خبر اولمقالات

بحران اوکراین و سردرگمی اسرائیل در تقاطع مسکو – واشنگتن

جنگ اوکراین، اسرائیل را به عنوان متحد روسیه و امریکا در تنگنا قرار داده است؛ تل‌آویو در تلاش است با اتخاذ سیاستی محتاطانه ضمن ایستادن در میانه ماجرا، نقش میانجیگر را ایفا کند.

میدل ایست نیوز: جنگ اوکراین، اسرائیل را به عنوان متحد روسیه و امریکا با چالشی جدی رو به رو کرد؛ هر اقدام و موضع تل‌آویو در این باره می‌تواند به خشم روسیه یا امریکا منجر شود؛ مساله‌ای که باعث شده اسرائیل با سیاست یکی به میخ یکی به نعل در تلاش باشد همزمان با کسب رضایت واشنگتن و مسکو، نقش میانجیگر را در بحران اوکراین ایفا کند.

در همین حال اسرائیل برخی اظهارات مقامات اوکراینی مبنی بر تلاش تل‌آویو برای تشویق کی‌یف برای پذیرش شروط مسکو با هدف پایان جنگ اوکراین را رد کرده است.

رسانه‌های اسرائیلی پیش از این گزارش داده بودند که یک مقام عالیرتبه اوکراینی، «نفتالی بنت» نخست وزیر اسرائیل را متهم کرده که نقش “صندوق پستی” روسیه را ایفا می‌کند.

روزنامه هاآرتص اسرائیل هم گزارش داده که یک مسئول اوکراینی اعلام کرده که نخست وزیر اسرائیل، رئیس جمهور اوکراین را تشویق کرده تا در برابر روسیه کوتاه آمده و شرایط این کشور را بپذیرد.

از سویی با بالا گرفتن تب خبرها و گزارش‌هایی از میانجیگری اسرائیل در ماجرای اوکراین به نفع اسرائیل، خبرگزاری فرانس پرس گزارش داد که یک مسئول عالیرتبه در دفتر بنت اعلام کرده که این مسائل تماما اشتباه است.

این مسئول اسرائیلی افزوده که نفتالی بنت به هیچ وجه زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را به پذیرش پیشنهاد و شروط پوتین تشویق نکرده زیرا هر گونه توافقی از این دست از اساس به اسرائیل پیشنهاد نشده است.

«نفتالی بنت» نخست وزیر اسرائیل و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین هم روز گذشته شنبه تلفنی با یکدیگر صحبت کردند و به گفته دفتر بنت این تماس بیش از یک ساعت به طول انجامیده و طرفین درباره مسائل مختلف از جمله تلاش اسرائیل برای پایان جنگ اوکراین گفت‌وگو کردند.

ارسال کمک بشردوستانه به اوکراین؛ امتناع از ارسال تجهیزات دفاعی

از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در 24 فوریه، اسرائیل از محکومیت جدی و شدید اقدام مسکو پرهیز و از سویی تاکید کرده که روابط اسرائیل با روسیه و اوکراین، روابطی قوی است.

در همین حال اسرائیل هفته گذشته با تلاش برای ایفای نقش میانجیگر، کمک‌های بشردوستانه خود را به اوکراین ارسال کرد و همچنین نخست وزیر اسرائیل به روسیه سفر کرد.

سفیر اوکراین در تل آویو هم در واکنشی دوگانه نسبت به اسرائیل ضمن تشکر از تل‌آویو بابت تلاش‌های میانجیگرانه، از تاخیر اسرائیل برای ارسال تجهیزات دفاعی به اوکراین ابراز ناامیدی کرد.

سفیر اوکراین افزود که من نمی دانم که مسئولان اسرائیلی از چه می ترسند که تجهیزات دفاعی را به اوکراین ارسال نمی کنند.

وی همچنین از اسرائیل خواست تا به کشورهای غربی تحریم کننده روسیه بپیوندد.

در همین راستا رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند که نفتالی بنت درخواست‌های مکرر اوکراین برای ارسال تجهیزات نظامی به این کشور را رد کرده است.

تلاش برای کسب رضایت امریکا در ماجرای اوکراین

در مقابل اسرائیل با وجود روابط گرم با روسیه به عنوان شریک راهبردی امریکا خود را در تنگنا می بیند و اقدام تل آویو در محکوم کردن حمله روسیه در سازمان ملل و تشویق امارات برای رای دادن به طرح ضد روسیه در این سازمان ملل را می توان در سیاست یک بام و دو هوای اسرائیل در ماجرای اوکراین توصیف کرد.

از سویی رسانه ها گزارش دادند که پس از آنکه امارات از رای به قطعنامه ضد روسیه در شورای امنیت امتناع کرد، آمریکا با هدف عدم تکرار این موضع، هنگام رای به طرح مشابه در مجمع عمومی سازمان ملل از اسرائیل خواست در این موضوع وارد شود و امارات را برای رای به طرح ضد روسیه تشویق کند.

«یائیر لاپید» وزیر امور خارجه اسرائیل پس از درخواست امریکا با «عبدالله بن زاید» همتای اماراتی خود تماس گرفت و از او خواست که این کشور به طرح ضد روسیه رأی مثبت دهد.

همکاری با روسیه ادامه پیدا می‌کند

روسیه که در ماجرای اوکراین خود را بین دو راهی مسکو- واشنگتن می بیند در تلاش است تا روابطش با مسکو هم دچار آسیب نشود.

در همین رسانه‌ها گزارش داده اند که طی روزهای گذشته هواپیماهای روسی زیادی در اسرائیل به زمین نشسته‌اند.

شبکه 12 تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که طی 10 روز گذشته 14 هواپیمای اختصاصی روسی از سن‌پترزبورگ راهی اسرائیل شده و در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به زمین نشسته‌اند.

یک منبع بلندپایه اسرائیلی هم در گفتگو با شبکه 12 تلویزیون اسرائیل تاکید کرد که اوکراین خواستار استفاده از سلاح‌های الکترونیکی از جمله برنامه جاسوسی اسرائیلی پگاسوس علیه روسیه شده اما تل آویو با تمامی این درخواست‌ها مخالفت کرده است.

این در حالی است که زلنسکی رئیس جمهور اوکراین خواستار سخنرانی در پارلمان اسرائیل شده بود اما رئیس کنست این درخواست را رد و پیشنهاد کرده که او به صورت ویدیو کنفرانس با قانونگذاران اسرائیلی گفت‌وگو کند.

سفارت روسیه در تل‌آویو هم چندی قبل با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعلام نارضایتی از مواضع اسرائیل در حوادث اوکراین، تاکید کرد که همکاری میان دو طرف به خصوص در سوریه ادامه خواهد داشت.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا