دیدگاهسیاسی

کارشناس اسرائیلی: تل‌آویو مانع از نقل و انتقال موشک‌های بالستیک ایران به سوریه و حزب الله لبنان شد

کارشناس نظامی اسرائیل معتقد است که حملات هوایی منسوب به تل آویو به دو مرکز نظامی وابسته به حشدالشعبی در عراق با هدف قطع گذرگاه زمینی انجام شده است که ایران برای انتقال تسلیحات به حزب الله لبنان ایجاد کرده بود.

میدل ایست نیوز: کارشناس نظامی اسرائیل معتقد است که حملات هوایی منسوب به تل آویو به دو مرکز نظامی وابسته به حشدالشعبی در عراق با هدف قطع گذرگاه زمینی انجام شده است که ایران برای نقل و انتقال تسلیحات به حزب الله لبنان ایجاد کرده بود.

«آلون بن داود»، کارشناس امور نظامی اسرائیل در گزارشی که کانال 13 تلویزیون اسرائیل پخش کرد، گفت: «پس از بیست سال، عراق مجددا به فهرست اهداف اسرائیل بازگشته است و بمباران اخیر اسرائیل علیه یکی از پایگاه‌های نظامی ایران در عراق، زلزله‌ای را در سپاه پاسداران ایران ایجاد کرد.»

وی افزود: «تل‌آویو بر این باور است که ایران از خاک عراق برای هدف‌گیری اسرائیل از طریق موشک‌های خود سوء استفاده می کند همچنین اراضی عراق را برای نقل و انتقال تسلیحات به سوریه و لبنان مورد استفاده قرار می دهد. از همین رو، حملات اخیر به مراکز حشدالشعبی که به اسرائیل نسبت داده می شود، نشانگر تداوم جنگ اسرائیل با حضور نظامی ایران در سوریه و انتقال موشک به حزب الله لبنان است.»

بن داود تاکید کرد: «تا اواخر سال پیش، اسرائیل حملات خود را به فرودگاه هوایی دمشق متمرکز کرده بود که ایرانی‌ها را وادار کرد برای مدتی، مراکز استقرار خود در این فرودگاه را ترک کنند اما نیروهای ایرانی در عین حال، گذرگاهی زمینی برای انتقال تسلیحات و تجهیزات جنگی با استفاده از خاک عراق و عبور از گذرگاه مرزی بوکمال در شرق سوریه ایجاد کردند.»

وی تصریح کرد: «اسرائیل همانطور که مشخص است، تصمیم گرفت در انتظار ورود این تسلیحات به سوریه و لبنان ننشیند، بلکه این تسلیحات را در همان آغاز مسیر در عراق مورد حمله قرار دهد، یعنی اینکه عراق پس از بیست سال، دوباره در کانون حملات اسرائیل قرار گرفت چرا که این کشور تهدیدی دوگانه برای اسرائیل به وجود آورده است؛ نخست اینکه عراق تبدیل به منطقه‌ای می شود که ایران از آن برای پرتاب موشک به سمت اسرائیل استفاده می کند و دوم اینکه این کشور به گذرگاهی برای نقل و انتقال تسلیحات به سوریه بدل می شود.»

این کارشناس اسرائیلی توضیح داد: «در حمله اخیر با استفاده از جنگنده‌های نیروی هوایی، پایگاه نظامی ایران در شمال عراق نابود شد که در جریان این حمله، مستشاران نظامی ایران به همراه انبار موشک‌های بالستیک که اخیرا از ایران به عراق انتقال داده شده بود مورد حمله قرار گرفت، این امر بدین معنی است که اسرائیل تصمیم گرفته است فاصله درگیری‌ها علیه حضور ایران در سراسر منطقه را نسبت به مرزهای خود افزایش دهد.»

وی افزود: «در حمله اول اسرائیل به عراق که دو هفته پیش علیه پایگاه آمرلی وابسته به حشدالشعبی انجام شد از جنگنده‌های اف 35 نیروی هوایی اسرائیل استفاده شد.»

وی در پایان اظهار داشت: «در حمله دوم نیز که منجر به کشته شدن شماری از نیروهای سپاه پاسداران ایران و افراد حزب الله لبنان شد از هواپیماهای بدون سرنشین در پایگاهی در داخل عراق استفاده شد.»

همچنین بخوانید

حمله دوباره خارجی و سکوت عجیب دولت عراق

 

منبع
شفق نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =

دکمه بازگشت به بالا