واکنش تهران به تصویب قطعنامهای علیه ایران در سازمان ملل در موضوع حقوق بشر
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصویب قطعنامه ای علیه این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل در موضوع حقوق بشر را مصداق روشن استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اهداف نامشروع سیاسی دانست.
میدل ایست نیوز: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اقدام برخی کشورهای غربی در طرح و تصویب قطعنامه ای علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در موضوع حقوق بشر را مصداق روشن استاندارد دوگانه و استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اهداف نامشروع سیاسی دانست و آن را به شدت محکوم کرد.
براساس بیانیه وزارت خارجه ایران، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران افزود؛ طرح قطعنامه حقوق بشری علیه ایران توسط برخی کشورهای غربی در حالی صورت گرفت که همین کشورها چشم بر جنایات جنگی و نسل کشی اسرائیل در غزه و کرانه غربی فلسطین بسته و برخی نیز بطور تمام عیار و نامحدود در حال حمایت از این رژیم جنایت پیشه هستند و مضحک تر آنکه این رژیم نیز یکی از همبانیان قطعنامه علیه ایران است.
کنعانی تاکید کرد همبانی بودن اسرائیل در طرح و تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ايران، چیزی جز یک رسوایی بزرگ سیاسی و اخلاقی برای بانیان غربی و نیز بی ارزش شمردن مفهوم والای حقوق بشر و تهی کردن نهادهای بینالمللی از فلسفه وجودی آنها نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه این قطعنامه فاقد وجاهت قانونی بوده و مردود است، اظهار داشت: کشورهایی که سابقه طولانی در نقض نظاممند حقوق بشر داشته و مردم سراسر جهان تجربیات تلخ و گزندهای از اقدامات ضدبشری آنان در خاطر دارند، در جایگاهی قرار ندارند که به دولت و مردم ایران توصیه های حقوق بشری داشته باشند.
کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی است و همواره در امر ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بینالمللی خود کاملا جدی بوده و همچنان آماده است تا براساس اصول متعالی مورد اهتمام خود در جهت ارتقای جایگاه حقوق بشر در جهان گفتگو و همکاریهای سازندهای را در چارچوب احترام متقابل، برابری و عدالت و انصاف و دوری از اغراض سیاسی با تمامی سازوکارهای مشروع بینالمللی و کشورهای علاقمند به تحکیم و حمایت واقعی از حقوق بشر داشته باشد.
قطعنامه حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود، در رای گیری سهشنبه شب به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل فقط توانست ۷۸ رای مثبت کسب کند.
این قطعنامه در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل، ۷۸ رای موافق، ۳۰ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع کسب کرد و بدین ترتیب، ۹۸ کشور به آن رای منفی و ممتنع دادند و ۱۷ کشور نیز در رای گیری حضور نداشتند.