سیاسی

موضع سیاسی آیت الله سیستانی در حمایت از اصلاح‌گرایان شیعه

آیت الله سید علی سیستانی، مرجعیت عالیقدر تشیع در راستای سیاست خود مبنی بر کاهش تنش و برقراری صلح و ثبات در منطقه از شخصیت‌های اصلاح‌گرای شیعه حمایت به عمل آورده و از دیدار با شخصیت‌های افراطی سرباز می زند.

میدل ایست نیوز: آیت الله سید علی سیستانی، مرجعیت عالیقدر تشیع از شیعیان اصلاح‌گرا حمایت می کند تا آنها بتوانند در راستای کاهش میزان تنش‌ها در کنار گروه‌های سنی و دیگر کشورهای جهان فعالیت کرده و مشارکت داشته باشند و با همکاری‌ گسترده‌تر با دیگر گروه‌ها موجبات برقراری صلح و ثبات در منطقه را فراهم آورند.

به گزارش پایگاه خبری میدل ایست آنلاین، «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان اخیرا طی سفر به عراق و انجام ملاقات با روسای سه‌گانه این کشور با آیت الله سیستانی نیز دیدار کرد. سفر بری به عراق درست پس از سفر «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه امریکا به بیروت انجام شد، پمپئو در این سفر نسبت به فعالیت‌های حزب الله و امکان اعمال تحریم‌های جدید علیه این حزب و ایران هشدار داده بود.

نبیه بری با سفر به عراق تلاش کرد این پیام را مخابره کند که جنبش امل با حزب الله تفاوت دارد و کسب حمایت آیت الله سیستانی در مقابل هر گونه تحریم احتمالی، این جنبش را از تصمیم امریکا در معرفی آن به عنوان گروهی تروریستی مصون خواهد ساخت.

آیت الله سیستانی پیش از آن در دیدار ماه گذشته با «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران بر لزوم در پیش گرفتن سیاست‌های منطقه‌ای و بین المللی میان روانه در این منطقه حساس به منظور جلوگیری از بروز مشکلات برای مردم تاکید کرده بود. این سخنان آیت الله سیستانی در اشاره به خصومت موجود میان ایران و عربستان مطرح شد.

در همین رابطه باید گفت که آیت الله سیستانی در عین قبول ملاقات با شخصیت‌های شیعی میانه رو مانند حسن روحانی، رئیس جمهور کنونی ایران و «هاشمی رفسنجانی»، رئیس جمهوری اسبق این کشور  از دیدار با شخصیت‌های افراطی مانند «محمود احمدی نژاد»، رئیس جمهوری سابق ایران خودداری به عمل آورد. همچنین ایشان طی سفر سال 2004 میلادی به لبنان با استقبال «سید حسن نصرالله»، دبیرکل جنبش حزب الله از وی در فرودگاه بیروت مخالفت کرد همانطور که از دیدار با هیئت حوثی ها که در سپتامبر سال 2016 میلادی به عراق سفر کرده بود، سر باز زد.

در این میان، آیت الله سیستانی علاوه بر اینکه هیچ دشمنی با عربستان و دیگر کشورهای سنی منطقه ندارد بلکه بهبود روابط عراق با عربستان را مورد تایید قرار می دهد، به طور نمونه پس از آنکه فواد معصوم، رئیس جمهوری سابق عراق، نامه آیت الله سیستانی به«سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان مبنی بر حمایت ایشان از تلاش‌ها برای ایجاد همگرایی میان دو کشور و اهمیت تحکیم این روابط را به ریاض منتقل کرد، مناسبات دو کشور بهبود یافت.

در همین ارتباط، رسانه‌های رسمی عربستان درخصوص نقش آیت الله سیستانی در عراق و منطقه موضع مثبت و روشنی دارند.

اصلاح‌طلبان ایران نیز از رابطه خوبی با ایشان برخوردارند، نکته آخر اینکه آیت الله سیستانی از دخالت‌های ایران در عراق و سوریه انتقاد و بر لزوم احترام به حاکمیت عراق تاکید دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + شش =

دکمه بازگشت به بالا