
میدل ایست نیوز: وزیر محیط زیست عراق ضمن تشریح اقدامات این کشور برای مبارزه با تغییرات اقلیمی تأکید کرد که بغداد برنامه جامع 10 ساله در این باره تنظیم کرده است.
«جاسم الفلاحی»، وزیر محیط زیست عراق، در گفتوگو با شبکه «اسکای نیوز عربی» تأکید کرد که کاهش نزولات جوی و عوامل دیگر موجب گسترش شدید بیابانزایی در عراق و از دست رفتن بسیاری از زمینهای کشاورزی و افزایش ریزگردها شده و افزود که خشکسالی و کمآبی از مهمترین تهدیدهای امنیت ملی عراق است.
وی افزود که 33 درصد جمعیت عراق در مناطق روستایی سکونت دارند که زندگی آنها از راه کشاورزی و دامداری میگذرد و کمآبی تأثیر مستقیم بر زندگی آنها نهاده و این باعث کوچ آنها به مناطق دیگر عراق و در موارد خارج عراق شده است.
الفلاحی تأکید کرد که دولت عراق به این مسئله توجه بسیار دارد و از چند سال پیش اقدامات بسیار شجاعانهای در این باره با همکاری کشورهای منطقه و جهان انجام داده که از مهمترین آنها پیوستن به معاهده پاریس و تصویب قانون ویژه مبارزه با تغییرات اقلیمی است.
وی گفت که برنامه عراق برای مبارزه با خشکسالی که به تصویب هیئت دولت عراق رسیده و به دبیرخانه محیط زیست سازمان ملل نیز ارسال شده دو بخش دارد که بخش اول در فاصله 2020-2025 اجرا میشود و تمرکز آن بر کاهش تولید کربن به خصوص در بخش نفت و گاز و نیز فعالیت گسترده برای آگاهیبخشی و حساس کردن افکار عمومی به تغییرات اقلیمی است.
وزیر محیط زیست عراق افزود که مرحله دوم این برنامه که در سال 2025-2030 اجرا میشود بر انتقال فناوریهای نوین در عرصه آبیاری و مدیریت منابع آبی متمرکز است.
وی تأکید کرد که 540 تیم تخصصی با جدیت برای اجرای «طرح ملی کاهش مصرف انرژی» در سراسر کشور فعالیت میکنند.
وزیر محیط زیست عراق تصویب طرح ملی درختکاری در هیئت دولت عراق را نیز گام بسیار مهمی دانست که با همکاری چند کمیته تخصصی برای تعیین نوع درختهایی که مناسب خاک عراق باشد اجرا میشود.
عراق در سال های اخیر با مشکلات جدی در کاهش منابع آبی و افزایش بیابانزایی و طوفانهای گرد و خاک و آلودگی هوا مواجه شده است.
سازمان ملل اخیرا در گزارشی عراق را یکی از 5 کشور جهان دانست که بیشترین تأثیر را از تغییرات اقلیمی پذیرفته است.