تلاش های نماینده سازمان ملل در عراق برای جلوگیری از تکرار ناآرامیها پس از اربعین
در سایه تهدیدهای تلویحی جریان صدر به ازسرگیری آشوب در بغداد، منابع آگاه عراقی از تلاش های گسترده نماینده سازمان ملل برای حفظ آرامش در کشور و حل بحران سیاسی خبر دادند.
میدل ایست نیوز: در سایه تهدیدهای تلویحی جریان صدر به ازسرگیری آشوب در بغداد، منابع آگاه عراقی از تلاش های گسترده نماینده سازمان ملل برای حفظ آرامش در کشور و حل بحران سیاسی خبر دادند.
منابع مطلع عراقی به پایگاه خبری «العربی الجدید» خبر دادند که «جنین هنیس پلاسخرت»، نماینده سازمان ملل در امور عراق، در نظر دارد که از هفته آینده (با پایان مراسم زیارت اربعین) تلاش های گسترده سیاسی برای حفظ آرامش در عراق و جلوگیری از شکلگیری تنش و درگیری جدید و نیز زمینهچینی برای مرحله سوم گفتوگوی ملی به میزبانی مصطفی الکاظمی را آغاز کند.
به گفته این منابع عراقی، این تلاش ها در حالی آغاز میشود که در صحنه سیاسی و افکار عمومی عراق نگرانیها از پیچیدهتر شدن بحران در کشور شدت گرفته و پیامدهای این بحران بر بخشهای اقتصادی و بازرگانی عراق در حال آشکار شدن است ضمن اینکه بسیار نگراناند که با پایان مراسم زیارت اربعین، مقتدی صدر بار دیگر دست به اقدام تشنجآفرین در بغداد بزند.
این همه در حالی است که چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه با جدیت برای ازسرگیری جلسات مجلس تلاش میکند و در صدد جمعآوری امضا برای الزام رئیس مجلس به ازسرگیری جلسات و نیز در حال مذاکره با احزاب کرد و اهل سنت در این باره است.
این دو منبع که یکی نماینده مجلس و دیگری عضو ائتلاف نصر به ریاست حیدر العبادی هستند، تأکید کردهاند که تلاش های سیاسی پلاسخرت از چند روز پیش بدون سروصدا آغاز شده و وی تماسهایی را با برخی رهبران سیاسی از جمله جریان صدر برقرار کرده است.
به گفته این منابع، پلاسخرت در پی تضمین آرام ماندن فضا و خودداری همه طرفها از بازگشت به وضعیت تنش مسلحانه پس از پایان مراسم زیارت اربعین است به خصوص که برخی اعضای جریان صدر تلویحا از «ریختن دوباره به خیابان» سخن گفتهاند.
این منابع تأکید کردهاند که امریکا نیز اهتمام جدی به حفظ آرامش و خودداری از تنش نشان داده و از این تلاشهای پلاسخرت حمایت میکند و افزودهاند که پلاسخرت در صدد تماس با مقتدی صدر و متقاعد کردن وی به خودداری از خیابانی کردن اختلافات سیاسی و جلوگیری از شکلگیری موج تازه خشونت است.
یکی از این منابع تأکید کرده که سازمان ملل به دنبال ایده حل و فصل تدریجی بحران با شکلگیری دولتی موقت با توافق سیاسی به مدت یک سال به ریاست فردی که به هیچ یک از طرفین بحران وابستگی نداشته باشد و برگزاری انتخابات مجدد ظرف یک سال آینده است.
به گفته این منبع، این ایده با مخالفت طرفین نزاع سیاسی در عراق مواجه شده چون چارچوب هماهنگی بر حق قانونی خود در تشکیل دولت با توجه به تعداد کرسیهایش در مجلس تأکید میکند و از طرف دیگر مقتدی صدر نیز از موضع خود درباره انحلال مجلس و تعیین موعد انتخابات و اجرای آن زیر نظر دولت مصطفی الکاظمی کوتاه نمیآید.
پیش از این در اوایل ماه اوت گذشته پلاسخرت در سفر به نجف اشرف با مقتدی صدر دیدار کرده بود که این دیدار نتیجه روشنی نداشت.