اجتماعیاقتصادیخبر اول

بهبود وضعیت گردشگری در اقلیم کردستان

استان های اقلیم کردستان طی سال جاری، بهبود قابل توجه ای در بخش گردشگری را تجربه کرده اند و میزبان صدها گردشگر عراقی و خارجی بوده اند.

میدل ایست نیوز: با وجود اینکه عراق از ثروت های طبیعی عظیمی برخوردار است اما روند توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی در سراسر این کشور ثروتمند و آشفته از لحاظ اقتصادی، سیاسی و امنیتی طی سال های متمادی، برابر نیست و این مساله بر بخش های مختلف کشور از جمله گردشگری و خدمات تاثیر گذاشته است.

در همین راستا، استان های اقلیم کردستان طی سال جاری، بهبود قابل توجه ای در بخش گردشگری را تجربه کرده اند و میزبان صدها گردشگر غالبا عراقی بوده اند. مقامات عراقی تاکید دارند که فلج شدن گردشگری در سایر استان های عراق و افت ثبات امنیتی بر گردشگری اقلیم کردستان تاثیر مثبت گذاشته است.

«خیری علی»، مدیر گردشگری استان دهوک در این رابطه توضیح داد که تنها در ماه اکتبر، 850 هزار گردشگر وارد استان شده اند.

وی گفت گردشگران از شهرهای اقلیم کردستان، سایر استان های عراق و همچنین از گذرگاه مرزی ابراهیم الخلیل با ترکیه به دهوک آمده اند.

از طرفی دیگر «ماجد شنکالی»، نماینده حزب دموکرات کردستان معتقد است ساکنان جنوب و مرکز عراق و سایر استان ها به دلیل آب و هوای معتدل، شرایط امنیتی مناسب و خدمات به اقلیم کردستان سفر می کنند.

وی اشاره کرد که شرایط کلی در اقلیم کردستان موجب افزایش حجم گردشگری در استان های اقلیم کردستان می شود علاوه بر اینکه کرونا سفر به خارج از کشور را کاهش داده است.

شنکالی در ادامه تصریح کرد که حجم گردشگری در اقلیم کردستان طی دوره اخیر افزایش یافته و اقلیم کردستان میزبان گردشگران عراقی بوده چرا که گردشگری در سایر استان های عراق به دلیل نبود مناطق تفریحی و گردشگری تقریبا وجود ندارد و خدمات به علت بی توجهی ضعیف است، از این رو گردشگری به جز در اقلیم کردستان تقریبا متلاشی شده و گردشگران به اقلیم کردستان می روند.

وی با تاکید بر اینکه دولت اقلیم کردستان به گردشگری توجه دارد اما عراق نیاز به توجه بیشتری به گردشگری دارد، گفت اکثر گردشگران خارجی به استان های اقلیم کردستان می روند.

«امید محمد»، نماینده پارلمان اقلیم کردستان نیز تاکید کرد که گردشگری در استان های اقلیم کردستان به شکل قابل توجه ای گسترش یافته است.

وی اشاره کرد عراق اماکن گردشگری از جمله گردشگری دینی در استان های دیگر دارد اما عدم توجهی کافی دولت به این بخش موجب شده اکثر گردشگران به مناطق امن تر و با ثبات تر در اقلیم کردستان روی آورند.

محمد تصریح کرد که گردشگری در اقلیم کردستان بخش اعظمی از بودجه اقلیم و بخش گسترده ای از درآمدهای عراق را تشکیل می دهد و به خزانه دولت کمک می کند بنابراین توجه به این بخش موجب بهبود آن شده است.

«ارشد طه»، کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد دولت اقلیم کردستان به دنبال تنوع بخشی به درآمدهای خود است و نمی خواهد تنها به نفت متکی باشد و گردشگری یکی از طرح های اقلیم برای تنوع بخشی به درآمدهای دولت است.

وی افزود که گردشگری بخشی از اقتصاد اقلیم است اما بخش اعظم آن را تشکیل نمی دهد و سود حاصله از آن بخش اندکی از درآمدهای اقلیم را تشکیل می دهد.

طه اظهار داشت اقلیم کردستان به توسعه این بخش و جذب گردشگر از سراسر جهان نیاز دارد تا تاثیر بسزایی بر اقتصاد کل اقلیم کردستان داشته باشد.

این کارشناس مسائل اقتصادی اما اشاره کرد که توسعه و بهبود گردشگری در اقلیم به تخصیص بودجه برای گسترش زیرساخت های گردشگری در مناطق و مراکز تفریحی نیاز دارد و این امر نیز به زمان و منابع ملی نیازمند است.

استان دهوک اخیرا 15 مرکز گردشگری جدید که بزرگترین آن تله کابین و مجتمع گردشگری جبل زاوه است، افتتاح کرده است.

دولت اقلیم کردستان اخیرا محدودیت های ورود و خروج گردشگران به اقلیم کردستان را کاهش داده و این امر موجب بهبود بخش گردشگری شده است.

استان های اقلیم کردستان عراق از مناطق گردشگری مهم در عراق به شمار می روند و مناطق باستانی زیادی دارند که موجب جذب گردشگر از سراسر جهان می شوند.

استان دهوک به تنهایی هزار و 400 مکان باستانی و گردشگری ثبت شده در اداره آثار باستانی استان و هزار مکان ثبت نشده دارد.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا