − شش =

دکمه بازگشت به بالا