خبر اولسیاسی

ائتلاف نیروهای حکومت ملی عراق با برشمردن 8 ابهام بر ضرورت بازشماری دستی همه آرا تأکید کرد

ائتلاف نیروهای حکومت ملی عراق ضمن برشمردن 8 ابهام درباره روند اجرای انتخابات تأکید کرد که برای رفع این شبهات راهی جز بازشماری دستی همه آرا نیست.

میدل ایست نیوز: ائتلاف نیروهای حکومت ملی عراق با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهوری و رئیس شورای عالی قضائی عراق ضمن برشمردن 8 شبهه و ابهام درباره روند اجرای انتخابات تأکید کرد که برای رفع این شبهات راهی جز بازشماری دستی همه آرا یا نسبت قابل قبولی از آرا وجود ندارد.

در این نامه که امروز (چهارشنبه 27 اکتبر) در رسانه‌ها منتشر شده آمده که فیش‌های اطلاعات صندوق‌ها که در اختیار نیروهای سیاسی قرار گرفته نشان می‌دهد که دست‌کم 10 درصد صندوق‌های رأی در ساعت مقرر قانونی یعنی ساعت 18 بسته نشده است.

موضوع دیگری که در این نامه مطرح شده بالا بودن غیر منطقی نسبت برگه‌های رأی باطله (بیش از 900 هزار برگه رأی باطله) است که شبهه ابطال آرا به نفع نامزدهای خاصی را تقویت می‌کند به خصوص که تصاویری که کمیساریای انتخابات در اختیار نیروهای سیاسی قرار داده نشان می‌دهد که بسیاری از این برگه‌ها سالم است و حتی در مواردی نسبت آرای باطله چند صندوق 100 درصد اعلام شده در حالی برگه رأی‌های آنها سالم بوده است.

در این نامه همچنین تأکید شده که گزارش‌ها نشان‌دهنده از کارافتادگی سازمان‌دهی شده و عامدانه دستگاه‌های الکترونیک دریافت رأی در چندین مرکز انتخاباتی است که کاملا شبهه‌انگیز است.

ائتلاف نیروهای حکومت ملی همچنین تأکید کرده که به استناد آمار رسمی کمیساریای عالی انتخابات نتایج 3681 صندوق رأی به صورت الکترونیک دریافت نشده بود  وقرار بر آن شد که آرای این صندوق‌ها به صورت دستی بازشماری شود اما در عمل فقط 250 صندوق بازشماری دستی شد و مابقی به صورت الکترونیک محاسبه شد بدون اینکه بسته بودن صندوق‌ها در حین انتقال از مراکز رأی به بغداد صورت جلسه شود.

ابهام دیگری که در این نامه مطرح شده استفاده از نرم‌افزار تأییدنشده برای عرضه و تحلیل نتایج رأی‌گیری است و اینکه این نرم‌افزار توسط هیئت سازمان ملل انتخاب شد و شرکت‌ تخصصی پشتیبان فنی نرم‌افزار انتخابات از آن اطلاع نداشت و اعتبار آن نرم‌افزار تأیید نشده است.

در این نامه همچنین آمده که در قانون انتخابات 5 درصد خطا در نتایج هر صندوق در نظر گرفته شده اما کمیساریا هیچ توضیحی درباره این 5 درصد و اینکه شامل چه کسانی و به چه عللی شده نداده است.

این نامه همچنین تأکید کرده که با وجود تبلیغات گسترده دولت و کمیساریا برای تشویق مردم به به‌روزسازی کارت رأی، مردم اقبال چندانی به این موضوع نشان ندادند که به معنای عدم اهتمام عموم مردم به انتخابات است اما در عین حال شاهد آن بودیم که 2 میلیون نفر با کارت‌های قدیم خود رأی دادند و این به خصوص با توجه به گزارش‌هایی درباره خرید و فروش کارت‌های رأی مسئله‌ای شبهه‌انگیز است.

هشتمین و آخرین ابهامی که در این نامه مطرح شده آن است که در گزارش رسمی کمیساریا تأکید شده که 3781 مورد انطباق اثر انگشت رأی‌دهندگان در انتخابات ثبت شده که می‌توان آن را به این معنا گرفت که افرادی بیش از یک بار رأی داده‌اند و لازم است که دادستانی این موضوع را تعیین تکلیف کند اما کمیساریا هیچ توضیحی درباره اینکه تصمیمش درباره این آرا چیست نداده است.

در پایان این بیانیه آمده که با توجه به این شواهد  وقرائن و در راستای تلاش برای مشروعیت کامل روند انتخابات و نتایج برآمده از آن و لزوم خالی از شائبه بودن روند سیاسی برآمده از انتخابات، تأکید می‌کنیم که بازشماری دستی همه آرا مطالبه‌ای ضروری برای عبور از بحران و پایان دادن به التهاب افکار عمومی است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =

دکمه بازگشت به بالا